Indian Fall

1. Salutari voua! De unde si pana unde INDIAN FALL? Cam bizara denumire atat pt Black Metal cat si pt termeni autohtoni…

Salut! Indian Fall este o trupa care merge pe drumul ei si nu am lipit niciodata etichete pe muzica noastra. In 1997 am facut o formatie de muzica si am inceput sa cantam. Nu m-a interesat niciodata sa fiu cool, “suparat” sau in ton cu cerintele de pe piata. Multa lume ma intreaba ce e cu numele asta. Indian Fall este caldura care vine cateodata in timpul iernii sau poate schimbarea de care ai nevoie in anumite momente.

2. Aveti ceva ani pe piata asta dar ca materiale discografice nu-mi sare in ochi decat „Pathfinder”… De ce atat de putine realizari?

Da. Este adevarat. In 10 ani avem un LP, un EP si 2 single-uri. Nu uita insa ca lipsa albumelor este ceva tipic undergroundului romanesc deoarece scena underground metal autohtona nu ofera nimic. In plus, investitiile pentru a avea materiale de calitate depasesc de cele mai multe ori posibilitatile studentului sau a tanarului rocker roman. De asemenea, lipsa interesului caselor de discuri si o perioada de 3 ani de inactivitate au avut ca rezultat discografia INDIAN FALL. Nu am dus niciodata lipsa de idei. Asta este cel mai important.

3. Debutul vostru a fost bine primit de multa lume insa odata cu trecerea timpului s-a asezat praful pe el, inclusiv in mintea multora… poate doar pentru cei mai nostalgici ar mai prezenta interes. Tu ce crezi?

Nu cred ca oamenii au uitat de Indian Fall. Asa am crezut si eu initial dar pentru mine personal anii 2007-2008 mi-au infirmat aceasta idée. Publicul ne primeste si acum cu multa caldura pe oriunde ne ducem sa cantam chiar si dupa o absenta lunga de pe scena. Si tin sa spun ca foarte multi sunt din generatia foarte tanara, cea care nu are dupa ce sa fie nostalgica.

4. Nu stiu daca am inteles eu corect sau nu: INDIAN FALL, prin plecarea lui Adi in Germania, a fost pusa deoparte, unii dintre membrii dezvoltand un alt proiect? Sau trupa a mai functionat si fara el?

Dupa plecarea lui Adi, am continuat cu INDIAN FALL cam pana in vara lui 2004 cu Marius Muntean ca inlocuitor la bass. Ultimele concerte au fost la Sibiu  – Festivalul International de Teatru, respectiv in Bucuresti, Club A. Am decis apoi, fiind intr-o perioada in care ne doream altceva, sa facem CODE RED. Astfel ca la inceputul lui 2005 am iesit live cu noua trupa (proiect) in care eram tot noi mai putin clapa. INDIAN FALL a fost pus deoparte si din cauza neintelegerilor cu casa de discuri la care eram atunci si am hotarat sa reluam activitatea la intoarcerea lui Adi, el fiind membru fondator.

5. E de apreciat ca sunteti in aceeasi formula de ceva ani, singura schimbare fiind bateristul. Cum de ati rezistat asa? E o pierdere sau un castig aceasta schimbare de baterist? Sau poate faptul ca e stangaci ne va surprinde in modul cel mai placut…

Aceeasi formula de multi ani, intr-adevar. Ultima schimbare a fost plecarea lui Gabi Barani, un percutionist si un prieten foarte bun cu care avem multe amintiri frumoase atat cu INDIAN FALL cat si cu CODE RED si venirea lui George Bratosin, care de asemenea este un percutionist foarte bun. Faptul ca e stangaci nu ne afecteaza cu nimic. S-a vazut live din 2007 si pana acum ca George e un muzician foarte bun. Doar in riderele tehnice trebuie sa specificam ca setul de tobe trebuie montat pe stanga.

6. Spune-mi ceva despre noul material. Am ascultat cele 2 piese noi si par destul de… atmosferice! Multa clapa, mix de voci, riffuri de chitari explozive, un keyboard ce aduce pe alocuri cu pasaje Arcturus… Cate piese vor fi, ceva invitati?

Noul album se va chema “Seasons In Equilibrium”. Am incercat sa facem un material mai compact si mai inchegat decat precedentele, pastrand totodata linia si mentalitatea INDIAN FALL. Albumul contine 8 piese.

7. Ati cantat ceva in ultima vreme. Sa-nteleg ca deja aveti fani? Primiti mesaje?

Da. Anul 2008 a fost destul de bogat concertistic pentru INDIAN FALL. Putem spune ca avem fani destul de multi cu care corespondam via Internet si cu care interactionam la concerte. Mesajele sunt incurajatoare si ne-au determinat sa facem sacrificii mari ca sa aducem un album nou pe piata.

8. Cand estimati sa realizati noul album si unde? Zi-mi ceva de grafica si de DVD..

Estimam ca va fi trimis la mixat la finalul acestei luni. Suntem in cautarea unei case de discuri pentru distributie. Albumul va fi pus la streaming online intr-o prima faza. Apoi pentru colectionari vom scoate o serie limitata de digipack-uri. Un digipack va contine si CD si DVD. Vor mai fi si CD-uri audio separat. Grafica este realizata in concordanta cu numele INDIAN FALL si cu numele albumului. Despre DVD-ul (bonus) pot sa iti spun ca va contine interviuri cu membrii, videoclipuri, filmari live etc.

9. Cu ce se diferentiaza IF live fata de studio? Cum va fi pe 21?

INDIAN FALL se comporta foarte bine live zic eu. Poate o usoara tendinta de a mari tempo-ul pieselor in timpul prestatiilor live. Pe 21 martie pregatim un show de zile mari, vom avea si proiectii si speram sa iasa bine intrucat va fi unul din primele concerte de promovare al noului album.

10. Veti canta pe aceeasi scena cu SHINING. Ce parere aveti de muzica lor? Dar de comportamentul lui Niklas?

Nu pot sa spun ca am ascultat foarte mult pana acum. De cateva zile ascult si mi se pare ca sunt bine infipti in genul Black  Metal nordic. Cred ca vor face un show mare la Brasov.

11. Multumesc.  Un mesaj catre fani…

Va asteptam la Brasov pe 21 martie!

Comenteaza