TRONUL ASCUNS „Eon”

S-ar putea sa fiu subiectiv dar nu acest lucru conteaza acum. Cel ce se ascunde sub aceasta emblema imi este cunoscut de multi ani si am impartasit cu el multe din satisfactiile muzicii underground. Desi se afla la cel de-al noualea demo!!!!, doar acest material pare sa se fi ridicat la inaltimea unui sunet ce merita remarcat. Muzica pe calculator/synth.. a devenit o moda iar de la MORTIIS incoace exista mii de exemple in toata lumea care se folosesc de aceste tehnici moderne pentru a dezvolta sonoritati diverse. Unii o fac ca distractie, altii chiar cred in ele. Daca calitatea sunetului nu are de suferit, pericolul principal il reprezinta monotonia, sunetul conceput poate fi oricand perceput ca unul sec.

Mai mult, iti trebuie rabdare, interes si stare adecvata pentru a asculta astfel de acorduri. TRONUL ASCUNS este un proiect acustic dominat de o aura meditativa, pe alocuri intunecata, plina de efecte cu impact pe termen scurt, cu sunete oscilante si ruperi de ritm. Mi-e greu sa cataloghez TRONUL ASCUNS! Este undeva la imbinarea Dark-ului cu Ambient-ul, un PENITENT fara voce dar mai cald, mai primitor! Se intrezaresc si cateva umbre timide de Electro, chiar si Post-Classic sau Wave. Se pare ca si DVKE sau ICE AGES par a fi surse de inspiratie, insa nu ca melodie ci doar ca mod de interpretare si efect sonor. Remarc si o piesa numita „Kogaionon”, alaturi de alte titluri cum ar fi: „Muntele Infinit” sau „In varsta de 100 de ani”.

Mult mai simplist insa mai direct si fara treceri Gothice ca in cazul ARCHAOS, mai optimist si mai comestibil decat THY VEILS, TRONUL ASCUNS continua sa-si identifice propriul univers care, cred ca nu peste mult timp, s-ar putea contura usor si in mintile ascultatorului. Este un proiect ambitios, plin de daruire, dar conceptul multidimensional plictiseste/oboseste pe alocuri urechea unui superficial, cum as fi putut fi eu. sau cine stie. „spinii mei sunt astre in abisul oniric”. sigur obsesiile lui Lus au ceva serios in spate, eu insa nu am identificat ce!

Comenteaza