FOGLAND „Znaman”

Exista in undergroundul romanesc persoane ce activeza de multi ani, unele cu rezultate mai bune, altele mediocre. Cazul lui Fulmineos, cunoscut din ARGUS, este unul mediocru, pentru ca nu a reusit sa se impuna cu nici unul dintre materialele pe care le-a tot compus in ultimii ani. Ceea ce putem asculta aici este o ciudatenie stilistica, ceva ce nu am mai ascultat pana acum.


Pe un fundal Ambient Folk meditativ si calm, intervine o voce feminina simpla si formala, peste care se aud tipete in genul vechiului BURZUM! Sunetul chitarilor este de-a dreptul primitiv, keyboardul este abundent dar simplist iar bateria nu exceleaza cu nimic. Exista pasaje atmosferice, decent concepute, altele folk, care chiar au o oarecare armonie, altele Black Metal, dar resursele penibile de mixaj genereaza un sunet ce se distinge imediat ca unul foarte primitiv, chiar penibil! Altfel, putem vorbi de un intreg album, in care cei patru au dat tot ce-au putut, efortul lor este de apreciat dar le lipseste totusi ceva important: profesionalismul!


Daca e sa privim ca un demo, atunci putem fi ceva mai toleranti, pentru ca este un material ce se distinge usor in bine fata de putinul underground autohton ce mai exista! Avem parte si de un booklet placut, deci un material ce poate sa trezeasca interesul acelor fani ce traiesc inca dupa nostalgia vremurilor de demult! Inteleg ca noul album urmeaza sa apara si va avea texte in cel putin sase limbi! Sa asteptam si apoi sa ne pronuntam!

Comenteaza

Adresa de email nu va fi facuta publica.