THE DEATHTRIP (UK)-“Demon Solar Totem” CD 2019 (SVART RECORDS)

Paul aka Host (THINE) a pus bazele acestui grup in 2003, reusind sa scoata cateva demo-uri si un album foarte apreciat de fanii BM. Poate si datorita colaborarii cu Aldrahn, dar “Deep Drone Master” a devenit un album clasic, cult, apreciat de toata presa muzicala de specialitate. Dupa 5 ani, THE DEATHTRIP revine cu un nou album, dar si cu o noua componenta, alaturi de Host: Thomas din Mork la bass, Storm (ex MY DYING BRIDE, BLASPHEMER) la baterie si reintoarcerea lui Kvohst la voce, cunoscut din colaborarea cu multe trupe din sfera BM si nu numai. Il stiti cel putin la fel de bine pe Mat (HEXVESSEL), plus faptul ca la inceputuri Mat si Paul au gandit acest proiect impreuna.

Am fost foarte curios sa vad cum suna reintoarcerea la BM al lui Kvohst dar si linia noilor piese. In primul rand, vocea aduce pe multe pasaje cu Aldrahn, dar si cu BURZUM si, desigur, DHG. Daca stau bine si ma gandesc, aduce putin si cu tipetele lui Neige, vezi inceputul piesei titlu. Inflexiunile excelente ale lui Mat isi lasa amprenta inconfundabil pe pasajele clean, conturand astfel identitatea noilor piese. Sunt ele doar in numar de 7, dar cele 55 de minute executate magistral te intorc in timp, in vibe-ul anilor 90, unde trupe gen BEHERIT sau THORNS au scris istorie. Se simte influenta lui Mat in structura pieselor, magia si elementele ritualice devin acum elementele cheie ale soundului din 2019, inclusiv acolo unde interludiile ambientale starnesc introspectia.

Este un album al naibii de dark, de cursiv, de clasic, care incita continuu la reauditii. Imi place foarte mult tot ceea ce tine de riffurile chitarilor (melodice, harsh, agresive) iar bass ul sobru da o gravitate unica intregii atmosfere. Nu avem parte de un concept prea elaborat sau intortocheat, este doar un BM rapid, executat ca la carte, intrerupt doar de pasaje avangaridste, care nu cauta sa rupa linia melodica, ci sa te invaluie si mai mult intr-un abis controlat. Excelent!

Comenteaza

Adresa de email nu va fi facuta publica.