ALTERNATIVE 4 „The Brink”

Nu cred ca exista fan Metal/Rock care sa nu fi auzit de Duncan Patterson… Munca lui alaturi de ANATHEMA, ANTIMATTER sau ION a fost si inca este apreciata pretutindeni, in ciuda faptului ca viziunile lui muzicale avangardiste au fost rareori intelese imediat. Mai mult, Duncan este un artist desavarsit, care experimenteaza continuu, care nu se plafoneaza intre limite stilistice si doreste sa faca, de fiecare data, altceva, dar nu pe linie mainstream. Dupa renuntarea la ANATHEMA dar si la ANTIMATTER, muzicianul a pus accentul pe un alt proiect, ION, cu care a realizat un nou material anul trecut. Si cam asta a fost totul, pana cand, la inceputul acestui an, am aflat ca artistul pune bazele unui alt capitol muzical… asadar, Duncan il coopteaza pe Mark Kelson (THE ETERNAL) dar si pe percutionistul argentian Mauro Frison, cu care compun si inregistreaza in doar cateva luni 9 piese, cele ce compun debutul “The Brink”, ce urmeaza a fi lansat zilele acestea, la celebrul label italian Avantgarde Music.

Albumul este o noua reprezentare (inovativa) a ideilor lui Duncan, de data aceasta intr-un mod mult mai introvertit, mai intunecat si introspectiv…  Nu ar fi indicat sa ma apuc acum sa va descriu fiecare piesa, pentru ca albumul pare sa fie un intreg concept ce se doreste a fi guvernat de o dimensiune Rock foarte atmosferica, plina de emotie dar si care abunda intr-o aura poetica unica… doresc doar sa amintesc de “The Brink (reprise)”, ultima piesa de pe album, care este ca o calatorie cathartica virtuala intre viata si moarte, intre realitate si fictiune, intre constient si subconstient… cele 14 minute muzicale te afunda intr-un univers apasator…
ALTERNATIVE 4 este un grup muzical ce nu se poate caracteriza stilistic, deoarece are de toate: Rock, Alternativ, Electronic, Ambient, Metal, Atmospheric, dar intregul concept este invaluit intr-o dimensiune Dark fina, subtila si plina de emotie! 

La Bucuresti, pe 15 decembrie, il vom vedea alaturi de echipa lui Duncan si pe Martin Powell, nimeni altul decat fostul violinist si clapar de pe albumele de debut MY DYING BRIDE sau CRADLE OF FILTH. 

Asadar, o muzica de ascultat intr-o seara gri de toamna tarzie, unde speranta nu ameninta ca vrea sa te paraseasca, dar nici nu exista o dorinta certa de a te gandi la ziua de maine, totul petrecandu-se intr-un prezent absent, nedefinit si abstract.

Rating: 0.97/1

Comenteaza