ARKANE „Enraptured Serene Mesmerism”

Cea mai mare satisfactie este cand imi inmaneaza personal albumul cel ce creeaza muzica de pe el. Este si cazul ARKANE, CD pe care l-am primit in seara concertului ARCANA de la Brasov, acolo unde l-am intalnit pe Arkanum X, alaturi de George/AD OMBRA. E clar ca daca stiti cu ce se mananca excelentul proiect AD OMBRA nu are cum sa nu va placa si ARKANE. Cel ce a cantat in FIENDISH NYMPH sau DAEMONIA NYMPHE a creat acum un nou proiect, Dark Symphonic Neo-Classical, de o frumusete rapitoare! Cu voci feminine ametitoare, halucinante si cu un keyboard bombastic, ARKANE ne invaluie treptat in misterul acestui concept grecesc, nu neaparat intr-un mod original dar cu siguranta intr-o forma de o expresivitate incredibila. Amintindu-mi de vremurile de inceput ARCANA, cu palide trimiteri si spre ELEND sau DIE VERBANNTEN KINDER EVAS, ARKANE continua aceasta linie ambientala Dark mai mult decat inspirat!

Faptul ca sopranele sunt folosite la maximum ascunde o usoara repetitie a structurii pieselor, care, fara aceste voci sirenice, ar fi fost probabil mai monotone. Asta nu inseamna ca sunetul este unul simplist… din contra!

Senzatia este chiar ca avem parte de o orchestra intreaga care umple atmosfera intr-un mod bombastic dar, in acelasi timp, misterios… Un album reusit, potrivit pentru labeluri ca Projekt sau Cold Meat Industry!

Comenteaza