ION „Madre, Protegenos”

Duncan Patterson s-a decis sa paraseasca si ANTIMATTER, dupa ce, in urma cu ceva ani, a parasit ANATHEMA. Noul lui proiect oscileaza undeva intre Ambient, Gothic si Experimental, cu o puternica aura de melancolie trista.

Astfel, si-a ales cateva voci feminine superbe, de prin toata lumea si, cu o orchestratie simpla pe fundal, intervenind pe alocuri si cu propria-i voce, a reusit sa realizeze un album esential pentru visatorii „Serenades”, dar nu in varianta Metal! Influente sunt de prin multe colturi ale lumii, din Grecia sau Italia pana in Mexic sau Argentina, avand totusi, un schelet bine inchegat dupa elementele muzicii irlandeze. Foarte Ethereal si romantica, aceasta incursiune in lumea muzicii lui Duncan nu poate decat sa creeze relaxare, mai ales ca pe langa instrumentele clasice folosite gasim harpa, mandolina, percutie, flaut, clarinet.

Dezavantajul albumului este ca nu poate fi privit ca unul conceptual, ci mai degraba ca o suma de piese diferite, ce au fost adapostite in acelasi CD. Oricum, visare maxima, romantism din belsug! www.ion.equilibriummusic.com

Comenteaza

Adresa de email nu va fi facuta publica.