Bloodway anunță titlul noului disc şi un turneu alături de Valborg si Perihelion

Noul disc al grupului Bloodway se numeşte „Mapping The Moment With The Logic Of Dreams” şi va fi lansat sub formă de CD, pe data de 25 septembrie 2015, sub egida I,Voidhanger Records. Spre deosebire de primul material al trupei, acesta este un album full-length, cu o durată de 43 de minute.

O piesă de pe noul album, în variantă live, poate fi ascultată mai jos:
https://www.youtube.com/watch?v=ygJ3fRBlgGM

În vederea promovării noului material, Bloodway va susține o serie de concerte în țară, alături de Valborg (Germania) şi Perihelion (Ungaria). Mini-turneul se va desfăşura sub numele „Horrors Of The Unknown over Romania 2015” iar datele sunt următoarele:

25 septembrie – Cluj | Flying Circus
26 septembrie – Râmnicu Vâlcea | Aby Stage
27 septembrie – Bucureşti | Fabrica
30 septembrie – Constanța | Goblin *
1 octombrie – Craiova | Perdido Station *

* În cazul datelor maracte cu asterisc, trupa Perihelion nu va participa.

Cu prilejul acestor date de turneu, trupa Valborg îşi va promova la rândul său albumul proaspăt lansat, intitulat „Romantik”.

Despre Valborg, Tom Warrior (Triptykon, Celtic Frost, Hellhammer, Apollyon Sun) spunea în 2009 că prezența acestei trupe pe scenă se caracterizează astfel: „Cruzimea şi nihilismul de care s-a făcut uz pe scenă au reprezentat nişte forme de a crea dependență ascultătorului, manifestate într-un fel sălbatic. A fost aproape ca şi cand aş fi asistat la o combinație de Bohren & der Club of Gore, Black Sabbath în perioada de început şi Hellhammer. Cu toate astea, Valborg abundă în originalitate şi unicitate.”

După ce a compus patru albume de-a lungul timpului bazate pe un doom experimental, de data aceasta grupul german, Valborg a adăugat o nuanță de culoare muzicii sale. Acum „trupa se scufundă şi mai adânc în atmosfera unui abis melancolic, menit să calmeze sufletele izolate ale ascultătorilor acestui gen,” se scria într-un comunicat emis de Valborg.

https://vimeo.com/126282649

Perihelion este o trupă de avant-garde post-black metal din Ungaria, ce a semnat de curând cu Apathia Records pentru următorul disc care poartă titlul „Zeng”, prevăzut să fie lansat pe data de 19 octombrie 2015. După schimbarea numelui din Neokhrome în Perihelion, trupa a lansat un EP, intitulat „Nap Fele Néz”, care a fost primit extrem de bine de presa de specialitate internațională.

https://www.youtube.com/watch?v=nWjm1qhpcLo

Despre acest turneu, Costin Chioreanu menționează:
„Pentru lansarea noului disc în România, am vrut să facem ceva special, un cadou pentru ascultătorii de acel metal ieşit din tipare. Astfel, am ajuns la acest line-up, extrem de diferit stilistic, dar în acelaşi timp extrem de interesant. Valborg este o trupă pe care o ascult de mulți ani cu deosebit interes, iar Perihelion a fost o surpriză extrem de placută. Este extraordinar să ai trei trupe ieşite din comun care vin cu setlist-uri noi, toate lansând albume noi sau fiind pe punctul de a lansa ceva. Mă bucur enorm că am reuşit sa facem acest lucru posibil, indiferent de câte piedici sau greutăți am întâlnit în demersul nostru! Ne vedem în toamnă, anotimpul în care Bloodway se simte cel mai bine!”

Mai multe detalii despre noul album Bloodway, „Mapping The Moment With The Logic Of Dreams”, în curând!

Comenteaza