BATHORY „Nordland I”

Dupa penibilul „Destroyer Of Worlds”, Quorthon ne prezinta acum o prima parte din noile sale compozitii, intr-o forma Epic Viking Metal ce se doreste a fi asemanatoare cu atmosfera intalnita pe genialul „Twilight Of The Gods”. Spre deosebire de albumul realizat acum 12 ani, noul material incepe bine, continua si se termina bine. Pana aici, totul e OK. Din alt punct de vedere, piesele sunt sterse, comune, asemanatoare, lipsite de forta si expresivitate.


Am impresia ca acest album a fost conceput la repezeala, atmosfera Epic nefiind suficienta pentru a intretine o auditie de aproape o ora. Exista o piesa intr-adevar reusita, „Foreverdark Woods”, care parcurge toate elementele necesare unei piese complete, de la melodie, ritm si virtuozitate la pasaje Folk, traditionale si pline de mesaje razboinice. Avem si cateva piese ce imi amintesc de de vechiul MANOWAR, dar doar ca instrumentatie (vocea e lipsita complet de forta) si cam atat.

Ori „batranetea”, ori criza de inspiratie, ori dorinta de a se intoarce in timp fac din acest album doar o copie palida a albumului „Blood On Ice”, nu cel mai bun al trupei dar cel mai apropiat ca mesaj stilistic de „Nordland I”. Penibila si puerila mi se pare si coperta albumului, la fel ca si lay-out-ul simplist al booklet-ului. Se pare ca nici partea a doua din acest ultim capitol nu a rupt gura targului.

Comenteaza