Misterioasa magie… sau cum o poveste devine realitate

Misterioasa magie… sau cum o poveste devine realitate

…o luam cu numerologia, apoi trecem la poveste, urmand sa finalizam cu realitatea

Astazi suntem in 13. Tot intr-o zi de 13 s-a nascut si Costin. Eu m-am nascut pe 11. Costin tocmai a sarbatorit a treia oara varsta de 11 ani. Cand el va avea 88, eu voi avea 99. Daca la 33 ani a reusit sa ne ofere primul lui testament artistic, e clar ca ultimul va fi facut la 88… sau 99. Chiar, astazi mai sunt exact 99 de zile pana la DBE 6. Stiu, n-are nicio legatura. Ba da, caci si acest afis DBE a fost creat tot de Costin. In fine, era joaca asta cu numerologia… inapoi la subiect.

Testamentul cica ar trebui sa fie unul singur conceput intr-o viata. Deci suna cam aiurea primul sau ultimul testament. Sau poate ca nu… Costin are astazi deja 3 vieti, pe care si le traieste pe cat de intens, pe atat de ambilicat si doar de el intelese: darkness, light si magic. Ne mai dezvaluie si noua, din cand in cand, cate ceva din nebuniile lui artistice, fie ca e muzica, desen sau scriere. Bine, cu scrisul mai putin, desi nu m-ar mira sa marjeze si pe asta intr-o buna zi, pentru ca are chemare. Stie si el asta ☺

Asadar, acest prim testament, este de fapt un fel de sumar al lucrarilor pe care Costin a decis sa le adune intr-o carte, cumva altfel fata de ceea ce ar putea intelege cineva ca ar putea fi o carte. Are si o scurta poveste de prezentare emotionanta dar si delicioasa la inceput, un fel de povestea vietii lui pana la 33 ani, cu tot felul de exemple din copilarie si pana la ceea ce este el astazi. Recunosc ca poza cu fata lui evil de blacker machiat, la varsta de buletin luat este superhaioasa! Dar asta il si face deosebit, pentru ca artistul Costin este o persoana extrem de sincera, atat cu lucrarile lui, cat si cu cei cu care interactioneaza. Si sinceritatea asta este transmisibila, daca ai dorinta, vointa si putinta sa receptezi semnele sau semnalele transmise. Iar randurile lui sunt scrise atat de onest si cursiv, incat: jos palaria, mr. Doctor!
Daca nu ati prins ideea, cititi ultima mea discutia publica cu el, de acum vreo 2 saptamani:
http://www.muzaholic.ro/interviuri/interviuri/interviu-costin-chioreanu

Are atat de multe realizari dar si proiecte in paralel, incat nu pot sa-mi inchipui cum si le dramuieste pe toate. Pentru ca nu e un superficial, din contra… e un perfectionist, atent la tot ceea ce tine de creatiile proprii dar si la relationarea pe care o are, atat profesional, cat si cu prietenii noi sau vechi. Omul Costin are un har al lui unic, dar totul pulseaza, vibreaza, respira printr- o MAGIE “copilareasca” fabuloasa. Pe langa un entuziasm debordant cand isi intra in rol, Costin reuseseste de fiecare data sa creeze o poveste unica in jurul lucrarilor lui, poveste care exprima exact perspectiva lui asupra unui concept explicat in prealabil de solicitantul in cauza. Si el trebuie sa asculte mai intai “muzica” respectiva, sa simta si sa inteleaga complet ceea ce doreste clientul lui de la el. Deja cand spun client parca intreaga vraja se disipa deja, transformand magia din spatele “penitei” lui in forme mercantile din cotidian. Insa Costin astazi este un artist care a reusit sa faca pasul, adica sa-si finanteze existenta doar din lucrarile lui. Este un vis al oricaruia dintre noi, sa-ti fii propriul stapan si ma bucur enorm ca a facut acest pas. Stiu multe din spate si stiu ca decizia nu a fost simpla deloc. Dar iata ca astazi Costin respira si traieste prin ceea ce creeaza.

Daca nu l-ai cunoscut pe Costin, e timpul sa-l cunosti. “Magic As A Goldean Mean” poate fi considerata chiar initierea perfecta in universul lui Costin, un artist desavarsit, un profesionist, un om religios din cale afara, doar ca religia lui este muzica… Si iata ca muzica continua sa fie motorasul care il inspira in tot ceea ce face, gravitand si penduland intre diverse stiluri muzicale, la fel cum este si temperamentul sau.

Sunt bucuros ca am avut sansa sa il cunosc, sa stau de vorba cu el, sa colaborez de mai multe ori, chit ca au fost concerte, filmari, postere, interviuri, expozitii, merchandising. Si drumurile ni s-au intersectat atat in capitala, cat si la Brasov, Alba Iulia sau Campulung Moldovenesc. In urma acestor intalniri pe care le-am organizat (KruNatura, DBE, DonisArt, KRUNA), au aparut colaborari de care eu sunt extrem de fericit ca functioneaza si ca iau deja forme noi… amintesc acum doar de ARCTURUS, HEXVESSEL sau VULTURE INDUSTRIES.

Cine stie, poate vom mai colabora! Chiar mi-am amintit o faza de toamna trecuta, imediat dupa ce am decis sa continui cu DBE, ca l-am intrebat pe Costin daca imi poate recomanda vreun talentat artist necunoscut, din acelasi film cu el, cu care sa colaborez pentru o noua poveste vizuala la Alba Iulia. Si asta pentru ca stiam cat de ocupat este tot timpul si nici sa astept nu stiu cat nu ma linistea. La care el, simplu si instantaneu: “eu nu am niciodata timp, insa este placerea mea”. Un amestec de politete si devotement rar intalnit astazi, sincer!

Despre cartea scoasa la label-ul finlandez SVART Records mai insir aici doar cateva repere logistice: are o calitate tiparita ireprosabila, la un pret inca promotional (50 lei), contine peste 160 pagini, cu peste 120 de lucrari, plus acea povestire sincera, inserata cu tot felul de desene/schite facute din vremurile de demult. Este o carte de colectionari, pentru colectionari, intre colectionari. Iar daca iubesti muzica si te regasesti in acel vibe underground sincer, direct, fara compromisuri, atunci esti, cu siguranta, un colectionar! Felicitari, Costin!

https://www.youtube.com/watch?v=kXwx6oPYkR8

PS. Cica azi e ziua dorului. Ei bine, daca tot m-a invatat Costin cu expozitiile lui la DBE, realizez acum ca mi s-a facut dor de a mai vedea expusa o colectie de lucrari pe zidurile RYMA. Inclusiv acea atentie la toate detaliile, alaturi de muzica de fundal creata special pentru expozitie, pentru a intra usor in atmosfera si conceptul magic si misterios, luminos sau intunecat, explicit sau al naibii de intortocheat.

Comenteaza

Adresa de email nu va fi facuta publica.