Noiembrie 2006

Vesti bune anul asta are!

Iata ca in plina toamna, cu primii fulgi rataciti deja pe culmile mai rasarite, am marea bucurie de a spune cate ceva despre noul album DVKE. Destul de confuz si deloc elucidat, sentimentul de nerabdare a invaluit complet latura obiectiva a acestui album, ceea ce a dus la recenzia pe care o puteti citi deja pe site. Daca acest album ar fi fost lansat primavara sau vara, cu siguranta ca aura din jurul lui ar fi lipsit cu desavarsire. In situatia de fata, Richard are toate prerogativele de a primi nota maxima, in ciuda unei coperte mai putin inspirate si parca prea seaca versus conceptul muzical. Asta e, m-a asigurat deja Protector ca urmatoarea va fi mult mai semnificativa !

Ce mai gasim in playlist-ul meu curent ? Lars Jensen mi-a oferit oportunitatea de a asculta un Black Metal norvegian adevarat, plin de pasaje elegante, epice si bombastice, totul insa pe un schelet brutal bine gandit. MYRKGRAV este o trupa debutanta dar are un potential fantastic, trebuie de urmarit ! De asemenea, recenzia o puteti citi in editia curenta.

NEGURA BUNGET vine cu un album mult asteptat, ce din punct de vedere al imagisticii are nota maxima, Dan/Encoil dovedindu-si inca odata talentul si maiestria. Din punct de vedere muzical, cei trei timisoreni ne prezinta poate cel mai linistit album dintre toate, influentele Post Ambient si Traditional Folk avand o mult mai mare pondere in Black Metal-ul executat acum, insa fara a influenta in vreun fel conceptul brutal. Nu l-am ascultat cu mare atentie inca dar o voi face cat de curand iar recenzia acestui album o veti putea citi pe hartie, pentru ca incepand cu aceasta luna m-am apucat de lucru la noul capitol tiparit din Kogaionon, adica numarul 10.

Nu am foarte multe date sa va ofer acum pentru ca ideile se tot bat cap in cap, important este totusi ca as dori sa mixez elemente noi cu elemente vechi, idei si texte mai vechi cu altele mai noi, toate insa vor avea parte de un filtru subiectiv cu care cititorii fideli au tot fost obisnuiti de ceva ani buni. Partea de imagistica va fi asigurata de o persoana talentata, cu care am agreat principiile colaborarii. Sper ca acest numar aniversar sa poata fi tinut in maini pana la inceputul primaverii si va fi destinat doar colectionarilor de presa Metal tiparita, pentru care voi pregati in pachet si alte gratuitati atractive, in limita stocului disponibil. Oricum va fi, livrarea se va face doar pe comenzi speciale si numarul exemplarelor va fi limitat. In urmatorul editorial va voi oferi toate reperele detaliate ale Kogaionon-ului cu numarul 10.

Revenind la playlist-ul nostru lunar, pot spune ca doar RAJNA mai prezinta ceva interes, alaturi de romano-portughezii de la GOD si satanistii DEICIDE, restul albumelor prezentate fiind cel mult mediocre.

E bine insa ca puteti citi peste 30 de albume noi comentate in acelasi mod sincer si fara compromisuri gazetaresti, ele fiind splitate atat in folderul curent de recenzii cat si in arhiva de recenzii.

Cam atat pentru acum. Retineti deci : DVKE, MYRKGRAV si KOGAIONON no.10 !

Pana la prima zapada serioasa, bucurati-va de timpul propice digerarii in tihna a vietilor noastre secrete…

Noiembrie 2006.

Comenteaza