Ethereal Ambient Evening – 12 Septembrie 2009

CRONICA:

Foarte contrariat am asteptat acest eveniment… Pe langa dorinta fantastica de ambele parti pentru un nou concert ARCANA la Reduta, am dorit sa aflu daca readucerea unei trupe in acelasi loc, la un interval de doar un an, prezinta mai mult sau mai putin interes.

Si am aflat… ceva mai mult decat jumatate din publicul din aprilie 2008, in ciuda faptului ca acum am avut peste 3 ore de muzica, alaturi de ARCANA avand si alte doua proiecte, NARSILION si DER BLAUE REITER. Ca a fost dezinteres, ca a fost ignoranta sau efectul crizei, asta mai putin conteaza. Important este ca cei aproximativ 200 de fani au putut sa vada o interpretare mult, mult mai buna decat cea de anul trecut a suedezilor, acest lucru fiind datorat si dorintei ARCANA de a reveni si de a canta in Romania.

Poate ca aceasta euforie pe scena a celor 5 a parut usor nepotrivita cu music a interpretata si de aici poate un sentiment indoielnic in ceea ce priveste feelingul receptat acum. Nota Dark s-a mai diluat putin din conceptul ARCANA dar partea buna a fost ca sentimentul de prietenie a abundat pe scena teatrului Reduta in frumoasa seara de 12 septembrie.

ARCANA a venit in formula clasica si ne-a prezentat un set de piese reprezentative pentru istoria trupei, inclusiv piese de pe albumul solo Peter Bjargo, intr-o varianta usor modificata, dar si piese ce vor urma sa apara. NARSILION ne-a aratat ca Fantasy Music poate sa ia un contur select si in Romania iar DER BLAUE REITER ne-a prezentat un Dark NeoClassical interesant, cu multe atingeri Industrial, axat mai degraba pe masiva percutie si un vizual in nota tragica.

Nu ma voi apuca sa povestesc despre piese sau alte detalii concertistice… cei care au fost acolo sigur au avut de unde sa aleaga… trei trupe, trei stiluri diferite, trei viziuni distincte. Cel mai important element a fost bucuria de a vedea, la final, o audienta care s-a ridicat in picioare si care i-a aplaudat pe cei 8 muzicieni minute in sir… fara bisuri, fara alte chestii regizate… poate doar faptul ca pe ultima piesa din concertul ARCANA au urcat si cei doi din NARSILION, oferind elementul surpriza dar si unicat din istoria ambelor trupe.

Pentru ca puteti vedea cam ce a fost la Brasov chiar acum, va las in ale voastre… curand ne vom reintalni cu ale noastre… mai sunt doua luni…

Octombrie, 2009

_____________________________

COMUNICAT:

Au mai ramas 7 zile pana la noua Seara Speciala organizata de Kogaionon si DonisArt. ETHEREAL AMBIENT EVENING va incepe sambata, 12 septembrie, la orele 19.00, accesul publicului in sala Centrului Reduta fiind permis incepand cu orele 18.00, unde va rula un interesant film inchinat artistei Lisa Gerrard, cunoscuta voce feminina din DEAD CAN DANCE.

Pe langa standurile de accesorii muzicale nelipsite de la evenimentele din Brasov (Beauty Of Pain si Bestial), cei de la ARCANA vor veni si ei cu cateva detalii interesante, printre care ultima varianta de tricouri, cu un design cu totul deosebit, plus noul album al lui Peter Bjargo-“A Wave Of Bitterness”, aparut in urma cu cateva zile la labelul german Kalinkaland Records.

Si muzicienii catalunezi vor aduce cu ei CD-uri si alte articole ale proiectelor NARSILION si DER BLAUE REITER, deci holul salii de teatru va fi plin cu materiale diverse, pe toate gusturile.

Dupa cele aproximativ 3 ore de muzica si proiectii speciale, trupetii vor ajunge si in Musik Café, unde vor sta pana spre dimineata cu toti cei ce vor dori sa discute cu ei.

Zilele urmatoare veti putea afla ultimele noutati din tabara trupelor prin doua scurte interviuri ce vor fi postate pe www.kogaionon.com.

Va reamintim ca asezarea in sala a publicului este pe principiul primului venit iar partea de sus (loja) va fi interzisa spectatorilor.

Programul orientativ:

19.00-19.45 NARSILION

20.00-20.45 DER BLAUE REITER

21.00-22.15 ARCANA

Pretul unui bilet este de 50 lei (www.ticketpoint.ro, Diverta, Bestial), in seara concertului acesta putand fi achizitionat la intrare, dar la pretul de 60 lei.

Va asteptam!

…underground will never die!

COMUNICAT – 05.04.09

Serile Speciale au inceput anul trecut cu ARCANA, pe 19 aprilie. A fost o seara magica, o seara speciala pentru toti cei participantii din sala Centrului Cultural Reduta; atat pentru public, cat si pentru trupa. Incurajati de feedbackuri pozitive din toate partile, KOGAIONON si DONISART au decis sa ii invite din nou pe cei de la ARCANA, pentru un concert exclusivist, dedicat celor ce doresc sa evadeze din nou din cotidian. Pe langa piesele de pe ultimul lor album, Raspail, suedezii vor veni cu alte 4-5 piese noi pe care le vor canta in premiera in sala Teatrului Reduta, special pentru vechii dar si noii fani ARCANA.

Trupetii au promis un concert deosebit, dedicat publicului de la Reduta, loc in care ARCANA s-a simtit extraordinar! (video).

In deschidere veti putea avea parte de 2 recitaluri elegante sustinute de doi catalunezi (plus un percutionist in varianta live) foarte talentati, care in doar cativa ani au realizat cu cele doua trupe cateva albume deosebite, complet necunoscute in Romania dar apreciate de presa de specialitate din strainatate.

Astfel, DER BLAUE REITER va lansa in aceasta vara cel de-al doilea album, incadrat intr-un stil Ambient Industrial Classical, ce oscileaza intre ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO, DER BLUTHARSCH, DEATH IN JUNE, BLOOD AXIS si SOPHIA, insa cu un filtru original impecabil. Ei pot fi vazuti si in aceasta primavara la WGT in Leipzig!

Pe de alta parte, Sathorys Elenorth si Lady Nott s-au facut prima data remarcati prin celalalt proiect muzical, NARSILION, un Ethereal Folk Fantasy de toata frumusetea, proiect ce a rupt orice legatura cu radacinile Metal exprimate in ORDO FUNEBRIS, dar cu o usoara trimitere spre LUGBURZ, o alta trupa underground ce graviteaza in jurul muzicienilor. Mult mai melodic si cu o aura visatoare, NARSILION imbina inteligent diverse concepte, de la filmele fanteziste/medievale gen Conan, Braveheart, Legend, Willow sau Lord Of the Rings si pana la acorduri muzicale din trupe gen DARK SANCTUARY, ARCANA, DARGAARD, ENYA, KITARO, MIKE OLDFIELD sau LOREENA McKENNITT.

Va fi o seara clasica deja pentru cei obisnuiti cu evenimentele noastre, ce va pune accentul pe calitate, eleganta, discretie si prietenie… Vor exista proiectii, decoruri, standuri cu accesorii muzicale, vor exista concursuri, se va putea sta dupa concerte impreuna cu trupele la un pahar de vorba… va fi o noapte frumoasa de septembrie, la poalele Tampei, impreuna cu cei ce doresc sa petreaca si intr-un alt mod un aparent weekend normal.

Va asteptam!

Multumiri,

DonisArt & Kogaionon

Comenteaza