SEPTIC FLESH „Communion”

Cel de-al saselea album al grecilor este cel mai in forta si elaborat dintre toate pe care le-au creat in istoria de peste 17 ani, cu vreo doua intreruperi efective.

Exceptand elementele simfonice ce pun un mai mare accent acum pe sound, SEPTIC FLESH este aceeasi trupa de Atmospheric Death Metal cu care ne-am obisnuit, fara prea multe schimbari structurale fata de inceputuri. Albumul incepe in forta, izul Industrial confundand-se palid cu suma de elemente orchestrale, simfonice, corale (Filarmonica din Praga, peste 80 de instrumentisti, 30 de voci), vocea lui Spiros fiind la fel de guturala si brutala ca si in trecut, chitarile insa dand o nota epica mai expresiva, dar la fel de melodica(in genul Mackintosh din vremurile de inceput PARADISE LOST), baterie foarte dinamica… mai descopar si voci normale, destul de palide si neinspirate dupa mine. Pe masura ce albumul trece de jumatate, piesele tind sa devina mai tehnice, mai linistite, se termina si cu elementele simfonice, totul finalizandu-se intr-un Melodic Death Metal cu tente Gothice, care suna al naibii de bine, insa fara personalitate.

Singurul element care da identitate trupei ramane tot vocea brutala, foarte inspirata, desi nu insista pe inflexiuni, preferand liniaritatea extrema. Un album deosebit, un pas gandit excelent prin aceasta reunire, cvartetul fiind acum o alegere isteata pentru orice organizator de concerte.

Comenteaza