HELHEIM „Kaoskult”

Iata ca si acest vechi grup norvegian a facut o schimbare majora in sound, dupa o tranzitie mai putin inteleasa, prin albumul de acum doi ani, „The Journeys And The Experiences Of Death”. Cei cinci vikingi ne prezinta un material excelent, ce armonizeaza incredibil Black Metal-ul agresiv cu elemente progressive, cu o alternanta de voci reusita si chitari foarte turate. Keyboard-ul isi are partea proprie de originalitate (intoarcerea lui Lindheim pare sa fi fost o mutare inteleapta), incercand sa domine un sunet de altfel guvernat de harsaitul chitarilor!

Este un album si agresiv dar si melodic, cantat exclusiv in norvegiana, ce intrupeaza in el spiritul Black Metal-ului norvegian si, in ciuda elementelor moderniste, pastreaza o oarecare aroma norse, pagana! Asadar putem spune ca HELHEIM a realizat un album etalon pentru noua scena Epic Black Metal nordica, chiar unul autentic, despre care nu cred ca are cineva curajul/dreptul sa vorbeasca urat!

Este cel mai tehnic si complex album din intreaga istorie HELHEIM unde, trebuie sa recunosc, se fac simtite usor si influentele producatorului Bjornar Nilsen (VULTURE INDUSTRIES). Este si primul album pe care se aud si mult mai multe voci, invitati fiind Marius Lynghjem (CORVINE) si Royce (HellHikers). De apreciat ca inca se simte si se recunoaste usor atmosfera unica creata pe „Jormundgand”, in urma cu 13 ani!

Comenteaza