AMATRIS „Imprisoned”

Nici ca se putea o mai buna clona TRISTANIA sau SIRENIA! Evident, nici vechiul THEATRE OF TRAGEDY nu este strain! Bazat de dualitate si contraste, AMATRIS ne-a pregatit acum un nou album ingrijit, plin de elemente Gothic Metal, dar si Dark Wave, Rock sau chiar Doom Death Metal.

Vocea masculina este destul de puternica, bazata pe valentele grunt, dar si pe cele subtiri, tipate sau cele normale/intonate, ce se imbina pe alocuri chiar reusit cu vocea feminina, destul de firava si fragila. Keyboard-ul este si el prezent pe multe pasaje, dar nu mi s-a parut ca exceleaza. Cel mai bine se aude bass-ul iar chitarile incearca sa faca o atmosfera ospitaliera, insa pe alocuri ritmul si comercialul tind sa acapareze intregul sound. Este un album usor peste medie, fara dram de originalitate, dar care se aude bine. Probabil ca live ridica in picioare audienta!

Cu radacini si in Romania, acesti nemti contureaza prin Twilight Records un album cu un sunet excelent, un layout si un booklet profi, ce poate sa prinda doar in Germania si alte cateva state est-europene.

Comenteaza