Black Tape for a Blue Girl – 14 Iunie 2011

CRONICA:

Dupa o perioada sabatica de 6 luni, DonisArt a prezentat in seara zilei de 14 iunie, fragilului numar de spectatori din Kulturhaus, un eveniment cu o trupa cult pentru scena Darkwave: BLACK TAPE FOR A BLUE GIRL…
Cei trei americani au ajuns in Bucuresti dupa doua concerte in Leipzig si Praga iar experienta lor in Romania a fost una extrem de placuta, pot spune ca si reusita.

In deschiderea concertului a rulat pe ecran inregistrarea video a concertului ROME de la Brasov din 2008 si am ramas placut surprins ca unii din sala chiar doreau sa (re)vada acele momente unice. Dupa concertul americanilor a rulat si partea a doua a concertului de la Brasov, de data aceasta cu italienii SPIRITUAL FRONT.

Cele 15 piese cantata de Sam, Valerie si Athan au magnetizat publicul, in special pe pasajele mai ritmate, pline de melodie si contur.

Mi-a placut foarte mult o recenzie scrisa de un colaborator Metalhead, pe care o postez cu multa bucurie mai jos… De ce bucurie? Pentru ca pot si in Romania sa citesc cronici ample, specifice, dedicate si pline de substanta… Asta ma face sa ma gandesc cat mai serios (dar intr-un mod placut, implinit chiar) la retragerea mea din “cele scrise de-alea Undergroundului muzical”, caci am descoperit noi persoane pregatite sa continue si sa dezvolte (prin scris) promovarea trupelor frumoase, mai putin cunoscute si deloc mediatizate de asa numita presa de specialitate:

http://www.metalhead.ro/metalhead/recenzii-metalhead/black-tape-for-a-blue-girl-la-bucuresti–ingeniosul-univers-dark-wave-103376

Este o cronica scrisa documentat, atenta la detalii, foarte inspirat structurata si cu o imagine perfecta la ceea ce s-a intamplat in Kulturhaus.

O nota mult mai poetica dar la fel de rezonanta am gasit si aici:

http://oblivionesse.wordpress.com/2011/06/15/love-of-the-father/

Cu alte cuvinte, Spiritul Underground exista si asta mi-a luminat, mai mult decat am crezut, o perioada confuza prin care trec. Felicitari scribilor!

Multumiri trupei BLACK TAPE FOR A BLUE GIRL pentru deschiderea si dorinta de a canta in Romania! Respectul meu acelor suflete ce se incapataneaza continuu sa razbeasca prin paienjenisul ignorantei cotidiene si participa la serile DonisArt!

19 iunie, 2011

_________________________

COMUNICAT:

Americanii DarkWave de la BLACK TAPE FOR A BLUE GIRL au ajuns aseara in Bucuresti, dupa doua concerte rarisime in Leipzig (festivalul WGT) si Praga. O inregistrare video de la concertul de acum 3 zile, din capitala ceha, puteti urmari aici:

Muzicienii sunt pregatiti sa le arate fanilor din Romania cum sunt trupa live si au pregatit un set de piese variat, dupa cum ne declara liderul Sam Rosenthal:

“O sa cantam multe piese de pe ‘10 Neurotics’, ultimul nostru album. O sa cantam, chiar, mai mult de jumatate de album: ‘Sailor Boy’, ‘Love Song’, ‘Tell Me You’ve Taken Another’, etc. O sa cantam, insa, si bine cunoscutele ‘All my Lovers’, “Remnants of a deeper purity’, ‘Knock Three Times’, ‘Halo Star’. De asemenea, vom canta o piesa de pe primul album, pentru fanii adevarati, ‘Memory, Uncaring Friend’.”

Accesul in clubul Kulturhaus va fi permis incepand cu ora 19.50, urmand ca la ora 20.00 sa fie rulata inregistrarea video a concertului ROME din decembrie 2008. Trupa va urca pe scena la ora 21.00 si va sustine un recital de cca 50 de minute.

DonisArt a organizat un concurs cu premii, constand in 3 CD-uri “10 Neurotics”, oferite gratuit, prin tragere la sorti. Raspunsul corect la intrebarea “Cate evenimente a organizat DonisArt” este: 16.

Trupa BLACK TAPE FOR A BLUE GIRL a nominalizat, in urma tragerii la sorti efectuate acum cateva minute, pe cei trei castigatori:

Ion Valentin Ceausescu

Vlad Leonte

Bejamin

Premiile vor putea fi ridicate la ora 20.30, de la standul de merchandising a trupei, din clubul bucurestean.

Pretul unui bilet la concert este de 30 lei si poate fi achizionat din reteaua Eventim dar si de la intrarea in clubul Kulturhaus, in aceasta seara.

Participantii la eveniment vor afla, in premiera, care vor fi si primele doua concerte KRUNA din aceasta toamna…

Echipa DonisArt

14 iunie 2011

Pe 14 iunie, DonisArt va invita sa petreceti cateva ore atipice, intr-un mediu select si o atmosfera prietenoasa, in Kulturhaus, alaturi de celebrul grup american BLACK TAPE FOR A BLUE GIRL! Concertul muzicienilor va fi incadrat de difuzarea singurei inregistrari video a evenimentului unic intitulat Martial Post Folk Evening.

In decembrie 2008, la Brasov, doua trupe dintr-un curent muzical mai putin promovat in Romania, au raspuns afirmativ invitatiei DonisArt de a sparge gheata si a prezenta unui public inca neinitiat 2 recitaluri foarte apreciate, la acea vreme, in intreaga Europa. In sala teatrului Reduta s-au strans aproximativ 200 de suflete, o parte importanta venind din multe alte orase ale tarii, inclusiv din tari straine ca: Bulgaria, Serbia, Grecia, Portugalia sau Ungaria.

Seara de Martial Post-Folk din 13 decembrie a ramas in memoria participantilor ca o seara unica, plina de emotie si intimitate… ROME a fost prima trupa din acea Seara Speciala, si a surprins mai mult decat placut pe toti cei prezenti:

http://www.youtube.com/user/kogaiononmagazine#p/u/95/YrR2dsj_jtw

Dupa rularea video a concertului ROME, in seara de marti, 14 iunie, pe scena din Kulturhaus vor urca pe scena cei trei americani de la BLACK TAPE FOR A BLUE GIRL, pentru un show rarisim, in premiera pentru Europa de est, de aproximativ 50 de minute.

Gasiti mai jos teaserul evenimentului:

Incepand cu ora 22.00, toti cei prezenti vor putea sa stea de vorba intr-un mod relaxant cu Sam Rosenthal, Valerie Gentile si Athan Maroulis dar sa si priveasca la inregistrarea video a concertului SPIRITUAL FRONT din seara Martial Post FOLK de acum ceva ani:

http://www.youtube.com/user/kogaiononmagazine#p/u/94/YrG2xMCaGDE

DonisArt ofera gratuit, prin tragere la sorti, 3 CD-uri cu ultimul album BLACK TAPE FOR A BLUE GIRL, celor ce vor raspunde corect, pana pe data de 13 iunie, ora 20.00, la intrebarea:

“Cate evenimente a organizat pana acum DonisArt?”

Cei interesati sunt rugati sa trimita raspunsurile pe adresa: darkbombasticevening@gmail.com

Pretul unui bilet la evenimentul din 14 iunie este de 30 lei si poate fi achizionat din reteaua Eventim dar si de la intrarea in locatie, in seara de marti.

Echipa DonisArt

10 iunie 2011

Dupa o perioada sabatica de jumatate de an, DonisArt isi aprinde din nou reflectoarele, pentru a-si intalni prietenii vechi si noi dar si pentru a prezenta in Kulturhaus, peste aproximativ o saptamana, un eveniment select, rarisim, aplicat si adresat cunoscatorilor dar si celor ce doresc sa descopere alte tipuri si exprimari muzicale.

Numele BLACK TAPE FOR A BLUE GIRL este o legenda vie in scena Dark Wave mondiala iar luna iunie este a doua ocazie in istoria de peste 25 de ani a lui Sam Rosenthal sa cante in Europa. Americanii au raspuns afirmativ invitatiei celebrului festival WGT din Leipzig si apoi vor mai sustine doar doua concerte pe batranul continent, unul la Praga si ultimul la Bucuresti.

Gasiti mai jos teaserul evenimentului din data de 14 iunie, din Kulturhaus:

Trupetii vor ajunge in Bucuresti in seara de 13 iunie si vor fi bucurosi sa se lase cuceriti de farmecul noptii in centrul vechi al capitalei. A doua zi vor vizita cateva repere turistice interesante dupa care vor intra in Kulturhaus pentru a pregati cat mai bine concertul pe care il vor sustine peste cateva ore…

Sam a oferit ultimele detalii aici:

http://www.kogaionon.com/ro/interviuri-kogaionon/black-tape-for-a-blue-girl

Incepand cu ora 20.00, in Kulturhaus, va rula inregistrarea video a concertului ROME de la Brasov, din 2008 iar dupa o ora, vor urca pe scena cei trei din BLACK TAPE FOR A BLUE GIRL. Concertul americanilor se va termina inainte de ora 22.00 dupa care, in functie de timpul si dispozitia celor prezenti, va fi difuzata si inregistrarea video a concertului SPIRITUAL FRONT din cadrul aceluiasi eveniment de la Brasov…

Pretul unui bilet este de 30 lei si poate fi achizionat din reteaua Eventim dar si de la intrarea in locatie, in seara evenimentului.

Echipa DonisArt

6 iunie 2011

In urma cu 25 de ani, pe continentul nordamerican lua nastere una dintre cele mai interesante trupe de DarkWave, intitulata BLACK TAPE FOR A BLUE GIRL. Mentorul ei, nimeni altul decat seful casei de discuri Projekt Records, a realizat pana acum 10 albume variate, ce penduleaza de la Gothic, Ethereal si NeoClassical la Dark Cabaret, Dream Pop sau Ambient, unele dintre ele apreciate chiar de celebrul regizor David Lynch.

Grupul american nu se lauda cu foarte multe concerte pe teritoriul Europei, el preferand sa se focuseze doar pe continentul lui. In acest an, celebrul festival WGT celebreaza 20 de ani de existenta si a decis sa invite trupe care au scris si inca scriu istorie, din toate genurile Goth/Gothic de pretutindeni. Desigur ca BLACK TAPE FOR A BLUE GIRL nu avea cum sa nu participe, astfel ca americanii vor poposi, dupa o lunga pauza, pe batranul nostru continent, la inceputul lunii iunie, in Leipzig. Dupa o escala si la Praga, legendara trupa se va opri pentru cateva zile la Bucuresti, unde va sustine si un show rarisim, pentru fanii vechi si noi ai trupei, dar si pentru toti cei ce vor sa stea de vorba cu liderul Sam Rosenthal, cel care, in decursul istoriei, a lansat si promovat trupe ca: LYCIA, STEVE ROACH, UNTO ASHES, ANDROID LUST sau VOLTAIRE. Mai mult, Projekt Records va lansa la inceputul lunii urmatoare si superbul debut al trupei franceze EVERY SILVER LINING HAS A CLOUD, un Melancholic Romantic Post-Rock de toata frumusetea. Dupa concertul de la Bucuresti trupa se va intoarce in America.

Prietenii DonisArt stiu ca Sam Rosenthal a strabatut lumea in 2009 pentru a onora invitatia de a fi prezent la prima editie DARK BOMBASTIC EVENING. A fost o seara minunata pentru toti participantii dar si o mare bucurie pentru artistii prezenti de a sta de vorba, fata in fata, cu cel care, pe nisa promovata, a scris istorie cu labelul Projekt. Este, daca vreti, replica americana la Trisol Records, Sam punand bazele labelului inca din 1983!

Ultimul album realizat sub numele BLACK TAPE FOR A BLUE GIRL se numeste “10 Neurotics”, un material ce insista pe dimensiunea Rock & Dark Cabaret, insa si cu accente pe elementele Ambient sau Ethereal, un promo scurt fiind realizat cu ajutorul unei incitante actrite:

Videoclipul oficial al piesei “The Pleasure in the Pain” contureaza perfect abordarea muzicala a ultimului album, foarte bine primit de presa de specialitate:

“Dorinta mea a fost ca acest album sa arunce o privire plina de maturitate asupra sexualitatii, obsesiilor si fetisurilor (si nu sa caute senzationalul)’’, scrie Sam Rosenthal, fondatorul grupului, clapar si chitarist. Noul line-up live ii include si pe Athan Maroulis (fostul vocal al cunoscutei trupei electro Spahn Ranch), precum si pe Valerie Gentile la chitara si voce (ex. The Cruxshadows).

In seara de 14 iunie (peste exact 2 luni), in minimalista si cocheta sala de concerte KULTURHAUS, Strada Sf.Vineri Nr.4, Bucuresti, incepand cu ora 21.00, BLACK TAPE FOR A BLUE GIRL va sustine, in premiera pentru Romania, un concert care va contine piese de pe albumele cele mai reprezentative ale trupei.

Detalii despre grup:
http://blacktapeforabluegirl.com

Accesul in locatie va fi permis incepand cu ora 20.00, timpul de asteptare pana la urcarea artistilor pe scena urmand a fi suplinit prin rularea video a concertului unicat ROME, din data de 13 decembrie, 2008, din cadrul Serii Speciale Martial PostFolk de la Brasov.

Pretul biletului este de 30 lei si poate fi achizionat din: Magazinele Germanos, Vodafone, Orange, librariile Carturesti, Humanitas & www.eventim.ro dar si de la intrarea in locatie, in seara evenimentului.
Va asteptam!

Echipa DonisArt
www.donisart.ro

14 aprilie 2011

Comenteaza