Ava Inferi „Onyx”

Daca toate piesele ar fi sunat in directia „”The Living End””, cu siguranta ca noul album al lui Rune si Carmen ar fi primit nota mea maxima! Aceasta piesa are ceva rapitor in structura, in compozitie, in interpretare! Vocea lui Carmen armonizeaza la refren cu o voce masculina clean superba si care completeaza perfect un sunet Doom Metal ethereal si visator!

Fata de albumele precedente, AVA INFERI insista acum parca mai mult pe atingerile Progressive, chiar Gothic Metal, ceea ce face din rezultatul final un conglomerat de influente bine structurat, mai digerabil ca in trecut, placut auditiei si dominat de o atmosfera specifica trupelor nordice… si ma gandesc aici la vechiul THE 3RD AND THE MORTAL sau MADDER MORTEM. Coperta dar si videoclipul secventei „”Majesty”” au fost realizate de Costin Chioreanu, la fel si afisul superb care anunta un turneu al trupei cu celebrii MY DYING BRIDE in Albion, in luna mai.
Este destul de greu sa stiu ce as vrea mai mult de la acest grup: forta si dinamica agresiva sau doar fragilitate si atmosfera discreta… balansul pare a fi reusit, insa consider ca AVA INFERI nu si-a atins inca maturitatea in exprimarea muzicala… probabil ca din punct de vedere conceptual, da… insa mai lipseste ceva care sa faca jonctiunea perfecta intre superba voce feminina si instrumentatia care suna aproape perfect!

Comenteaza