INTERITUS DEI „Unholy”

Remarc chiar de la inceput ambitia si devotamentul acestor constanteni pentru un astfel de stil. Daca precedentul album m-a dezamagit profund, noul material are un cu totul alt aer, mult mai relaxat. Din pacate sunetul si mixajul sunt foarte modeste, in ciuda unei interpretari de exceptie. Chitarile sunt incarcate cu energie Heavy Metal, keyboard-ul atmosferic umple fundalul iar bateria sparge deseori ritmul, de la cel rapid si violent la cel melodios si comestibil.

Vocea feminina este una cu trimiteri spre opera iar cea masculina este le fel de agresiva si suparata ca pe precedentele albume. Nu stiu de ce dar combinatia de voci nu ma incanta, chiar deranjeaza pe alocuri. Mai corect spus, prea multa opera pentru Metal si prea putin Gothic pentru inflexiunile Death. Avem si o viola inteligent folosita, influente orientale, amprente profunde Epice, Simphonic, Gothic, Heavy, Doom si Death Metal. „Unholy” este un album bine inchegat, plin de faze Metal diverse, insa prea incalcit pentru Heavy Metal si prea violent pentru Gothic. in traducere, un fel de Gothic Death atmosferic, cu o voce feminina abundenta dar rupta de orice cliseu mediatizat astazi.
Poate o fi un lucru bun sau unul rau, vom vedea. Pentru mine albumul nu reprezinta decat un alt exponent al scenei autohtone Metal, remarcabil pentru Romania dar modest pentru restul lumii. Recunosc ca in concert trupa lasa o cu totul alta impresie, mult mai buna, chiar admiratie. Remarcabila piesa „Queen Of The Undead”!

Comenteaza

Adresa de email nu va fi facuta publica.