DORNENREICH „Durch Den Traum”

Eviga nu se lasa si dupa ce l-a pierdut pe Moritz, un baterist de exceptie, a inregistrat un nou album alaturi de Valnes (co-fondatorul trupei) si de Michael Stein (drums, percussion). Intre timp si Valnes a parasit trupa, dar albumul apucase sa fie inregistrat. Desi pare un sunet original, DORNENREICH nu-si gaseste cadenta, combinatia de Black Metal cu Experimental, Neo-Folk si Ambient nu mi se pare cea mai reusita, undeva, ceva, acolo lipseste.


Este, de fapt, o continuare a precedentului album, insa ceva mai sec si mai trunchiat. Dupa cum suna bateria si chitarile inclin sa cred ca ar fi BURZUM, adica un Raw and Primitive Black Metal, lent si sacadat, cu un synth folosit in fundal pentru a umple sunetul, insa vocea este cu totul si cu totul alta decat a lui Varg, una ce mai degraba canta decat tipa, totul e in limba germana, iar pasajele acustice imi dau senzatia de copy-paste, sau mai bine spus de un alt fel de „Filosofem”.
Acel harsait de chitari contrasteaza inteligent cu synth-ul foarte atmosferic, dar ma tem ca nu e de ajuns. Cel putin asa gasesc eu noul album!

Comenteaza