V/A „As The Book Of War Volume II „

Trebuie sa recunosc ca nici macar initiat nu ma pot considera in sonoritatile majoritatii trupelor de pe aceasta compilatie. Este primul material pe care-l primesc de la labelul suedez si pot spune ca este cea mai mare si placuta surpriza din acest an. Hai sa dau la o parte trupele pe care le stiam pana acum: ATARAXIA, cu o piesa de pe ultimul lor album si UNTO ASHES, trupa ce are contract cu Projekt Records si despre care am mai scris, link-ul facandu-se cu DEAD CAN DANCE. De ZMEI GORINICH stiam de ceva ani de la Richard Lederer (SUMMONING) si chiar muzica acestei tipe este extrem de rapitoare si bombastice. De restul, spre rusinea mea nu am mai auzit.

Poate ca si aceasta se adreseaza altor repere, muzica de film, de jocuri si videojocuri… un fel de fantasy music, o replica mai underground la Stapanul Inelelor. Descopar astfel doua genii, Markus Holler si Peter Szwach, cu doua piese de vis, la fel si DRAM, SIBELIAN, ENCRYPTION, GARGRIM THE LIAR, SEAN BESSON, ZA FRUMI, ERDENSTERN, DIMITRIJ VOLSTOJ, SULLY KOBA sau ANABASIS, in total 17 nume inspirat alese, care te rup din cotidian si te izbesc intr-o lume virtuala, unde fiecare acord are rolul lui, sarmul lui, farmecul lui. Desi nu sunt un adept al compilatiilor, trebuie sa recunosc ca si booklet-ul acestui digipack este unul foarte cochet, elegant, cu povesti fantastice dar si cu date tehnice despre cei ce participa aici.

Un CD pe care-l recomand din toata inima tuturor, atat cunoscatorilor cat si celor mai neinitiati, ca si in cazul celui ce a scris atat de pozitiv despre o realizare fantasica… sau muzica este fantastica? Nici nu mai conteaza…

Comenteaza

Adresa de email nu va fi facuta publica.