Alcest

Buna Neige. A durat ceva vreme, dar in sfarsit noul album ALCEST este finisat si gata de a fi lansat. Ce imi poti spune despre album?

„Ecailles De Lune” este destul de diferit fata de „Souvenirs”. Are o atmosfera foarte melancolica, cu tente acvatice, un album mai complex care extinde spectrul emotional ALCEST. Sunt atat de mandru de acest album. Este ca si cand ai sta intins pe plaja, in fata marii, intr-o noapte de vara, cu dansul hipnotic al valurilor reflectand luna, soaptele lor secrete si imensitatea cerului noptii deasupra capului.

Ai decis sa cantati live cu AlCEST. Cum asa? O sa aveti si un tur european, prin aprilie…

Nu stiu, ALCEST exista de aproape 10 ani, timpul trece repede si m-am gandit ca acum este momentul potrivit pentru a incepe sa concertam. Sunt foarte curios legat de cum o sa decurga lucrurile, daca o sa ne faca placere, daca o sa faca placere altora, dar sunt destul de increzator. Crezusem ca AlCEST nu se preteaza pentru cantari live dar repetitiile au dovedit ca trupa poate sa fie mai dinamica si sa prinda mai bine decat am fi crezut!

Te-as ruga sa imi spui cateva detalii despre componenta live…

Pai, celelalte persoane care vor urca pe scena alaturi de mine sunt: Winterhalter la tobe, el activand si in Les Discrets si Amesoeurs. Am fost in turneu impreuna cu Peste Noire si am si lucract la diferite inregistrari de-a lungul timpului. Fursy Teyssier, prietenul mei cel mai bun, va canta la bass. Ne stim de 15 ani, am descoperit metalul impreuna; intodeauna a fost evident ca va face parte din line-up live ALCEST. Cat despre activitatile lui muzicale, a cantat in Amesoeurs, in momentul de fata fiind mastermind-ul din spatele Les Discrets. Pe langa asta este si un grafician foarte talentat care a lucrat pentru multe trupe. In cele din urma, Zero, chitaristul al 2-lea si backing vocals, o persoana extraordinara pe care am cunoscut-o la Paris anul trecut. El are un proiect rock/shoegaze foarte bun, denumit ZERO. http://www.myspace.com/killhimplease

O sa veniti sa cantata in Romania. Ce stii despre tara mea? Ce ai vrea sa vizitezi?

Singurele doua lucruri pe care le cunosc despre Romania sunt Vlad Dracul si Negura Bunget ;). Nu am fost niciodata bun la istorie si astfel nu stiu prea multe despre tara ta eheh. Transilvania este aproape de unde esti tu? Stiu ca este un cliseu turistic si toti cei care vin acolo te intreaba asta, dar eu personal as vrea sa vad zona, la fel si castelul lui Dracula! La fel, mi-ar placea sa vad si Bucurestiul!

Spune-mi cate ceva despre Agalloch. Exista linkuri intre voi? Stiu ca i-ai cunoscut personal anul trecut, la Paris…

Imi plac mult AGALLOCH si la fel si lui Fursy. Inteleg cum ca unii vad un link intre noi si AGALLOCH, avand in vedere ca ambele trupe canta un metal plin de emotie, sentimente epice si nostalgice. I-am cunoscut in Paris dupa concertul lor de acolo si am avut ocazia sa petrecem impreuna, o sa fie frumos sa ii intalnim din nou.

O sa aveti public venit din 15 tari. Ceva emotii, exista poate? Mai ales ca este si primul vostru show oficial…

Da, am citit ca vine public din 15 tari si da, nu imi vine sa cred! Este intr-adevar extraordinar. Observ ca aceasta combinatie Agalloch/Alcest este foarte atractiva; o sa fie un eveniment de exceptie. Nu pot sa zic ca nu sunt emotionat, cu atat mai mult cu cat stii ca acesta este primul nostru concert oficial… In acelasi timp insa, nu este acesta un mod cu adevarat de vis de a incepe sa concertezi? 🙂

In ce alte proiecte mai esti implicat in momentul de fata?

Pe langa ALCEST mai fac parte si dintr-o trupa germana numita Lantlôs, o trupa ce canta black metal urban. Am terminat cu ei cel de-al doilea album si acum asteptam sa fie lansat. Este muzica depresiva, foarte gri ca nuanta, rece ca si cimentul, cu ‘o idee ‘de modernitate care imi place mult.

Ce albume preferate ai, daca e sa te uiti prin istorie? Ceva realizari noi care ti-au captat atentia?

Sunt multe preferinte daca e sa ma intorc de cand ascult eu muzica. Preferatele mele, nu in ordinea importantei/preferintei sunt:

Summoning : „Stronghold” Yann Tiersen : „Rue Des Cascades” Joy Division : „Unknown Pleasures” Judas Iscariot : „Heaven In Flames” The Smashing Pumpkins : „Siamese Dream” The Chameleons : primele 3 albume Slowdive : „Just For A Day” (CD dublu, incluzand demo) Taake : „Nattestid” Depeche Mode : „Violator” Burzum : primele albume Ride : „Nowhere” Drudkh : „Blood In Our Wells” Ataraxia : „Suenos” Sopor Aeternus : „Songs From The Inverted Womb” etc…..

Albume excelente descoperite mai recent: Nadja „Touched”, Pale Saints „In Ribbons”, Entombed „Left Hand Path” si Piano Magic „Disaffected”.

Ce asteptari ai de la concertul din Romania? Esti in contact cu fani de aici?

Nu ma astept la ceva anume, ne place foarte mult sa calatorim si suntem cu adevarat bucurosi si onorati sa fim invitati in tara ta. Nu am foarte multe contacte in Romania dar dupa cum vad eu, aveti o scena underground destul de activa.

Multumesc foarte mult. Ne vedem in cateva saptamani…

Multumesc Doru, ne vedem in martie!

Comenteaza