QVADRIVIVM ZINE „issue 4, September 2000 (60 A4 pag, in engleza, Xerox)”

Mama, ce prezentare jalnica! Mikko, ti s-au inecat corabiile? Pacat de texte! Publicatia este obositor de citit, obositor de rasfoit, fara repere sau alte semne distincte. Inteleg ca Mikko vrea sa aiba o prezentare inedita (vezi numarul precedent), dar calitatea Xerox-ului este atat de proasta, lay-out-ul este penibil, totul pare fi condus de haos, de lipsa coerentei. Doar un cititor rabdator ar putea parcurge toate materialele fara sa se enerveze.


Aici interviu, tot aici si recenzie, ba mai vine si un citat, un comentariu. uhhhh, m-ai terminat, colegule! Proasta idee! Altfel, calitatea materialelor este impunatoare, remarcabila, plina de idei meditative, cu un bagaj de informatii impresionant, recenzii aspre dar corecte, interviuri ce depasesc cu mult spectrul muzical.. Mikko este unul dintre putinii care insista pe detalii, pe amanunte infime dar care dau culoare si fond revistei. Din pacate, forma a fost uitata. Cu alte cuvinte, daca revista ar fi avut o prezentare mai sablonatica (ce stupid suna. dar chiar mi-a obosit privirea), sau textele ar fi fost aranjate pe categorii, alaturi de o tiparire profesionala, atunci puteam vorbi de una dintre cele mai bune reviste underground din ultimii 5 ani! Intalnim aici cateva calatorii in universuri diferite, de la ATARAXIA, PLAN E sau ALEX KURTAGIC pana la EYES OF LIGEIA, ENID, MOTHER DEPTH, LOVE HISTORY. Gusturile muzicale ale editorilor revistei se aseamana cu ale mele, poate si de aceea imi place mult textul. Este o revista inteligent gandita, departe de sabloanele modei actuale, care merita mult mai mult decat o imagine jenanta! Stiti cum mi se pare acest numar? Imi permit o comparatie plastica: ca o partenera joviala, inteligenta, cu un IQ ridicat, dar cu o infatisare oribila si disproportionata.


La nivel de dialog, totul poate fi perfect. Insa daca doresc mai mult? Apare un obstacol, posibil de trecut, dar totusi ma lovesc de el, indiferent de prejudecati. Ii putem spune handicap. Si cat de paradoxal pare totul: cei care au bani scot pagini puerile, ce care nu-i au scriu excelent! Inteligent dar sinistru echilibru al naturii. 

Comenteaza

Adresa de email nu va fi facuta publica.