Octombrie 2006

Salutari racoroase!

Toamna aceasta are roade bune, daca este sa privim strict din punct de vedere al noilor aparitii. Cu alte cuvinte, in urmatoarele 2-3 zile voi putea asculta in intregime noile albume DVKE si MYRKGRAV, pe care le astept cu mare interes si despre care voi scrie in noiembrie. Tot nu peste mult timp vor aparea si alte cateva surprize de senzatie, in special de la Cold Meat Industry, cum ar fi ROME, ATARAXIA si COPH NIA. Doresc acum sa ma refer strict la playlist-ul pe octombrie si la ce am mai actualizat pe site. Asadar, la rubrica de interviuri puteti citi un dialog cu polonezii de la CEMETERY OF SCREAM, al caror ultim album a fost deja recenziat in editia de luna trecuta. Nu a fost un album stralucit dar tinand cont ca trupa are ceva ani de activitate si Melancholy continua sa reprezinte un CD important pentru mine, chit ca a fost realizat in urma cu 11 ani, m-am gandit sa le ofer sansa sa apara si in Kogaionon.

Cu siguranta ca voi insista si pe alte interviuri, chiar in momentul de fata pregatesc un alt dialog de senzatie, dar toate la timpul lor.

Dupa cum am prezentat in editorialul din septembrie, cea mai mare bomba a lunii (si probabil ca una din primele 3 ale anului) este ultima realizare a lui Tomas/ORDO ROSARIUS EQULIBRIO. Nici nu mai tin minte de cand n-am mai dat o nota maxima unui album ! O alta surpriza vine din partea lui Mauro Berchi, ce a relizat cu NERONOIA ce nu reusise inca sa creeze cu CANAAN: un album intreg pe gustul meu. QNTAL figureaza pentru prima data oficial in Kogaionon cu un album ce n-are trimiteri Dark dar degaja o frumusete Folk pe care nu am vrut sa o ignor, de aceea recomand si acest album. BORKNAGAR ne prezinta acel album promis in varianta acustica, care suna foarte bine, chiar daca nu satisface toate asteptarile mele exigente. MY DYING BRIDE nu se dezmint si ne prezinta un album Gothic Doom Metal destul de liniar si comun, insa cu o aura poetica puternic pusa in valoare si cam atat despre albumele deosebite ale lunii. Exista si altele mai mult sau mai putin interesante, insa prefer sa ma opresc aici cu enumerarea, pentru ca din playlistul meu pe octombrie veti putea selecta ce considerati ca vi se potriveste mai bine.

Si pentru a raspunde la eterna intrebare : cand va aparea un nou Kogaionon tiparit, va pot spune doar ca s-au conturat cateva idei despre un alt concept, insa lipsa unei persoane care sa aiba timp si sa se priceapa la partea de lay-out si artwork, ma determina sa las acest proiect inca in standby. In cazul in care imi puteti recomanda pe cineva interesat, atunci sansele de concretizare ar spori…

La rubrica de cronici de albume veti gasi 22 de noi recenzii, atat in romana cat si in engleza, subiective si orientative ca si pana acum, cu note cuprinse intre minimum 0.70 si maximum 1.

Cred ca este suficient pentru acum, voi avea mai mult timp probabil luna viitoare pentru a va impartasi si alte obsesii legate sau nu de sonoritatile stilistice promovate de mine.

Bruma din belsug !

Octombrie 2006.

Comenteaza