DAGORLAD „The End Of The Dark Ages”

Iata ca din Belgia vine o trupa care insista pe o orientare mai degraba sofisticata decat tehnica, SUMMONING, ENID sau BAL SAGOTH putand fi cateva repere stilistice. Pe de o parte melodic, dark, epic, atmosferic, pe de alta parte agresiv, fantezist, eroic, medieval, totul construit pe un schelet Black Death Metal. cam acesta este noul sunet DAGORLAD. Primul album scos in urma cu trei ani, „Incantations” s-a bucurat de un timid succes dupa care aproape intreaga scena a uitat de DAGORLAD.

Noroc ca aceste noi secvente au fost mult mai ingrijit concepute, intregul sunet fiind insotit de aura razboinica, triumfatoare, suverana, plina de atmosfera si magie.
Vocea masculina oscileaza intre brutalitate si normalitate iar cea feminina apare rareori insa nu deranjeaza! O mare surpriza acest proiect iar pentru cei ahtiati dupa ciudatenii si albume complexe, „The End.” poate fi alegerea perfecta! Din pacate intregul sunet tinde spre a fi unul sintetic, programming-ul fiind instrumentul ce poate inlocui aproape orice alt acesoriu muzical! Este un alt fel de TARTAROS, dar de data aceasta mult mai melodic si fantezist, poate chiar mult mai epic, si in varianta belgiana! Excelent! 

Comenteaza

Adresa de email nu va fi facuta publica.