Sustinator

Spui ca-ti plac si te intereseaza concertele cu trupe underground? Bunnnn. Daca nu te misca subiectul, da chiar acum skip! Multumiri.

Raman in discutie doar cei ce vor sa stie la ce merg sau la ce vor sa mearga. Nu conteaza ca esti prieten cu cei de la club sau de la locatie… sau chiar cu organizatorul, cu care poate ai colaborat candva… sau poate ca te cunosti cu trupa care va canta la concertul in discutie… sau stii ca ai tu vreo pila pe undeva… UITA! Plateste-ti biletul, arata ca esti o persoana care te respecti si care respecta, ca ai valoare si sustine miscarea! Daca primesti totusi o invitatie nominala, inseamna ca tu contezi, deci nu o refuza (ar fi o impolitete), dar cumpara macar ceva din merch-ul trupei… revanseaza-te cumva, ca ai personalitate si verticalitate!

Daca esti om de presa, nu forta nota ca vei primi acreditare (indiferent pe cine reprezinti), chit ca tu ai petrecut doar cateva momente inainte pe youtube/wikipedia/metalarchives ca sa te documentezi… sau chiar ca esti un cunoscator infocat al acelei exprimari artistice. Ai verticalitate, vrei sa ai un punct de vedere argumentat in ceea ce scrii (daca esti bazat sau vrei sa acumulezi)? Sa-ti suporte biletul publicatia pe care o reprezinti sau plateste-ti tu experienta. In acest mod vei fi complet eliberat de compromisuri ieftine pe care ar trebui, poate, sa le faci, din respect fata de club, trupa sau organizator! Si orice cititor ar putea citi apoi simplu si corect ceea ce ti-a placut sau nu, fara a scrie printre randuri si a nu intelege nimeni nimic. Doar asa vor afla si cei care nu au apucat sa ajunga la eveniment cum a fost, atat cu bune, cat si cu rele. Daca ai putea sa scrii si constructiv, ar fi fantastic. Dar daca vrei sa fii doar carcotas, nu-i bai, e dreptul tau, doar ti-ai platit biletul!

Tupeul, nesimtirea sau aroganta nu au facut niciodata casa buna cu spiritul underground! Iar daca stai naspa cu banii, dar vrei neaparat sa sustii cauza si sa vezi trupa sau concertul, ofera-te voluntar, oricand e nevoie de ajutor!

Si nu uita, sunt unii muzicieni care bat mii de km prin masini, avioane sau trenuri, doar sa le arate celor prezenti cate ceva din maiestria lor. Unii doar se chinuie, altii chiar reusesc! In oricare situatie, daca vrei sa participi, arata ca-ti pasa, ca vrei sa sustii, ca si tu poti conta. Cum? Implica-te, fii prezent si spune si altora despre interesul tau muzical. Este tot ceea ce are nevoie scena noastra!

Cu prietenie,
Kogaionon

Comenteaza