FINNTROLL „Ur Jordens Djup”

Cel de-al cincilea album al finlandezilor, pare a fi unul usor peste medie, chiar daca asteptarile mele erau sa depaseasca apogeul celui de-al doilea, „Jaktens Tid”. Cu un Henri Sorvalli in mare forma, ce ne arata ca nu numai MOONSORROW inseamna Viking Folk Metal de calitate, keyboard-ul ne confera un sunet bombastic, cu o dimensiune Epica incantatoare.

Si cam atat. Se vede ca fara cei doi membri fondatori (unul a murit sub auspicii dubioase, celalalt s-a retras din cauza unei tumori la corzile vocale), trupa tinde sa devina monotona, comuna, cu piese liniare, ce se confunda intre ele, mai degraba Black Folk Metal, cu accent major pe ritm si melodicitate. Noua voce nu este nici guturala, nici normala, este mai degraba tipata sau scremuta, aura razboinica dandu-mi senzatia unei falsari continue. Pentru cei ce nu au ascultat pana acum FINNTROLL este posibil ca albumul sa placa… pentru cei ce se hraneau acum sase – sapte ani cu FINNTROLL, albumul va fi o deziluzie!

Chiar daca eternul clavecin si fluier se imbina armonios cu acordurile traditionale ale taramului nordic, acest nou material se confunda cu precedentul, „Nattfodd”.

Comenteaza