Naevus

1.Salut… Ce se mai intampla cu voi la finele acestei toamne?
E foarte rece. Londra a fost masiv ninsa, dar din fericire, pana acum am cazut pe gheata doar o singura data.

2.Care sunt ultimele noutati legate de trupa? Ceva piese noi sau noi aditii la line-up?
Naevus de pana acum nu mai exista, dar inainte de sfarsit am terminat o ultima piesa numita Larvicide, ce va aparea in viitorul apropiat pe o compilatie. Va mai fi si un single split 7″ pe Hau Ruck! cu trupa olandeza Het Firmament, piesa Naevus fiind piesa anterior nelansata numita Sunshine.

Pe langa Naevus, momentan inregistrez primul meu album solo bona fide, ce va fi numit The Division of Labour si ce va fi mult mai orientat spre piese decat materialul solo ce l-am lansat sub numele de Retarder. Esential, va continua de unde a lasat-o Naevus.

3.In cateva zile ne vom revedea in Bucuresti. Ce ai pregatit pentru a DBE 2nd edition si care sunt asteptarile tale de la public?
Asamblez un set ce va consta in mare in material Naevus, cu cateva piese solo noi incluse. Sper ca selectia de piese Naevus va prezenta surprize placute pentru lume, avand in vedere ca voi canta piese ce nu au fost performate live inca din primele zile ale trupei, cat si cateva favorite live bine stabilite. Si, speram ca va mai fi si o aparitie vocala cameo a unui invitat special ce va canta o melodie Naevus veche.

Cat despre audienta, sper la o reactie pozitiva ! Naevus a fost anterior bine primita in Europa centrala si sper la acelasi simt energetic al audientei la DBE.

4.La acest eventiment vor participa 9 trupe, cu proiectul de fata inclus. Ce stii despre celelalte trupe?
Simone Salvatori si Seventh Harmonic imi sunt prieteni, asa ca astept sa imi petrec ceva timp cu ei, si voi fi si parte a componentei Sol Invictus, la chitara. Pe langa asta, nu sunt familiar cu alte trupe sau muzica lor. Sper ca voi descoperi niste sunete noi si interesante.

5.Ce muzica mai asculti in ultimul timp? Ceva albume interesante de recomandat?
Recent, am ascultat Morrisey, Throbbing Gristle, Scott Walker, Nick Cave and Human Greed … nimic neobisnuit pentru mine, sincer. Trebuie sa recunosc ca nu am mai cumparat un album nou de ceva vreme – devin mai interesat de lucruri precum noile aparitii a primelor demouri Bob Dylan.

6.Ce merchandise vei aduce la Bucuresti?
Voi aduce copii a celui mai recent vinyl EP Naevus, Days That Go, dar voi avea si copii ale primelor lansari Naevus. Vor fi si exemplare ale CDului meu solo Retarder, ambele albume Lark Blames, si mai am si cateva tricouri Naevus ramase, impreuna cu copii ale lyric bookului Naevus, Slopped Down from Eden.

7.Aveti planuri importante pentru 2011? Niste materiale noi sau concerte speciale poate?
Multi pasi importanti! Trupa la care am muncit in ultimii 12 ani din pura placere a ajuns la sfarsit, cariera mea solo incepe de zor, si am si un proiect de colaborare foarte incitant despre care nu vreau sa spun prea multe momentan. Deci, in 2011, voi face numeroase inregistrari pentru numeroase proiecte, voi sustine o multime de concerte solo prin Europa si voi continua sa cant ca sideman pentru Rose McDowall si Sol Invictus. Destul pentru a ma mentine ocupat!

8.Ce parere ai despre criza financiara? In ciuda ei, trupele isi mentin aparitiile live iar numarul evenimentelor ramane ridicat.
Cunostintele mele despre economie sunt limtate, asa ca nu cred ca as fi foarte interesat in a spune ceva despre criza financiara, doar ca, ca si cei mai multi oameni, nu o plac. Muzica live e relativ ieftina pentru o seara buna afara, deci sper ca va continua sa prospere, dar nu cred ca muzica inregistrata o va duce bine.

9. Ce inseamna pentru voi spiritul UNDERGROUND? Vorbim din punct de vedere muzical…

Cred ca e important ca o oarecare muzica underground sa continue sa existe. Poate fi foarte importanta pentru lume, in special de-a lungul maturizarii lor, si poate ajuta lumea sa simta un anumit simt al identitatii si corelatiei cu alte suflete cu minti asemanatoare, a caror lipsa o duc. Si intr-un pur sens muzical, ofera o valoroasa priza creativa pentru idei ce pot fi prea atipice pentru a inflori in mainstream, dar totodata pot castiga respect si o anumita audienta.

10. Multumesc pentru interviu. Ultimele cuvinte iti apartin.

Multumes pentru atentie si astept sa va vad !

Comenteaza