STAR OF ASH „Iter.Viator”

O denumire noua, fara prea mare rezonanta, dar care va starni interesul tuturor. De ce? In primul rand pentru ca este proiectul lui Heidi S. Tveitan, cunoscuta ca Ihriel/PECCATUM. In al doilea rand pentru ca avem parte si de alti muzicieni cunoscuti (EMPEROR, SOURCE OF TIDE), remarcabila fiind din nou vocea lui Garm/ULVER.

Si nu in ultimul rand, datorita stilului muzical practicat. Daca ar fi sa citesc din fisa de prezentare, aflu ca stilul abordat de STAR OF ASH este Avant-Rock/Neo-Classical/Gothic, ca repere fiind enumerate CURRENT ’93, DEAD CAN DANCE sau Craig Armstrong. Imi este practic imposibil sa descriu asa ceva! Nota melancolica creata de pian este intrerupta deseori de pasaje zgomotoase, efectele de pe fundal iti contureaza un sentiment ciudat, de emotie, de necunoscut, vocile intervin rareori si parca sunt rupte de restul atmosferei, chitarile au un rol secundar dar exista momente cand explodeaza. percutia ma debusoleaza complet, nota grava a pianului rupe spontan orice posibila meditatie, apoi corurile. nu, chiar nu ma pricep sa descriu asa ceva.

Este fascinant, este deosebit, este avantgardist. dar ma rezum doar la stadiul de simplu ascultator. Las pe altii, mult mai avizati ca mine, sa vina cu detalii mai bine aprofundate. Va pot asigura insa ca am ascultat albumul de cel putin de 5 ori pana acum si continuu sa descopar pasaje captivante, introspective, rupte de orice reper palpabil. O reala provocare pentru urechile mele! 

Comenteaza

Adresa de email nu va fi facuta publica.