Shining

Buna Niklas! Cum a inceput noul an pentru tine? Am vazut ca veti avea multe concerte anul acesta… Cum au fost primele doua evenimente din 2009? Trebuie sa admit ca anul a inceput destul de bine, asaltand Danemarca pentru prima oara in cariera noastra, asta pe data de 9 ianuarie, iar Grecia saptamana care a urmat. Vestea proasta este ca noul nostru album tot nu a iesit pe piata, asta datorita faptului ca producatorul nostru a facut promisiuni pe care nu le poate onora, punandu-ne astfel in situatia de a fi nevoiti sa ne promovam albumul fara ca acesta sa fie scos pe piata. Avem stabilite un numar mare de concerte si venim si in Romania pentru prima oara in viata in martie, asa ca… una peste alta, lucrurile sunt bune.

Ai putea te rog sa imi descrii noul album? Tot ceea ce stiu este ca e mai Black decat Halmstad… Care sunt temele noilor piese? Per total, albumul este mai Black decat orice altceva facut de noi pana acum. Si pentru prima oara i-am lasat pe Huss si pe Graby sa contribuie cu materiale proprii si astfel albumul difera fata de ceea ce am produs in trecut. Cu toate acestea, poti totusi sa iti dai seama ca ai de a face cu Shining inca de la primele secunde de auditie. O sa vezi…

Cum de ai decis sa scoti cel de-al 7-lea album la casa de discuri Indie? Nu esti satisfacut de Osmose? Apropo, cand o sa apara noul album? Albumul cu numarul 7 va aparea la sfarstiul acestui an sau cel tarziu, in primele luni ale anului 2010. Nu suntem multumiti de Osmose Productions si nici de politica lor de promovare a trupelor aflate sub contract direct la ei. Per total, Indie reprezinta o varianta mai buna pentru noi, cei de acolo chiar au o intelegere mai buna asupra scopului nostru si sunt gata sa faca absolut tot ce le sta in putere sa ne promoveze si sa ne distribuie muzica. Lucru la care Osmose a esuat in mai multe ocazii…

In momentul de fata Shining este o trupa, nu mai este doar proiectul tau solo. Sa fi fost acesta scopul tau? Care este, din punctul tau de vedere, diferenta dintr-o trupa si un proiect solo? Este noul Shining diferit fata de cel din trecut? Intr-un fel cred ca am avut ca scop crearea unui concept de ‘trupa’, in locul proiectului solo care a fost Shining in ultimii 13 ani, sau mai mult. Ideea este ca trupetii sunt dedicati in totalitate Shining – ca o identitate completa si astfel au o intelegere clara asupra directiei pe care vreau sa duc muzica. Totusi, daca este sa ma uit in urma, vad o multime de membri plecand sau fugind speriati si astfel nu pot sa zic decat ca timpul ne va arata daca acest line-up va rezista sau nu…

Ce stii despre Romania? Dar despre trupe de Meetal din zona aceasta? Tii legauta cu fani romani? Sunt ¼ maghiar, nu ca asta ar insemna ca stiu ceva despre Romania sau chiar despre Ungaria, dar ma simt legat de atmosfera acestor tari si este un sentiment extraordinar sa putem canta in acele parti pentru prima oara in cariera noastra. Si adevarul este ca nu sunt adeptul scenei existente in prezent si astfel nu pot sa spun ca as cunoaste prea multe trupe de pe acolo.

Cate piese veti canta pe 21 martie? O sa cantati si piese noi? Cred ca in jur de 10-12 piese, printre acestea cel putin 2 vor fi de pe noul album.

Ce fel de merchandise o sa aduceti? Este important pentru fani… Din pacate nu o sa venim decat cu tricori… Dar daca pana atunci am avea noul album pe piata, vom veni si cu CD-uri la preturi rezonabile..

Dupa concert vom organiza un After Party la care sunt invitati toti participantii la concert. O sa fii comunicativ, oare? Haha, o sa vedem… Poate ca o sa fiu, poate ca nu… Totul depinde de cum iese concertul. Dar ca sa fiu direct cu tine, da, o sa fim la After Party si o ne dam voie sa petrecem in tihna cu TOTI fanii nostri din Romania.

Am primit cateva mailuri in care unele personae sustineau ca esti homosexual. Care este adevarul? Pentru ca stiu ca te vei casatori pe data de 11 septembrie cu o fata, heheh… Sunt heterosexual. Ma voi casatori anul acesta cu o fata numita Helena.

Ce fel de muzica asculti? Stiu ca iti place o trupa underground foarte buna, STRID! Au fost fabulosi, una dintre trupele mele preferate…

Strid este in top ten-ul preferintelor mele din toate timpurile, dar cu toate acestea nu prea mai ascult Metal zilele astea. Sincer sa fiu, in general ascult Pop sau banalul Rock din anii 70. O trupa ce mi-a trezit interesul insa mai recent ar fi Teitanblood. Este vorba de o trupa din Spania pe care oricine interesat de Black Metal in stilul Blasphemy ar trebui sa o asculte.

Cum o sa fie show-ul Shining din Brasov? Ce asteptari ai de la fani? Un mesaj final catre ei ? Nu stiu ce sa iti spun pentru ca noi nu facem nimic premediat. Pot insa garanta o seara de Black Metal de calitate, in cea mai intunecata forma posibila. Ne vedem curand!

PS. Un amplu interviu (sapte pagini) despre acest talentat grup suedez il veti putea citi in Kogaionon Magazine nr.10, un material in care veti afla despre multe atat din activitatea concertistica cat si din cea de culise a lui Niklas Kvartforth…

Comenteaza

Adresa de email nu va fi facuta publica.