Unreqvited – „Disquiet”

Muzica unui simplu act de uitare. Unreqvited – „Disquiet”

 

„Birth” – „The Autumn Fire” | Innorat ca vremea care nu mai vine dar care tot trece. Ca o masca pe care te incapatanezi sa o mai porti uneori chiar daca te sufoca. Ca taietura lamei din aparatul vechi al tatalui pe obrazul copilului grabit sa devina barbat. Ca frunza abia desprinsa de ramura-mama care, in caderea ei spre sol, isi da seama ca toamna nu este tocmai un anotimp bun pentru fotosinteza. Ca vantul ce-n sinea lui bate prea tare, dar care abia adie. Ca si cand mizeria pe care ai ascuns-o atata timp sub covor si-ar aprinde, intr-un gest disperat, lumanarea. Ca focul care crede ca te incalzeste dar care te stinge…

In mintea din care ai vrea sa pleci, poate ca nu stii, dar vei lasa un ecou. Ecoul devine muzica pe care ai vrea, dar nu mai poti sa o asculti.

„Disquiet” | Stii momentul ala din viata cand jalea e cantec de leagan? Intinde-te, inchide ochii, incearca sa atipesti putin, nu mult, doar pentru o clipa, o sa auzi si tu. Uita, imbratiseaza uitarea, in fond, din uitare suntem facuti in uitare ne intoarcem. Ce iti e si cu timpul asta?!

„A Tear from the Oak” – „An Ocean of Ire” | Ah, vremea asta! Norii. Picurii de ploaie ce ti se scurg in fata ochilor ca niste lacrimi. Asa, ca si cand lumea din jur, privind prin ochii tai ca prin niste ferestre, se intristeaza la peisajul din interior. Agonizarea este agoniseala ta de o viata. Ce sentiment ciudat sa pierzi pana si dorinta de a te pierde. Nu, nu, stai linistit, nu-i de plans aici. Si daca ai vrea, probabil ca ti-ai auzi numaidecat ochii tusind cu subinteles, ascunsi prin toate cotloanele craniului, nemaiavand nimic de plans despre asta.

„Maydena” – „Death” | Strigi. Urli. Nu te aude nimeni. Ai face orice sa recapeti o noua viata. Dar asta e o camatarie la care nici dragul de Lucifer nu stiu daca se baga. Caci odata primita, trebuie sa o dai neiertat inapoi.

Innorat ca vremea care nu mai vine dar care tot trece…

 

Artist: Unreqvited

Album: „Disquiet”

Data lansarii: 10 Ianuarie 2020

Label: Prophecy Prod.

 

Text: Nicolae Baldovin

 

Comenteaza