Arcana

1. Salut… Ce se mai intampla cu voi la finele acestei toamne? 
Oh, pai in Suedia toamna s-a incheiat deja. Suntem in plina iarna. Avem parte de zapada peste tot si de polei pe strazi. Am inteles ca vremea o sa se inrautateasca in urmatoarele saptamani. In afara de asta suntem ok, lasand la o parte nasurile rosii si inghetate.

2. Care sunt ultimele noutati legate de trupa? Ceva piese noi sau noi aditii la line-up? 
Am inregistrat cateva piese noi, unele sunt doar niste fragmente, pe altele le-am finalizat insa sunt fara voce deocamdata. I-am cooptat pe Núria Luis si Sergio Gamez Martinez ca membrii live Arcana. Prezenta lor confera un plus de profunzime muzicii prin adaosul de vioara si keyboard. Si una peste alta totul suna extraordinar in varianta acustica.

3. In cateva zile ne vom revedea in Bucuresti. Ce ati pregatit pentru a DBE 2nd edition si care sunt asteptarile voastre de la public? 
Noi am tot asteptat sa ne intoarcem in Romania. Va fi cu siguranta o noua experienta sa vedem Bucurestiul in timpul iernii, in loc de Brasov la sfarsitul verii. Cred ca o sa fie un pic diferit. Vom canta doua piese noi si bineinteles ca vom canta totul live. De asemenea, vom avea cativa invitati pe scena pe anumite piese, si asta cu siguranta va lua prin surprindere audienta. Mai avem si niste costume noi de scena. Ceea ce ne asteptam de la public este sa se prezinte si sa se simta bine. Ne-am simtit mereu bineveniti in Romania si speram ca fanii inca ne vor aici!

4. La acest eventiment vor participa 9 trupe, cu voi inclusi. Ce stiti despre celelalte trupe? 
Pentru ca scena muzicala in jurul acestui curent este destul de restransa, cunoastem deja unele dintre trupe. Insa pe unele le vom cunoaste pentru prima data, ca Naevus sau Dirty Granny Tales. Ne place mult muzica celor de la Naevus. Va fi insa foarte placut sa ne reintalnim cu prietenii vechi din Irfan, Sol Invictus, cu Johan din Desiderii si Simone Salvatori. Va fi o mare intalnire de familie.

5. Ce muzica mai ascultati in ultimul timp? Ceva albume interesante de recomandat? 
In casa Bjärgö se asculta mult William Basinki si Popol Vuh dar si artisti ca Bat For Lashes sau muzica corala clasica. Am dat peste si ceva care sigur va place, Agalloch. I-am incercat si mi-au placut foarte mult! Poate gasesc vreun album de vanzare in Bucuresti.

6. Ce merchandise veti aduce la Bucuresti? 
Am sperat sa fi lansat albumul pana atunci, insa nu a fost timp suficient. Insa vom aduce, daca DHL-ul ne permite, SOPHIA – Colllective Works 2000-2003. Acest nou material contine toate fullenght-urile Sophia si toate single-urile intr-un design nou si cu material remasterizat. O sa incercam sa aducem tricouri (Arcana si Sophia) si alte albume. Din pacate, chestiile cu Arcana sunt mai degraba „vechituri”.

7. Aveti planuri importante pentru 2011? Niste materiale noi sau concerte speciale poate? 
Avem in plan un album nou Arcana si bineinteles materialul pereche Le Serpent Rouge. Am inceput sa strangem codurile personale de la cele 1000 box set-uri limitate si vom printa grafica anul viitor. Cat despre live-uri nu vom aveam prea multe anul viitor. Trebuie sa ne concentram pe noul material.

8. Ce parere aveti despre criza financiara? In ciuda ei, trupele isi mentin aparitiile live iar numarul evenimentelor ramane ridicat. 
Noi nu putem sa spunem ca o resimtim. In Suedia am fost la adapost de cele mai multe crize, desi multi oameni au ramas fara slujba. Pentru mine si Peter nu s-au schimbat prea multe lucruri, inca traim in patura economica inferioara si nu vad vreo imbunatatire in viitorul apropiat. Am observat criza in Europa – multi organizatori se ofera se ne invite la concerte insa fara comision si cu mai putini bani de deplasare. Prin urmare trebuie sa ii refuzam pentru ca trebuie sa castigam si noi un venit. Sper ca lucurile sa se schimbe, dar nu cred ca asta se va intampla prea curand. Din moment ce bancherii raman la fel de lacomi, guvernele aleg sa ii protejeze si oamenii au din ce in ce mai multe probleme intre ei, prevad timpuri negre pentru Europa.

9. Ce inseamna pentru voi spiritul UNDERGROUND? Vorbim din punct de vedere muzical… 
Underground-ul va fi mereu underground. Insa multe trupe din „scena noastra” devin din ce in ce mai comerciale si atenteaza la „oamenii normali”. Poate din cauza banilor sau poate din cauza celebritatii. Insa mereu apar trupe noi, asa ca sunt de parere ca undergroundul va „triumfa”.

10. Multumesc pentru interviu. Ultimele cuvinte va apartin.
Ne vedem in doua saptamani, prieteni vechi si noi, fani vechi si noi – toata familia noastra care a crescut de-a lungul anilor.

Comenteaza

Adresa de email nu va fi facuta publica.