ORDER OF THE EBON HAND „XV: The Devil”

Scena Black Metal elena a dat in decursul vremii nume puternice, cum ar fi NECROMANTIA, VARATHRON, SEPTIC FLESH, ROTTING CHRIST sau NIGHTFALL. Inceputul acestor trupe a constat undeva pe la inceputurile anilor 90, cand miscarea Metal in acea parte a Europei reprezenta un focar puternic, alaturi de Norvegia. Tot pe atunci s-a infiintat si acest grup, condus de Merkaal (NOCTERNITY) si Lethe (colaborator sporadic al unor trupe mai sus mentionate). Dupa un debut modest in 1997, trupa s-a desfiintat, stagiul militar fiind motivul principal.


Din 2001 cei trei (li s-a alaturat Phlaigon) se chinuie sa finalizeze acest album si iata ca, dupa ce au semnat cu labelul francez, revin acum cu o mostra modesta, anacronica dar energica de Orthodox Black Metal (cat de stupid suna!!!). Se pare ca cei trei nu au reusit sa se rupe de precedentul mileniu, pt ca muzica acestora este una „statuta”. Nu m-a incantat deloc albumul de fata, decat doar faptul ca mi-am amintit de vremurile bune ale trupelor ce erau promovate de label-ul UNISOUND, atunci cand „Non Serviam” tinea in viata atatea trupe modeste ce tot apareau dar fara pic de personalitate.

Daca vreti sa auziti un Black metal cursiv, plin de atmosfera, cu clapa dinamica, chitari heavy, voci Black si bass abundent, atunci trio-ul de fata poate fi un exemplu. Daca doriti sa va intoarceti in timp si sa mai respirati ceva din curentul Black Metal infloritor grecesc de acum 15 ani, alegerea este buna, de asemenea. Daca doriti insa sa ascultati un Black Metal al mileniului III, atunci evitati acest opus. Pana si coperta albumului este una puerila, la fel ca si logo-ul demodat.

Comenteaza