Ordo Rosarius Equilibrio

Buna Tomas. Ce faci, ce mai e nou acum, la sfarsitul lunii octobrie? Cum e vremea in Stockholm?
Buna. In momentul de fata vremea la Stockholm este rece si ploioasa. Sunt aproximativ 6 grade Celsius. Iarna se apropie din ce in ce mai mult iar noi ne pregatim pentru mai bine de sase luni de intuneric si de frig. Dar tu, ce faci?

Cum e vremea in Romania acum si la ce sa ne asteptam de la vreme cam peste o luna, cand ajungem si noi pe acolo?

Vremea aici e ok, sunt aproximativ 15 grade. Intr-o luna? Nu stiu cum o sa fie vremea intr-o seara Apocaliptic Decadenta… Prea calduroasa, poate? Poti sa imi oferi toate detaliile legate de noul album? Vor exista multe diferente fata de Apocalips?

O N A N I este destul de diferit fata de Apocalips. E mai dark, mai minimalist; si cum au mai spus altii, un soi de congregatie ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO si ARCHON SATANI, o rafinare a trecutului, realizat si perfectat in prezent.

Cate persoane fac parte din ORE, oficial? Doar tu si Rose-Marie?
Da. Doar noi doi.

In concerte va folositi si de muzicieni invitati. Lucrati tot timpul cu aceleasi persoane?
Cand cantam live suntem cel putin 4, cateodata mai multi chiar. In mod normal sunt eu, Rose-Marie Larsen, Fredik Bergström (No Festival of Light), Jouni Havukainen (In Slaughter Natives) si Axel Menzer (Hekate, Cascadeur).
Ati primit si alte oferte, pe langa CMI? Esti satisfacut de ce face Roger?
Da, am primit si alte oferte si… in cele din urma, “Songs 4 Hate & Devotion” va fi scos la labelul german Raubbau, pe data de 4 septembrie 2009. Am fost satisfacut de munca lui Roger timp de mai bine de 18 ani. Mi-a oferit libertate estetica din orice punct de vedere si asta conteaza mult pentru mine. Totul se schimba insa; lucrurile evolueaza, cateodata spre bine, cateodata spre mai rau iar alteori, pana dincolo de recunoastere.

Ce muzica mai asculti acum? 
Acasa, sau in drum spre munca ascult Combichrist, Kent, Leonard Cohen, Klangstabil, Panzer AG, Lustmord sau Christian Death, asta ca sa mentionez doar cateva nume.
Ce parere ai despre numarul ridicat de trupe Neo Folk Dark Wave Industrial Neo Classical? Este posibil sa vorbim despre dezvoltarea unui trend in directia aceasta, la fel cum acum cativa ani se petrecea cu Black Metal-ul?
Eu fac parte din aceasta scena de 15 – 20 de ani. Poate ca tu vezi ceva ce eu nu. Eu nu vad nici un trend. Black Metal-ul a fost popular, a ajuns in lumina reflectoarelor si a vandut tone de albume. Eu nu vad acelasi lucru sa se intample si cu scena acesta. Dintr-o data genul se ridica din obscuritate catre lumina? Spune-mi tu.
Cum este viata ta acum, fiind un tata cu vechime, cu un fiu la varsta de… 4 ani, corect? Ti-a influentat el viata muzicala, poate?
Hahahahaha. Da, eu, un mare tata. Ce mai influenta. Bineinteles ca ma inspira. Lumea s-a micsorat dar perspectiva s-a deschis. Micro cosmosul este acum mai fascinant decat macro cosmosul. In el vad speranta; in jurul meu vad disperare. Poate ca o sa vezi si tu asta in ceea ce urmeaza sa vina.
Ai fost invitat sa colaborezi cu mai multe trupe/proiecte. Poti sa imi dai mai multe detalii despre cele mai recente colaborari? Poate ceva nou cu Simone? Sau cu Peter/Arcana?
Nu am mai fost invitat sa colaborez cu nimeni altcineva. Sunt de parere ca, pentru o colaborare de orice fel, trebuie sa existe un scop. Colaborarea nu este un scop in sine. Sunt destul de sigur ca vor mai exista colaborari cu Spiritual Front si probabil ceva si cu Rome, dar in afara de acestea, raman sceptic.
In noiembrie o sa vii in Romania. Ce stii despre tara aceasta?
Chauchesko, Tigani, Dracula si Transilvania; Nu trebuie sa stiu mai mult decat atat, suna minunat asa cum este.
La ce ar trebui sa ne asteptam de la acest eveniment? O sa canti alaturi de ISN si Cascadeur… Ce parere ai despre aceste trupe?
Atat Cascadeur cat si In Slaughter Natives ne sunt foarte buni prieteni si cred ca toata lumea o sa fie placut surprinsa de ceea ce au de oferit. Ordo Rosarius Equilibrio este Pop Apocalyptic. Acompaniat de sunetul chitarilor acustice, sunete ciclice, instrumente cu coarda si de percutie; piese aflate pe pragul si la limita seductiilor sexuale si blamarilor morale; evanghelii pe marginea aclamatiilor conjuncturale si a ceea ce va sa devina condamnabil. Veniti, alaturati-va si fiti martorii orgiilor Trandafirilor si Echilibrului. Doi este companie, Trei este orgie; Eu sunt pentru totdeauna.
Faceti diferente intre concerte? Ma refer la playlist, la aspectele teatrale, imagistice… Ce piese veti canta la Brasov?
Nu are nici un rost sa te arati in public si sa canti live daca nu esti gata sa te daruiesti complet publicului. Si asta incerc sa fac intotdeauna si peste tot. Piesele pe care le vom canta in Romania se intind de la C.C.C.P (2003) si pana la FOUR (2007) si O N A N I (2009).
Cam asta ar fi pentru moment. Mult succes cu munca ta si ne vedem la Brasov. Esti pregatit pentru un After Party lung alaturi de fanii tai? Ai vrea sa pregatesti ceva special pentru dupa concert?
Nu sunt sigur pentru ce sunt pregatit. Noi toti vizitam Romania pentru prima oara si poate si pentru ultima si astfel ca sper sa vad mai mult decat interiorul locatiei sau tavanul camerei de hotel. Dar sunt sigur ca o sa fie timp ca toata, intr-un fel sau altul, toata lumea sa imi ia o bucata din suflet meu.

(Interviul complet il veti putea citi in urmatorul numar din Kogaionon magazine)

Octombrie, 2008

Comenteaza