Rome

Buna, Jerome. Concertele din Romania au devenit incet-incet un fel de traditie, avand loc aproape in fiecare an, de ceva timp. Odata ai declarat ca ti-a placut cel mai mult sa canti la Reduta. Acum va intoarceti la Reduta, care sunt gandurile voastre, sunteti incantati ca veti evolua din nou acolo?

„Da, bineinteles, ca suntem nerabdatori. Pe parcursul anilor ne-am atasat destul de mult de fanii romani. De fiecare data cand ne intoarcem in Romania, suntem foarte bine primiti, asa ca sper ca o sa fie la fel de placut si anul aceasta.”

2012 a fost un an foarte plin pentru voi. Mai ales ca ati avut un turneu in Statele Unite pe coasta de Vest. Cum a fost sa cantati pentru fanii americani?

„A fost foarte fain. Ne-am distrat de minune in turneu, bineinteles. A fost un vis realizat pentru noi sa cantam in San Francisco si pe Hollywood Boulevard. Iubesc orasele acelea. Am mai fost acolo de mai multe ori, dar a fost prima oara cand am organizat si un turneu. A fost incredibil!”

Dupa ce ati luat o pauza in 2010, ai devenit foarte prolific, lansand o trilogie in 2011, care a fost urmata de un full-length in 2012. Perioada de respiro ti-a revigorat forta creatoare?

„Poate ca da. Dar eu mereu lucrez intr-un fel sau altul.”

Te rog spune-mi cate ceva despre noul album „Hell Money”. Care sunt conceptele din spatele lui? Cum a fost receptat de fani si media?

„Nu exista un concept propriu-zis in spatele sau. Poate doar ca exista piese mult mai personale pe el. Cate despre cum a fost primit albumul, nu stiu inca. Nu prea am discutat cu oamenii despre acest subiect si nici nu am citit cronici. Nu prea imi ocup timpul cu asa ceva. Din cate am auzit, unora le place, unora nu. Si cred ca-i ok asa.”

Ai subliniat pe pagina de Facebook ca noul material este diferit si ca reprezinta o noua pagina in istoria Rome, prin el incercand sa te distantezi de abordarea clasica de Neo-Folk. Te gandesti ca poate o sa pierdeti fani din cauza asta?

„Nu sunt ingrijorat ca ma distantez de ceva sau ca vom pierde fani. E ceva ce nu poate fi controlat. Daca incepi sa te gandesti la asta, spiritul creator moare. Eu fac ceea ce simt ca vreau sa fac. Viata e prea scurta ca sa-i lasi pe altii sa decida ce trebuie sa faci cu ea.”

Vor putea fanii romani sa cumpere noul album din locatia evenimentului? Veti aduce si merchandise cu voi?

„Sigur”.

De-a lungul timpului ai abordat in mod diferit aparitiile live. La ce se pot astepta fanii de la acest concert? Aveti de gand sa faceti ceva special la Brasov?

„O sa fie foarte special, sunt sigur. O sa fim cu totii imbracati in costume de iepuras si nu o sa ne aducem instrumentele ca sa improvizam cu ce gasim pe acolo.”

Care sunt planurile tale pentru viitor. Un album pentru 2013, poate?

„Probabil, da. Nu stiu daca o sa-l termin pana atunci. Lucrez la chestii noi, ceva foarte special de fapt, dar nu pot spune cu siguranta ca va fi gata in 2013.”

O sa cantati pe aceasi scena cu inca doua trupe – Cecilia::Eyes si Syven. Ai mai ascultat pana acum muzica acestora si daca da sunteti curiosi sa-i vedeti live?

„N-am avut timp sa le ascult materialele, nu. Am sa fac asta inainte de concert, probabil.”

Multumesc pentru interviu. Ne vedem in curand in Brasov.

„Multumesc si eu foarte mult.”

Decembrie 2012

Comenteaza

Adresa de email nu va fi facuta publica.