Ordo Rosarius Equilibrio „Apocalips”

Iata ca Tomas Pettersson a reusit sa ma lase fara replica, fara aer, fara speranta! Este unul din cele mai fine si elegante albume din intregul arsenal de albume ce au aparut in ultimii 15 ani! Nici nu concep ca aceasta bijuterie Dark Neo-Folk sa lipseasca din colectia personala a oricarui fan de faze underground! Conceptul contrastelor, prezentat acum mai inspirat ca oricand, creeaza din jocul sex-razboi, dark-light sau bucurie-tristete, teme de altfel obisnuite in universul ORE, o atmosfera inimaginabila!

Acea frumusete decadenta, cu ramasite intunecate, plina de erotism, contureaza 13 piese diferite, bazate pe vocea normala dar joasa/profunda a lui Tomas, ce mai degraba spune versuri decat canta, intr-o intonatie originala, insotita de o instrumentatie calma, plina de melancolie si frumusete periculoasa. Umbrele tribale, forme Industrial, sunt parca mai palide ca oricand, lasand spatiu unui tempo sacadat, insa melodios, ce dezvolta in paralel tot felul de coruri, efecte sinistre, chitari acustice, pian visator, percutii multiple si ecouri redundante. ORE este o trupa geniala, iar trinitatea poate fi acum completa daca adaugam si alti colegi de suferinta in ale fetisismului si nu numai, adica SPIRITUAL FRONT sau mai putin cunoscutul TRIARII. Insa cea mai frumoasa piesa, ce ma duce cu gandul si la ultimul album al italianului Simone Salvatori (SF), este de departe „Who Stole The Sun From Its Place In My Heart”, ale carei versuri merita invatate pe de rost si apoi cantate/rostite alaturi de Tomas la fiecare auditie…


Si va asigur ca, odata ascultat albumul, nu va veti mai satura de el! Si va recomand sa parcurgeti toate textele cu mare atentie, pentru ca universul in care respira Tomas este unul al naibii de fascinant, apocaliptic si pervers, ale carui teme principale graviteaza in jurul acelorasi elemente: sange, foc si sperma! Sinistru, decadent, pervers, dar superb!

Comenteaza