Ritual Mediterranean Evening – 20 Septembrie 2008

Sa fi fost doar un vis misterios?

A trecut si 20 septembrie… O seara Ritual Mediteraneana in adevaratul sens al cuvantului! Poate plictisitoare si lipsita de dinamism pentru unii, poate atragatoare si chiar fulminanta pentru cei ce stiau la ce sa se astepte.

ATARAXIA a sustinut un spectacol cum numai ea poate sa o faca, intr-o varianta exceptionala, cu o daruire incredibila! Piesele interpretate s-au bucurat de o acustica corecta pentru o sala de teatru, conceptul Visual a fost si el mulat dupa doleantele trupei, astfel ca abundenta de elemente de decor de pe scena a reusit sa schiteze o atmosfera rezonanta cu vocea Francescai si conceptul abordat de trupeti.

Faptul ca cei patru, la Brasov, au prezentat atat piese mai vechi cat si unele cantate in premiera dovedeste ca trupa s-a pregatit enorm pentru a transforma un concert tipic intr-o inedita Seara Speciala. Impunatoarea voce feminina a survolat totul, chitara magistrala a lui Vittorio a creat o aura mediteraneana unica, keyboard-ul lui Giovanni a daruit foarte balansat sunetului acea atmosfera bombastica iar percutia lui Riccardo, mai timida si mai putin prezenta (din pacate) a schimbat si a dinamizat de fiecare data un ritm ce s-a incapatanat sa ramana foarte lent, dar misterios si plin de arome pagane.

Francesca, cu o garderoba pe cat de variata pe atat de captivanta ochiului, a imbinat elegant atat rolul de vocalista cat si pe cel teatral, rezumandu-se insa la simple miscari simbolistice care definesc, din punctul trupei de vedere, conceptul Ritual Mediteranean.

Cei peste 300 de spectatori au aplaudat interpretarea italienilor, bis-ul asteptat aducand alte doua piese ce nu au fost mentionate/tiparite in programul pe care fiecare participant l-a primit la intrarea in sala de teatru.

Nu avea cum sa nu fascineze piesa „Aperlae”, mai ales ca in varianta scenica aceasta degaja o cu totul si cu totul alta energie decat pe CD. De fapt, aceasta este ATARAXIA: o muzica ce trebuie ascultata mai intai in varianta de studio si apoi savurata si chiar asimilata complet pe scena.

Tinand cont ca numarul de CD-uri cu care a venit trupa s-a vandut in totalitate (in ciuda unei cereri mult mai mari), o parte din ele imediat dupa terminarea spectacolului, inclin sa cred ca nu numai mie mi-a placut aceasta seara…. o seara misterioasa, pagana, ritualica, mediteraniana, visatoare… daca nu si transcedentala, cu siguranta una ataraxica…

Multumesc ATARAXIA… ne vedem in Lost Atlantis!

Septembrie, 2008.

P.S.: Mesaj de la trupa (am fost rugati de catre ATARAXIA sa publicam urmatoarele) :

Ne-am bucura daca ati putea sa multumiti din parta noastra tuturor celor care au lucrat cu atata pasiune la realizarea evenimentului, fetelor care au facut scenografia, tehnicienilor de sunet si lumini, publicului cald si bineinteles DonisArt si Kogaionon.

___________________________________

COMUNICATE:

Castigatorul tricoului este Nagy Karoly. Premiul se va ridica la concert.

Raspuns Corect: Francesca Nicoli

Comunicat

FOTO & VIDEO la ATARAXIA

14.09.08

Regulile legate de fotografierea si filmarea trupei sunt urmatoarele:

Filmarea este STRICT INTERZISA dupa piesa cu numarul trei! Rugamintea vine din partea trupei, aceasta avand inclusa in program mai multe piese de pe noul album programat sa iasa in 2009. Speram ca respectul fata de trupa sa se concretizeze si prin ascultarea acestei cerinte.

Fotografiile se pot face pe parcursul primelor trei piese (in fata scenei) dar si pe tot parcursul concertelor (din sala).

Reamintim ca evenimentul este programat sambata, 20 septembrie, in Brasov, incepand cu orele 20:00, accesul fiind deschis de la orele 19:00. In acea ora veti putea vizualiza/achizitiona o interesanta gama de accesorii Goth si nu numai, la standurile prezente in sala Centrului Cultural Reduta.

Dupa concert, in jurul orelor 22.00, Afterparty in Musik Cafe, alaturi de trupeti.

Biletele (70 RON buc) se gasesc inca in reteaua Diverta, pe www.ticketpoint.ro, www.bilete.ro, www.bilet.ro precum si la partenerii de la Bestial (Titus – Bucuresti), Beauty of Pain (Timisoara), Bang Your Brain (Brasov) si Valse Sinistre (Zalau).

Multumiri,

Salutari,

Castigatorii concursului „Pensiunea Leo” sunt:

Raluca Catana,

Dani Godja

Raspunsul corect la intrebarea din concurs este: opt piese.

Castigatorii sunt rugati ca la Pensiune sa prezinte actul de identitate.Cazarea este oferita celor doua perechi atat pentru seara de vineri (19 sept), cat si pentru cea de sambata (20 sept).

Felicitari! Va asteptam la ATARAXIA!

Cei care au participat la acest concurs dar nu au castigat sunt inclusi automat in celalalt concurs, urmand sa primeasca un email cu o lista ampla de CD-uri, de unde isi vor putea alege cate 2 CD-uri ca premiu.

Multumim pentru interes!

Comunicat Bilet.ro

Biletele la concertele DonisArt si Kogaionon se gasesc acum spre vanzare si pe www.bilet.ro si in magazinele afiliate Bilet.Ro!

Semnalam ca pretul unui bilet la concertul ATARAXIA este acum de 70 RON, evenimentele din noiembrie (Ordo Rosarius Equilibrio si In Slaughter Natives), precum si din decembrie (Rome si Spiritual Front) avand inca spre vanzare bilete cu 60 RON. Reamintim ca pretul urca la 70 RON cu o luna inaintea fiecarui eveniment.

De asemenea, reamintim ca mai sunt 7 zile pana la incheierea concursului ce va desemna doi castigatori a cate doua camere duble la Pensiunea Leo din Brasov. Premiul este oferit exclusiv pentru perioada 19 si 20 septembrie si doar celor ce vor participa la evenimentul cu ATARAXIA. Pentru cei interesati, intrebarea concursului este: Cate piese vor fi incluse pe noul album ATARAXIA ce va aparea in 2009?

Inca valabil este si concursul ce are ca premii castigarea a cate 2 CD-uri la alegere, dintr-o lista de cateva sute de titulaturi, cu foarte multe realizari din 2008 dar nu numai, din intreaga scena Dark-Doom-Death-Black-Ambient-Gothic-Rock. Intrebarea este: Cum se numeste noul album ce urmeaza sa apara al suedezilor ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO? Detalii despre concurs gasiti pe www.donisart.ro.

Indiciu: Raspunsurile la ambele intrebari se afla pe www.kogaionon.com!

Mult succes!

Va multumim.

Un nou concurs!

Kogaionon & DonisArt doresc sa-si motiveze din nou prietenii ce vor participa la Serile Speciale, in cazul de fata, una Ritual Mediteraniana, alaturi de ATARAXIA!

Premiile constau in castigarea a cate 2 CD-uri gratuit, la alegere, dintr-o lista de cateva sute de titulaturi, cu foarte multe realizari din 2008 dar nu numai, din intreaga scena Dark-Doom-Death-Black-Ambient-Gothic-Rock.

Concursul are urmatoarele conditii de participare pentru cel interesat:

sa trimita un email pe adresa contact@donisart.ro pana la data de 5 septembrie, in care sa raspunda corect la intrebarea:

Cum se numeste noul album ce urmeaza sa apara al suedezilor ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO?

sa faca dovada participarii la seara ATARAXIA printr-o serie si numar al biletului achizitionat de la distribuitorii oficiali;

sa treaca in corpul mesajului numele si prenumele, varsta si stiluri muzicale preferate.

Primii 99 de participanti cu raspunsuri corecte vor primi ulterior de la organizatori lista actualizata de unde isi vor putea alege cele 2 CD-uri, acestea urmand a fi inmanate in seara concertului, in sala Reduta. Pentru acest lucru va fi nevoie si de un act de identitate al castigatorului.

Mult succes!

Reamintim ca pretul biletului la acest eveniment este de 60 RON pana pe 20 august, dupa care acesta va fi de 70 RON. Numarul de bilete este egal cu numarul de scaune din sala teatrului, deci nu exista posibilitatea suplimentarii lor. La alegere, se poate sta si in loja, pe principiul primului venit…

Spectacolul va avea loc pe 20 septembrie, orele 20.00, in Brasov, in Centrul Cultural Reduta. Incepand cu 22.30, After Party in Musik Cafe, impreuna cu trupa si prietenii Serilor Speciale.

Distribuitori:

Reteaua Diverta, www.ticketpoint.ro, www.bilete.ro, www.beautyofpain.ro (Timisoara), www.bestial.ro (Titus-Bucuresti), www.bangyourbrain.com (Brasov) si www.valsesinistre.com (Zalau).

Va multumim,

Kogaionon & DonisArt

Partenerul DonisArt & Kogaionon, Pensiunea Leo, ofera prin tragere la sorti, 2 camere duble gratuit (mic dejun inclus), pentru datele de 19 si 20 septembrie, participantilor la evenimentul ATARAXIA.

Cei interesati sunt rugati sa raspunda la urmatoarea intrebare:

Cate piese vor fi incluse pe noul album ATARAXIA ce va aparea in 2009?

Raspunsurile se vor trimite la adresa contact@donisart.ro, pana la data de 1 septembrie. Castigatorii vor fi desemnati prin tragere la sorti pe data de 5 septembrie.

Tot pentru aceste doua zile, www.pensiunealeo.ro ofera un pret promotional pentru cazare, astfel ca o camera singla va costa 130 RON iar una dubla 150 RON (TVA si mic dejun inclus in ambele variante). Singura conditie pentru a putea beneficia de aceste tarife este sa se poata face dovada participarii la Seara Ritual Mediteraneana (o serie si un numar de bilet ar fi suficiente).

Numarul de camere este foarte limitat, doritorii pot contacta pensiunea la adresa de email: office@pensiunealeo.ro sau la telefon: 0268/47.75.47

Reamintim ca pretul biletului la acest eveniment este de 60 RON pana pe 20 august, dupa care acesta va fi de 70 RON. Numarul de bilete este egal cu numarul de scaune din sala teatrului, deci nu exista posibilitatea suplimentarii lor. La alegere, se poate sta si in loja, pe principiul primului venit…

Va multumim,

DonisArt & Kogaionon

(21 iulie 2008) Concurs SUNETE si Zile Si Nopti

DonisArt si Kogaionon au placerea de a va informa ca fanii trupelor ATARAXIA, IN SLAUGHTER NATIVES, ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO, ROME SI SPIRITUAL FRONT au ocazia de a castiga bilete la concertele sustinute de trupele favorite.

Premiile oferite de catre DonisArt si Kogaionon in parteneriat cu Zile si Nopti si Sunete sunt: cate 2 bilete la fiecare spectacol (mai exact, cate 2 castigatori al unui bilet la fiecare eveniment).

Pe langa ocazia de a participa la Serile Speciale, Zile si Nopti si Sunete mai ofera si alte premii:

zilnic – un player multimedia Playbox

saptamanal – bilete la concerte din Romania (lista completa pe www.zilesinopti.ro)

extragerile saptamanale vor avea loc in: 20 iulie, 27 iulie, 3 august, 10 august, 17 august, 23 august

la fiecare tragere la sorti, participa formulare care au fost trimise pentru bilete aferente datei in care are loc tragerea la sorti (saptamana incepe luni si se termina duminica)

un sms trimis ofera posibilitatea de a trimite saptamanal un singur formular

doua sms-uri ofera posibilitatea de a trimite 2 formulare in fiecare saptamana

mai multe sms-uri dau posibilitatea de a trimite un numar egal de formulare de concurs cu numarul de sms-uri trimise.

MECANISMUL CONCURSULUI

Participantii la concurs trebuie sa trimita un sms cu textul ZN la numarul 7405 (disponibil in retelele Orange si Vodafone). Garantat fiecare sms trimis primeste un abonament la revista Sunete pe 3 luni. Fiecare sms trimis in plus prelungeste abonamentul cu 3 luni.

Toate sms-urile participa la marea tragere la sorti din 23 august: Un bilet pentru 2 persoane la concertul Madonna de la Paris din 21 septembrie. Toate costurile sunt suportate de organizator (bilete concert, cazare, transport)…

Pretul unui sms este de 5 euro + tva.

Pentru a putea participa la premiul zilnic si la cele saptamanale, toti cei care au trimis sms trebuie sa intre pe site-ul www.zilesinopti.ro, in sectiunea de concurs, sa se autentifice si sa completeze corect formularul de concurs.

Concursul se va desfasura astfel:

se trimite sms la 7405

fiecare sms trimis garanteaza un abonament pe 3 luni la revista Sunete si inscrie automant pe cel care a trimis sms-ul pentru marele Premiu (Excursie Paris, concert Madonna, 21 septembrie 2008)

pentru a participa la premiile zilnice si saptamanale trebuie sa se intre pe siteul www.zilesinopti.ro si sa se completeze corect formularul.

pe toata durata concursului lista castigatorilor va fi afisata pe site-ul www.zilesinopti.ro

DURATA CONCURSULUI

Concursul va dura pana pe data de 23 august 2008. Concursul se va desfasura in conformitate cu prevederile prezentului Regulament Oficial. Toate premiile prevazute in prezentul Regulament Oficial trebuie sa fie revendicate pana cel tarziu la data de 30 august 2008.

REGULAMENTUL OFICIAL

Regulamentul Oficial este disponibil gratuit pentru toti accesand site-ul www.zilesinopti.ro.

Multa bafta!

DonisArt si Kogaionon

P.S.: Reamintim ca pretul biletelor la concertul ATARAXIA este de 60 RON pana pe data de 20 august. Dupa aceasta data si pana in ziua concertului (20 septembrie) pretul va fi 70 RON.

…Stare de echilibru si plenitudine, de liniste interioara deplina… de evadare din normalitate, din realitate, din tot si din toate… adica stare ataraxica.

…Graviteaza continuu in jurul nostru repere ce ne pot hrani/hidrata in orice moment partea interioara, cea care incepe sa se lase constient (sau nu) dominata, chiar asimilata de cea exterioara, cotidiana… si din ce in ce mai greu gasim timp pentru a ne oferi noua, de fapt, atentia de traire intru ceva anume: muzica, teatru, poezie, fotografie, grafica, spectacol… adica ARTA!

…Nu stiu ca in ultimele doua decenii sa fi intalnit o alta trupa care sa poata face atat de fascinant melanjul intre Arta si Natura, transpusa pe un portativ Ritualic Mediteranian inedit!

…Franceza, engleza, spaniola, italiana, greaca, latina… o imbinare de exceptie a mai multor culturi, a mai multor limbi si moduri de comunicare intre popoarele europene, transpuse liric sau chiar epic printr-o dimensiune proprie a vremurilor de mult apuse.

… Instrumente vechi, traditionale, acorduri medievale, folk, percutii variate, ecouri atmosferice, umbre de mister, chiar de misticism.

…Peste 20 de CD-uri aparute, 5 casete video, peste 250 de concerte sustinute in toata lumea, peste 20 de ani de activitate pe scena Neo-Classical, Medieval, World Music si Ritual Sound.

…Daca ar fi venit din Franta, erau cu siguranta Trubadurii Europei… dar nici asa nu sunt departe de aceasta forma de creatie…

„Beauty is Art and Art is Beauty!”.

Versetul poetului britanic Keats continua sa ramana un testament incontestabil pentru calea ATARAXIA!

KOGAIONON si DONISART au imensa bucurie de a va anunta pregatirea unei noi Seri Speciale, de data aceasta una complexa, focusata nu doar pe dimensiunea muzicala, ci si pe cea vizuala, dramatica, teatrala, scenografica… un alt fel de seara… cum n-ati mai vazut in Romania: RITUAL MEDITERRANEAN EVENING!

Primavara a fost anuntata prin MAGICAL MEDIEVAL EVENING, adica ARCANA… Vara a venit intr-un mod izbitor de inghetat si brutal, prin DARK COLD EVENING, adica ICE AGES.

E randul urmatorului anotimp acum, cel mai ruginiu si poate nostalgic dintre toate, perfect pentru plaja infinita de influente stilistice pe care o poate oferi ATARAXIA… Si vor urma si alte doua pana la sfarsitul acestui an…

Va invitam sa participati impreuna cu noi alaturi de un grup cu un renume incontestabil in Scena Folk, venit din Italia, special pentru o seara atipica, pentru fanii nonconformisti ce doresc sa petreaca impreuna aproximativ doua ore de irealitate… de ALTCEVA…

In aceeasi sala eleganta si selecta a Centrului Cultural Reduta, din Brasov, SAMBATA, 20 SEPTEMBRIE, incepand cu orele 20.00, acesti italieni vor fi fericiti sa ne impartasesca in direct din experientele muzicale ale vietilor lor, dar intr-un mod elegant si intelectual, in aceeasi maniera pe care o fac cu pricepere de peste doua decenii!

KOGAIONON si DONISART va provoaca la un show multidimensional, atat ca muzica cat si ca imagine, o seara artistica in adevaratul sens al cuvantului! De la LOREENA McKENNITT si pana la DEAD CAN DANCE, ATARAXIA parcurge prin muzica sa o imensitate de influente si valente stilistice, alternand ingenios sublima voce a Francescai Nicoli cu keyboard-ul si vocea lui Giovanni Pagliari, chitara si vocea lui Vittorio Vandelli sau percutia de exceptie a lui Riccardo Spaggiari, alaturi si de alte instrumente specifice: Flaut, Persian Daf, Darbuka (diferite, din Africa de Nord, Orientul Mijlociu, Grecia, Balcani), Tamburello, Ocean Drum, chitari traditionale din muzica medievala si orientala (battente), bells…

Patru in studio si cinci in varianta concertistica, ATARAXIA reprezinta un nucleu de persoane cu daruire fantastica pentru muzica dar si pentru istoria vremurilor de odinioara, care in viata de zi cu zi isi traiesc normalitatea cotidiana prin tot felul de activitati: profesor, psiholog, inginer, actor… Insa, in weekenduri, in cazul in care nu sunt pe scena, se retrag intr-un loc al lor, in natura, departe de telefon, de semnal, de email… si repeta, compun, transpun pe portativ obsesiile lor, admiratia lor pentru ceea ce ii inspira, iubesc, respecta… si apoi ne daruiesc si noua, prin albumele lor care apar cu o frecventa de invidiat…

Este o muzica de suflet si pentru suflet…

Si de data aceasta numarul de bilete va fi LIMITAT, modul de procurare fiind: Reteaua DIVERTA, www.ticketpoint.ro, www.bilete.ro, www.beautyofpain.ro, www.bestial.ro (Bucuresti – Titus) si www.bangyourbrain.com…

Pretul unui bilet este de 70 RON, pana la 20 august fiind doar de 60 RON.

Va exista stand de accesorii personalizate pentru eveniment, cu tricouri si CD-uri la preturi promotionale.

Dupa concert, obisnuitul After Party in Musik Cafe, incepand cu orele 22.30, unde vom putea sta, intr-o stare ataraxica sau nu, la un pahar de vorba si nu numai, cu finii si respectabilii muzicieni veniti de pe malul mediteranian, pentru prima data in ROMANIA!

Dupa cum v-am obisnuit deja, in aceeasi atmosfera intima, prietenoasa, eleganta si plina de respect, va asteptam la o noua seara civilizata alaturi de o trupa de-a dreptul fascinanta!

Un material amplu (cinci pagini) despre acest grup il puteti citi in Kogaionon magazine #6, redactat in mileniul trecut, dar inca de actualitate.

Alte detalii sau intrebari suplimentare despre eveniment: contact@donisart.ro

Pe curand!

Kogaionon & DonisArt

Comenteaza