AETERNUS (NOR) „HeXaeon”

Vocea lui Ares este una dintre cele mai bune si puternice din intreaga scena Metal! Discutam acum de al saselea album al acestui trio care, inca de pe vremea cand erau sub contractul cehilor de la View Beyond Production, se autodefineau ca promotori ai stilului Dark Metal! Eu nu am vazut nicicand vreo legatura directa cu acest stil, deoarece mixul de Death si Black Metal parea la fel de comun ca al celorlalte trupe norvegiene: EMPEROR, SATYRICON, IMMORTAL.

Doar ca AETERNUS insista mai mult pe Death Metal! Singura concluzie draft: albumul este mai mult decat foarte scurt iar piesele sunt la fel de scurte si, desi sunt variate, dau senzatia unui album conceput si realizat in mare graba! Fata de precedentele albume descopar si pasaje in care vocea nu este la fel de agresiva, se aud mai degraba un fel de coruri razboinice, ce dezvolta o aura interesanta, pe fundalul carora solo-urile de chitari suna chiar foarte bine. Dar acest lucru nu se intampla decat pe vreo 2 piese, de fapt si cele mai lungi, adica cele mai lucrate si complexe. In rest, nota Death Metal pare sa nu se mai desprinda de AETERNUS.

Daca tot albumul ar fi avut orientarea unei piese ca „The 9th Revolution” sau chiar „Ageless Void”, cu siguranta ca am fi vorbit de cel mai bun album AETERNUS! Din pacate, exceptand cele 2 piese amintite, trimiterile sunt spre un alt album modest, mai degraba brutal decat conceptual, realizat tot de ei in 2001, „Ascension Of Terror”.

Comenteaza