V.A. „Metal Message Vol II”

Nu am fost niciodata incantat in a asculta compilatii, deoarece nu-mi creeaza nici o stare confortabila sa ma trezesc ca, dintr-o suma de trupe, unele sa-mi placa iar altele sa le sar. Este ca un ghiveci muzical! Am in maini o compilatie creata de Markus Eck, un bun prieten de-al meu, cunoscut in lumea Metal pentru colaborarea lui cu diverse reviste de specialitate.

Dar mai multe detalii despre el le puteti gasi pe site. In cazul acestei compilatii, prima pe care o ascult dar a doua aparuta pe piata la interval de doar cateva luni, descopar o coperta extrem de placuta, facuta de Necrolord/Kristian Wahlin si 14 trupe Metal, majoritatea care au deja semnate contracte, cu stiluri relativ diferite: Agressive Black Metal, Viking, Epic/Folk, Pegan sau Melodic Death Metal. Este ca un ghid pentru cei ce nu au apucat sa asculte trupe ca: TYRANT, BLACK MESSIAH, NEBELHORN, UNLIGHT, KNOWHERE, WOLFCHANT, WEIR FATE, SUFFERING SOULS, ODROERIR sau HORN. Dezavantajul consta in faptul ca majoritatea trupelor provin din Germania dar, atat timp cat CD-ul a aparut in doar 500 de exemplare, ma gandesc ca targetul a fost ca ele sa se vanda preponderent acolo.

Nimic deosebit, daca e sa privim din alt punct de vedere, decat o noua compilatie Metal, ale carei booklet contine fotografiile tuturor trupelor plus cateva repere tehnice. Nu va ascund ca TYRANT, de departe, are sound-ul cel mai profi si ar mai fi vreo 3-4 trupe cu un sound peste medie, in rest trupe modeste, cu un mixaj deloc incurajator, adica underground 100%.

Comenteaza