RAISON D’ ETRE „Requiem For Abandoned Souls”

Cand amintesti de acest proiect, nu ai cum sa nu te simti usor intimidat si in acelasi timp curios de misterul ce-l degaja muzica lui Peter Andersson. Nu ma apuc acum sa va povestesc de istoria sau ceea ce reprezinta RDE pentru scena Dark Ambient! Pot doar sa remarc ca cele cinci noi piese continua in mare linia precedentului album, de data aceasta fiind insa ceva mai deprimante si mai fade.

Pentru mine ramane o enigma cum poate Peter sa imbine atat de stralucit atmosfera bombastica furnizata de instrumente sintetice cu efectele introvertite, reci, ce degaja sentimente de singuratate, abandon, izolare, goiciune. In nici un caz nu putem vorbi de o muzica accesibila iar cei ce prefera astfel de sonoritati, trebuie sa fie pregatiti pentru a asculta cele cinci noi secvente. Altfel, s-ar putea sa devieze rau de tot iar reactiile ar putea deveni de necontrolat. In alta ordine de idei, o reala capodopera a genului care se bucura acum si de doua instrumente naturale, cum ar fi cymbal si trombone.

Grafica este facuta de acelasi Roger Karmanik si dezvaluie perfect ceea ce se degaja si din mesajul albumului: age of chaos!

Comenteaza