SKITLIV „Skandinavisk Misantropi”

Maniac ne-a aratat ca dintr-o minte bolnava nu are cum sa iasa ceva sanatos! Si nu ma refer aici la perioada petrecuta in MAYHEM sau primul MCD SKITLIV, care pe mine m-a socat! Am asteptat mai bine de un an si jumatate acest debut si nu stiu daca a meritat sau nu… Tot ascult albumul si nu ma prea prinde! Or ma asteptam eu la altceva, ori nu sunt pregatit sa ingurgitez acest amestec de stiluri, de la Doom si Stone Rock pana la Black Metal Nordic!

Piesele sunt complexe, cu ritmuri asimetrice, lente, cu pasaje multiple, ghidate de chitari apsatoare, cate un pian sinistru si un baterist care bate in propriul haos interior. Vocea lui Maniac face in toate felurile Iadului (oricum ar fi el) si din spate, intervine si Niklas… e ca o minge ridicata la fileu pentru cei doi vocalisti! “ScumDrug” este poate cea mai sinistra piesa in acest sens, mai ales ca pe langa cele doua minti demente mai apare si Attila (MAYHEM)… uhhh, ce atmosfera! Mai gasesc si vocea lui Gaahl pe “Hollow Devotion” sau a lui David Tibet pe “Towards The Sea of Loss”, ambele piese fiind parca din dimensiuni diferite! Cea mai cursiva, digerabila si probabil cea mai asezata piesa este “Skandinavisk Misantropi”, unde chitara lui Niklas imi aminteste vizibil de SHINING iar vocea lui Maniac este de o naturalete incredibila…

Da, este de departe cea mai lucrata si semnificativa piesa SKITLIV! Din punct de vedere al originalitatii, albumul este de nota 10! Din punctul de vedere al perceptiei ascultatorului, o astfel de muzica nu poate decat sa ridice semne de intrebare si poate o auditie mult, mult mai atenta, pentru a pricepe ce e in mintea acestui veteran muzician! Oricum ar fi, unul dintre socantele albume ale acestui an!

Comenteaza