Februarie 2009

Primele salutari din Noul An!

Treburile s-au miscat mai repede decat am crezut eu ca se pot intampla, astfel ca acum revista este gata, aseara am luat-o de la tipografie. Sunt foarte multumit de imagistica ei, desi, in prima faza, la un pret corect pentru piata Metal/Goth underground, calitatea ei ar fi avut de suferit. Asa ca m-am vazut in dilema de a alege intre un pret corect pt o calitate modesta si unul ridicat, insa la standarde inalte. Am ales a doua varianta… Nefacand rabat de la calitatea hartiei, calitatea tiparului sau grafica, alegand si varianta unui numar mic de exemplare, Kogaionon 10 nu are cum sa se inscrie sau sa concureze cu alte reviste ce promoveaza trupe underground extreme (pret, tiraj, frecventa). Este chiar altceva… atipic, fara sa tina cont de moda, de trend, reclama fiind alocata doar copertilor, restul fiind text 100%, cu detalii diverse, specifice trupelor intervievate… Kogaionon continua sa-si pastreze aceeasi linie decenta, clasica, prin care cititorul sa sa poata rupe de cotidian pentru cateva ore, citind, rasfoind, parcurgand, in cele din urma savurand acele pagini in cel mai placut si confortabil mod ! Tirajul este unul foarte limitat iar tinta acestui numar este exclusiv pentru cei ce sunt interesati sa-si procure un „almanah” Metal, la o calitate eleganta, deloc pompos, cu o nota de sobrietate evidenta dar si cu materiale pline de detalii si informatii. Ca e revista, fanzin sau almanah… asta chiar nu are importanta! Sunt 108 pagini A4 dedicate colectionarilor de presa tiparita extrema underground, care isi pot arhiva pe rafturile proprii o piesa rarisima atat ca aparitie, cat si ca materiale (interviuri, recenzii, retorice). Pretul ei este de 50 ron sau 12 euro, oportunitatea propice de a o achizitiona fiind chiar concertul de la Brasov. Asadar, Kogaionon magazine nr.10 a aparut!
Toate detaliile AICI

O dorinta de-a mea de foarte mult timp a fost sa organizez o Seara Speciala Metal, dar odata cu desfiintarea ARCTURUS elanul mi s-a cam taiat. Nu e profilul meu sa organizez evenimente cu trupe mari, caci s-ar dilua conceptul pe care-l iubesc de mult timp, cel Underground. Dar ii incurajez si sustin cat pot pe cei ce stiu si pot sa faca evenimente impunatoare cu trupe mari, cum va fi anul acesta cel cu OPETH de la Sibiu! Felicitari anticipate, ARTMANIA! Dupa MY DYING BRIDE si LACRIMOSA, cu siguranta ca si seara de 17 iulie va fi de retinut! Pe de alta parte, pe 14 februarie pare sa se intample ceva interesant si la Bucuresti, unde DIARY OF DREAMS va incerca sa testeze fanii genului Dark Goth, alaturi de DAS ICH si IN STRICT CONFIDENCE. Bafta!

Revenind la ale mele, pe 21 martie sper ca atat INDIAN FALL cat si SHINING sa transforme o sambata normala intr-o adevarata Experimental Black Evening! O locatie propice pentru o seara Metal care se va termina cu un After Party prelungit pana spre dimineata, cu muzica Metal de calitate si atmosfera prieteneasca impreuna si cu muzicienii…
Locatia Suburban s-a deschis cu cateva zile inainte de sfarsitul lui 2008 iar evenimentul Kogaionon va fi primul eveniment Metal de acolo, pana la acea data in acea locatie fiind sustinute doar evenimente drum’n bass, dj-iala, Rock si alte faze ce n-au legatura cu Metalul extrem! Avantajul acestei locatii este ca nu exista o restrictie reala de spatiu iar cel putin 150 de persoane vor putea sta la mese, avand barul in aceeasi sala… Rezervarile de bilete recompensate cu CD-uri gratis inca functioneaza iar pana la sfarsitul lunii februarie pretul biletului va fi de doar 60 RON. Dupa aceasta data, pretul creste la 70 RON iar bilete se vor gasi de cumparat si in seara concertului, la intrare la SUBURBAN. Ne vedem acolo!
Alte detalii AICI

Sa trecem si la informatiile actualizate de pe acest site. Am postat AICI un nou set de recenzii. Sper sa aveti parte de o lecturare placuta.
De asemenea, am postat (numai in engleza) o parte a interviului cu MY DYING BRIDE realizat in noiembrie anul trecut si in care Aaron a avut amabilitatea de a-mi raspunde la tot felul de intrebari.

Playlist-ul curent este, ca de obicei, plin de albume aparute de curand, eu punand accent doar pe genialul ENCHANTMENT de acum 15 ani, reeditat acum la Peaceville, TAAKE care a venit cu un material Black Metal Nordic curat, MARTOLEA cu un debut Folk Black Metal interesant, COLOSSEUM cu un nou capitol la fel de deprimant si PROJECT PITCHFORK care ne incearca cu un MCD experimental dar plin de faze Dark Goth Electro… In rest, albume de tot felul, unele de retinut, altele ale modei…

Pana cand frunzele se vor dezmorti…

1 Februarie 2009

Comenteaza