Apocalyptic Decadent Evening – 15 Noiembrie 2008

O noua Seara Speciala, organizata de Kogaionon si DonisArt, a avut loc in data de 15 noiembrie, in acelasi oras si aceeasi locatie unde au evoluat si ARCANA, ICE AGES sau ATARAXIA.

In ciuda altui eveniment ce a avut loc tot atunci, dar in Bucuresti, s-au strans totusi la Brasov, in eleganta sala Reduta, in jur de 200 de persoane. Veniti de prin toate colturile tarii dar si din Bulgaria, Ucraina, Serbia, fanii au inceput sa apara rand pe rand in jurul orelor 17.00. Cu o gama mult mai variata si impunatoare ca oricand, standurile de accesorii (tricouri, CD-uri, reviste..) au captat imediat interesul publicului – mai ales standul trupelor invitate sa cante.

Cu o intarziere de jumatate de ora peste programul propus, pe scena a urcat CASCADEUR. Axel Menzer, mentorul acestui proiect, are o voce expresiva, foarte sobra, care a reusit in 30 de minute sa surprinda placut audienta. Cu un intro impunator si bombastic, incadrat de 2 steaguri simbolice amplasate deasupra scenei (aceasta fiind dominata de culoarea rosie), urmand un ritual de ardere ale unor ramasite de plante culese din padurile tinuturilor germanice si cu proiectii destul de ciudate, Axel ne-a prezentat un Apocalyptic Neo Folk destul de original, cantat in doua limbi, alaturi de un keyboard inteligent (Jouni/IN SLAUGHTER NATIVES) si o percutie simpla dar foarte ritmata (Tomas/ORE). A multumit tuturor pentru interes si a tinut sa mentioneze ca este al doilea concert cu acest proiect solo, primul fiind sustinut acum ceva timp la Madrid.

IN SLAUGHTER NATIVES ne-a aratat in 45 de minute ce inseamna adevaratul Dark Industrial, Jouni fiind un maestru al concertelor, de data aceasta parca mult mai linistit ca de obicei, poate chiar “soptit”… Cei din sala au fost destul de confuzati de acest sound, dovada fiind intensitatea aplauzelor care au cam palit spre finalul concertului. In orice caz, combinatia de albastru si rosu, amestecata cu proiectii violente si muzica exclusiv pe calculator, a dus la o imagine dezolanta, o atmosfera sinistra, chiar respingatoare si neinteleasa pe alocuri…

Dupa o pauza de cca 20 de minute a urcat pe scena si Tomas… alaturi de percutionistul Fredrik (NO FESTIVAL OF LIGHT), Axel la tum & chitara si Jouni la keyboards… Amestecul de alb cu rosu, invaluit de un fum inecacios ce numai stare de confort nu oferea, a conturat exact atmosfera solicitata de trupa. Si am avut o ora de Apocalyptic Pop de toata frumusetea, unde piese de pe CCCP, Apocalips sau Satyriasis au fost ovationate de publicul present. A urmat apoi un bis ce a insumat trei piese, sfarsitul reprezentatiei fiind facuta cu “Three is an orgy…”, o piesa de o energie incredibila. Mentionez ca au fost incluse in repertoriu si doua piese noi, de pe ONANI, care m-au socat pe de-a dreptul! “Can You Hear The Devil’s Laughing” a dezvoltat o energie incredibila, mixand genial pe scena trei componente cruciale pentru conceptul ORDO: muzica, versuri, visual… aveai impresia ca scena e un Iad incandescent, unde si flacarile din proiectii ingenunchiau spre distrugere orice forma de viata, de energie pozitiva, de lumina… Pe de alta parte, “I Will Be There” ne-a dezvaluit o alta aura, relaxanta, una condusa de o melancolie extrema, foarte melodica, cu ritm lent, voce mult mai calma, insertii Lounge dar si sample-uri noi, complet schimbate.

Seara Apocaliptic Decadenta s-a terminat, conform traditiei, spre dimineata, in Musik Cafe, dupa lungi discutii si dezbateri intre trupeti si fani…

La nici doua zile de la acest eveniment, tot imi vine in minte masuta amplasata in fata scenei, unde, printre trandafiri, petale, plase suspendate, catifea si pene, trona sfidator o sticla cu absint… HEH!

_____________________________________

Comunicat:

Au mai ramas 4 zile pana la Seara Apocaliptic Decadenta organizata de DonisArt si Kogaionon, concertul de pe 15 noiembrie aducand pe scena brasoveana, in premiera pentru Romania, trei trupe remarcabile: ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO, IN SLAUGHTER NATIVES si CASCADEUR.

ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO va canta in formatie de 4, trupa anuntandu-ne in ultimul moment ca Rose-Marie nu va mai putea onora invitatia noastra.

Mentionam ca accesul in Centrul Cultural Reduta se va face cu incepere de la orele 17.00, prima prestatie incepand cu orele 18.00. CASCADEUR va fi proiectul care va deschide seara si va sustine un show de aproximativ 30 minute de Melodic Neo Folk. Cea de-a doua trupa va fi IN SLAUGHTER NATIVES, cu un recital de aproximativ 45 de minute de autentic Dark Industrial, evenimentul terminandu-se cu cca o ora de Apocaliptic Pop oferit de ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO. Vor exista si pauze de cca 15 minute intre concerte.

Cele 3 grupuri vin cu merchandising-ul propriu (tricouri, CD-uri, LP-uri), prezenti la Reduta fiind si cei de la BESTIAL, BEAUTY OF PAIN, MASK OF THE SLAVE, precum si casa de discuri bulgara CORVUS CORAX, alaturi de reprezentantii magazinului Goth Fashion GORGON, din aceeasi tara.

Biletele la eveniment se gasesc in locatiile deja cunoscute, mentionam insa ca se vor gasi la vanzare si in ziua evenimentului la Centrul Cultural Reduta.

Un nou interviu cu O.R.E. poate fi citit aici, realizat de metropotam.ro in urma cu cateva zile.

Va asteptam!

COMUNICAT 01.11.08

Interviu O.R.E

Kogaionon & DonisArt au placerea de a va prezenta un dialog cu Tomas Pettersson, liderul trupei ORDO ROSARIUS EQUILIBRIUM, realizat in urma cu doua zile.

Interviul se gaseste aici.

Merchandising O.R.E. & I.S.N.

Fanii trupei O.R.E. vor putea achizitiona tricouri si CD-uri cu trupa favorita, Tomas confirmand aducerea la concert a mai multor materiale din merchandisingul propriu, atat in editii ordinare, cat si limitate. La fel si in cazul IN SLAUGHTER NATIVES.

Corvus Corax Records si Gorgon aduc Goth Fashion la Brasov

Corvus Corax Records, organizatorii evenimentului Diary Of Dreams din data de 25 Octombrie din Bulgaria vin si ei la Brasov si aduc cu ei materiale discografice produse si/sau distribuite de ei.

Si iubitorii trend-ului Goth vor avea din ce alege la Brasov, magazinul Gorgon din Bulgaria fiind si el reprezentat la evenimentul de pe 15 noiembrie. Varianta online a magazinului se poate accesa aici: www.gorgonbg.org.

Reamintim ca evenimentul Apocaliptic Decadent din noiembrie face parte din conceptul unic anual al Serilor Speciale, lansat in aprilie de ARCANA, urmat de ICE AGES si ATARAXIA iar ultimul pentru 2008 va fi pe 13 decembrie, alaturi de ROME si SPIRITUAL FRONT.

Info eveniment & Bilete

Data eveniment: 15.11.08. Orele 18:00.

Loc de desfasurare: Centrul Cultural Reduta, Brasov.

Detalii trupe: www.ordo-rosarius-equilibrio.net, www.inslaughternatives.com.

Pret bilet: 70 RON

Biletele se gasesc in reteaua Flanco si Diverta, pe www.bilet.ro, www.ticketpoint.ro si www.bilete.ro, precum si la www.bangyourbrain.com (Mihai, Brasov) si www.bestial.ro (Titus, Bucuresti).

Va asteptam!

COMUNICAT 01.10.08

DonisArt & Kogaionon Prezinta:

O seara apocaliptic decadenta: CASCADEUR (GER), IN SLAUGHTER NATIVES (SWE) & ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO (SWE).

Dupa trei Seri Speciale in compania ARCANA (SWE), ICE AGES (AUT) si ATARAXIA (ITA), e timpul unei noi provocari, de data aceasta una apocaliptic decadenta, pe durata a trei ore!

CASCADEUR (GER): Axel Menzer, cunoscut din activitatea grupului Folk Gothic Alternative HEKATE, in acelasi timp si membru oficial al trupei ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO pe scena, ne prezinta o noua forma de Melodic Folk prin proaspatul sau proiect, mai putin promovat dar foarte interesant!

IN SLAUGHTER NATIVES (SWE): Mastermind-ul Jouni Havukainen este considerat in scena Industrial ca unul dintre cei mai inovatori, talentati si de inspiratie artisti ai genului! In decursul celor peste 23 de ani de activitate suedezul a realizat multe albume spectaculoase, sustinute pe scena intr-un mod autentic, expresiv, plin de dinamicitate dar si de o tehnica desavarsita. Alaturi de Tomas Pettersson (ORE) dar si de Kathleen Binder, Jouni transforma, de fiecare data, un concert normal intr-un show incendiar!

ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO (SWE): Notorietatea grupului Industrial Folk Experimental, promotorul Pop Lounge New Wave, este incontestabila iar albumele lor au socat si au ravasit o multime de fani. Mesajele lui Tomas, in armonie perfecta cu vocea Rosei-Marie, sunt exprimate inedit, cu trimiteri spre conceptualele contraste razboi-pace, lumina-intuneric, iubire-ura, barbat-femeie, viata-moarte, decenta-depravare. Orgia creata pe scena de suedezi, insotita de o proiectie pe masura, nu poate sa faca altceva decat sa socheze, incite sau sa atraga pana si ochiul celui mai smerit spectator. In formula de sase, ORE ne vor prezenta in premiera noul lor album, intitulat „O.N.A.N.I (Practice Makes Perfect)”, ce va aparea spre sfarsitul acestui an. Cel mai bombastic grup de la label-ul suedez COLD MEAT INDUSTRY, cea mai gustata trupa dintre cele ale genului!

Un interviu realizat acum ceva ani despre conceptul ORE puteti citi aici:

Un nou dialog cu Tomas va urma curand.

Seara speciala se va termina cu clasicul de-acum Afterparty, in Musik Cafe, incepand cu orele la 22.30, alaturi de trupeti.

Va asteptam!

Data eveniment: 15.11.08. Orele 18:00.

Loc de desfasurare: Centrul Cultural Reduta, Brasov.

Organizatori: DonisArt & Kogaionon.

Comenteaza