Seventh Harmonic

1. Salut… Ce se mai intampla cu voi la finele acestei toamne? 
Salut! Nu prea mai e toamna aici, caci azi a inceput sa ninga pentru prima data anul acesta in Anglia. Viata noastra este destul de aglomerata – lucram din greu la noul album, aranjam treburile cu label-ul nostru si facem pregatiri pentru concertul acesta. Si toate se invart in jurul slujbelor noastre agitate de peste zi. Prin urmare suntem destul de obositi momentan, insa ne face placere sa ne miscam inainte, progresand.

2. Care sunt ultimele noutati legate de trupa? Ceva piese noi sau noi aditii la line-up? 
Cea mai mare noutate este faptul ca am semnat in sfarsit cu Out of Line Records saptamana asta. Caroline si Ann-Mari au avut parte de fler creativ in ultimele luni asa ca avem destul material in lucru pentru noul album. O sa cantam in Romania, pentru prima data, o piesa noua intitulata „Garden of Dilmun”. Piesa este construita in jurul temei intoarcerii in Eden si este „tesuta” cu chitari, suflurile obsendante ale codrului si de fulgere indepartate. E una dintre compozitiile noastre preferate, asa ca suntem nerabdatori sa vedem reactia publicului!

3. In cateva zile ne vom revedea in Bucuresti. Ce ati pregatit pentru a DBE 2nd edition si care sunt asteptarile voastre de la public? 
De abia asteptam acest festival. Caroline, Ann-Mari si Lesley s-au simtit bine in Romania si alta data, asa ca sunt foarte bucuroase sa revina. Concertul inchide un an fantastic pentru Seventh Harmonic asa ca avem o viziune foarte pozitiva asupra viitorului – speram ca publicul va percepe aceste energii benefice. Acesta este al treilea sau al patrulea concert de cand trupa s-a reunit. Deoarece traim in trei tari diferite, concertele sunt singurele momente cand ne putem intalni. In afara piesei noi despre care v-am spus deja, set-ul va fi acelasi cu cel de la festivalele Europene din vara aceasta. Probabil va fi ultima data cand vom interpreta acest set asa cum este el acum: un mix de piese vechi rescrise, extrase din albumele noastre mai vechi si piese noi.

4. La acest eventiment vor participa 9 trupe, cu voi inclusi. Ce stiti despre celelalte trupe? 
Pai, membrii nostrii alcatuiesc o treime din trupele care canta si suntem foarte buni prieteni intre noi… asa ca stim destule despre ei, detalii pe care nu putem sa le divulgam bineinteles. Lesley si Caroline sunt membre Sol Invictus si Ann-Mari e in Arcana (Lesley si Caroline vor canta o piesa cu ei). Lloyd de la Naevus ne este prieten si de asemenea un nou membru in Sol Invictus. Il stim si pe Johann (Desiderii Marginis) caci am colaborat cu el in Arcana. Il stim si pe Simone Salvatori caci am impartit scena cu Spiritual Front de mai multe ori, dar si la alte evenimente memorabile cum ar fi petrecerea din vara din Suedia acum un an, despre care nu putem sa comentam prea mult in afara de faptul ca dansurile maypole nu vor mai fi la fel niciodata. O sa fie o mica reuniune de familie si suntem nerabdatori sa cunoastem si alte trupe, bineinteles!

5. Ce muzica mai ascultati in ultimul timp? Ceva albume interesante de recomandat? 
Festivalurile la care am cantat anul acesta ne-au familiarizat cu nistre trupe extraordinare de care nu auzisem inainte – Loell Duinn, de exemplu ne-a impresionat puternic – pe langa faptul ca erau foarte talentati si originali erau si niste oameni incredibil de draguti. Utimul Moon Far Away este iarasi un exemplu de material complex si bogat. Alte albume care merita mentionate ce au aparut anul acesta vin de la Brendan Perry, Tor Lundvall, Allerseelen…

6. Ce merchandise veti aduce la Bucuresti? 
O sa aducem niste tricouri minunate, perfecte pentru aceasta perioada din an, precum si catalogul cu CD-uri Seventh Harmonic. De asemenea vom avea la noi cateva materiale de la Keltia si CD-uri cu proiectul medieval al harpistului nostru Fred.

7. Aveti planuri importante pentru 2011? Niste materiale noi sau concerte speciale poate? 
Noul nostru album intitulat „Equianimi” o sa apara anul viitor la Out of Line, la sfarsitul primaverii. Vom mai da concerte – toate speciale. Deja ne gandim mai departe de lansarea albumului iar Caroline si Ann-Mari scaneaza directii noi – despre care nu putem vorbi inca. In final, tindem spre o continua evolutie si sa ramanem deschisi diferitelor posibilitati…

8. Ce parere aveti despre criza financiara? In ciuda ei, trupele isi mentin aparitiile live iar numarul evenimentelor ramane ridicat. 
Daca climatul financiar implica faptul ca muzicienii trebuie sa fie mai plini de resurse, sa se descurce cu mai putin, sa fie creativi si imaginativi, sa lucreze cu metode noi care sa nu implice echipament si software scump, sa se gandeasca la ceea ce conteaza cu adevarat in muzica – atunci criza a avut si beneficiile ei. Bineinteles ca vanzarile de CD-uri au scazut si este dificil pentru promoteri si cluburi, insa timpurile aride economic se pot deveni cateodata cele mai creative.

9. Ce inseamna pentru voi spiritul UNDERGROUND? Vorbim din punct de vedere muzical… 
Pentru noi e vorba despre simtul libertatii creative – sa putem incorpora orice element credem de cuviinta in muzica, sa ne placa faptul ca nu suntem usor de catalogat, sa ne dezvoltam organic si sa nu fim legati de anumite genuri sau de piata. Inseamna de asemenea sa ai o stransa legatura cu publicul si alti muzicieni – si in final sa faci ce anume crezi.

10. Multumesc pentru interviu. Ultimele cuvinte va apartin. 
Asteptam cu nerabdare sa ne vedem, dar gata cu vorbele acum – sa lasam muzica sa vorbeasca de la sine.

Comenteaza