The Vision Bleak

Una dintre cele mai respectate si apreciate trupe ale Metalului underground, THE VISION BLEAK, vine in premiera in Romania, unde va sustine un show exploziv dar va putea sa stea de vorba si cu toti cei ce vor dori sa afle mai multe atat despre acest proiect Horror Gothic cat si despre reinfiintatul EMPYRIUM. Partenerul de dialog este Markus Stock/Schwadorf, cunoscut ca unul dintre cei mai talentati sunetisti ai scenei, dar si un muzician de exceptie.

Avand in vedere background-ul muzical al trupei se poate spune ca “Set Sail To Mistery” reprezinta un cumul al albumelor voastre anterioare. Retine elementele orchestrale, catchy si adauga pe altele noi. Cum a luat nastere acest album, in ce circumstante?

Sunt de acord cu partea in care spui ca “Set Sail…” trece in revista ceea ce am facut pe albumele trecute. Nu am planuit insa acest lucru – asa s-a intamplat. Procesul de inregistrare si compunere a fost unul foarte dificil. A trebuit sa facem o pauza de jumatate de an in timp ce inregistram pentru ca studioul era foarte ocupat. Asa ca am aranajat baza (tobele, bass-ul si o chitara) in primavara lui 2009, ca apoi sa ne intoarcem in studio in decembrie 2009 pentru a inregistra vocea, prima chitara si elementele orchestrale. O pauza ca aceasta in timpul inregistratrilor e deopotriva benefica, dar si nefavorabila. E benefica in sensul in care ai timpul necesar sa mai analizezi odata piesele, dandu-le ragaz sa se maturizeze, dar si nefavorabila pentru ca nu poti sa nu te gandesti tot anul ca ai un disc neterminat in carca.

V-ati schimbat modul de prezentare live? Vom fi martorii unui nou concept in octombrie?

Nu, nu s-a nimic schimbat radical. Am incorporat cateva elemente noi si avem acum un show de lumini mai bun, insa e acelasi concept ca si pana acum. Metal si Grandoare!

Germania este unica cand vine vorba de muzica. Nu cred ca stiu alta tara unde The Vision Bleak sa se afle in topuri. S-a intamplat acelasi lucru si cu ultimul album?

Am intrat in chart-uri doar in Germania. Este adevarat, Germania pare sa aiba cea mai mare piata pentru Metal din Europa. Cu ultimul album ne-am clasat pe pozitia 65, iar cu “The Wolves…” pe 93.

Cu ce line-up va prezentati de obicei in turneu? V-ati gandit vreodata sa-i faceti pe session members membri permanenti?

Live il avem pe Thelemnar de la SOTM la tobe, Josi Maddox de la The Hellectric la chitara si Marco, care nu mai canta in alte trupe, la bass. Sunt niste muzicieni minunati si suntem buni prieteni cu ei, insa vor ramane doar membri live deoarece partea creativa din The Vision Bleak ramane exclusiv lui Schwadorf si Konstanz.

Ramaneti fideli conceptului de Horror Metal. Cum va simtiti atunci cand sunteti absorbiti in aceasta atmosfera?

Nu cred ca exista alta trupa care se poate compara cu noi, suntem destul de speciali si ne-am creat propriul nostru sub-gen. E greu de spus ce face o piesa The Vision Bleak atat de speciala, insa atunci cand sunt implicat in actul creatiei simt cand ceva anume se potriveste atmosferei trupei sau nu.

Considerati ca unele trupe nu constientizeaza ca muzica nu trebuie executata robotic, ci trebuie prezentata sub forma unui concept care sa reprezinte genul si mesajul? Oare unele trupe isi pierd identitatea?

Unele trupe nu, altele nici nu prea au identitate. Intotdeauna le-am preferat pe cele care au dat dovada de o identitate, chemare sau mesaj puternic. Cred ca acea aura ce-i inconjoara ii face speciali si ii apropie mult mai mult de conceptul de arta pura. Sa stii ca pentru The Vision Bleak muzica/imaginile/versurile sunt la fel de importante, toate fiind o parte esentiala a creatiei.

Puteti sa recomandati vreo carte sau vreo trupa care v-a captat atentia in ultimul timp?

Eu raman la vechile favorite. Oricum nu prea am mai citit in ultimul timp avand treaba in studio, concerte, turnee, cu sotia si doi copii acasa…

Presupun ca veti pune accent pe “Carpathia” in show-ul din octombrie, doar vom fi in Romania.

Vom incepe repetitiile pentru concert saptamana viitoare, deci inca nu suntem siguri ce vom canta, dar piesa care da titlul albumului va fi neaparat prezentata, in acest decor.

Romania este destul de departe de tara voastra natala si eventimentul este unul unic in Europa. Nu prea ai ocazia sa vezi aceste trupe concertand laolalta. Aveti cateva cuvinte pentru participantii care vor veni la eveniment?

Va fi un show (foarte) special, cu trei trupe extraordinare. Si e prima noastra data in Romania. De abia astept si pot sa promit tuturor ca nu vor fi dezamagiti!

Unii se asteapta sa apareti pe scena impreuna cu Niklas Kvarforth. Se va intampla asa ceva?

Eu inca nu am discutat cu Kvarforth, insa daca as fi vorbit as fi preferat sa nu spun nimanui ca sa fie o surpriza.

Septembrie, 2010

Comenteaza