KAYNO YESNO SLONCE „Chakrak”

Nu-mi vine sa cred ca am ascultat un proiect muzical din Bulgaria si m-am regasit complet in atmosfera rustica si traditionalista a ruralului Carpatic! Desi numele este extrem de incalcit, mi se pare mult mai potrivita alegerea in limba bulgara, decat like a bright shining sun… care ar fi sunat simplu si depersonalizat. Nu stiu daca putem vorbi de Dark Ambient, desi cam acesta ar fi cel mai apropiat reper pentru muzica lui Veselin Mitov…


Avem bagpipes, percutii multiple, coruri bisericesti (ortodoxe, desigur), zanganit de talangi ale oilor de pe pasuni, vuiete, natura virtuala, totul pe un schelet ingenios de synth elaborat… este exact o muzica ce vine din inima muntilor! Mai lipsesc imaginile cu ciobani si calugari ce traiesc intr-o alta lume, izolata de ceea ce consumam noi cu atata inconstienta zilnic! Ca este revelatie sau rugaciune, va las pe voi sa decideti!

Pe mine m-a lasat fara cuvinte acest album si mi se pare cel mai apropiat de „romanismul” ce ma caracterizeaza, chiar daca muzica provine din sudul granitei Romaniei! Probabil Carpatii astia, dom’le, ne arata calea spre purificarea interioara! Excelent!

Comenteaza