Dupa KuNunie, la KruNatura, cu ODK si nu numai…

In urma cu cateva luni bune am facut un quiz pentru a stabili ce weekend din luna mai s-ar alinia corect cu KruNatura… Cam in acelasi timp cu stabilirea perioadei de desfasurare, primesc un mesaj de la Georgiana, una dintre putinele persoane (alaturi de prietenul ei) ce au participat la toate editiile DBE plus alte evenimente DonisArt. De fapt, daca stau bine si ma gandesc, cred ca sunt vreo 10 sau 15 persoane in total care au fost prezente la toate momentele in timp definite ca DBE. Asa ca am fost onorat si bucuros sa primesc chiar de la un asemenea sustinator mesajul de mai jos:

 

„Buna, Doru! Ne place mult conceptul de KruNatura si vrem sa participam, dar te rog mult daca se poate sa consideri weekend-ul 30-31 mai, deoarece pe 24 avem mare eveniment deja stabilit (eu si Beni ne unim oficial destinele…sshh… inca nu am anuntat prietenii si nu am vrea sa-i fortam sa aleaga intre una sau alta, stiu sigur ca mai multi ar dori sa participe la KruNatura).”

Va dati seama ce mi-a trecut prin cap, nu? Cum ar fi ca „luna de miere” a celor doi sa aiba o celebrare si la KruNatura? Chiar ar fi superinteresant! Imi amintesc ca vorbeam cu cativa cunoscuti si spuneam ca o noua posibila editie DBE ar putea avea loc doar daca un cuplu ar dori sa transforme totul intr-o nunta. Si sa invit macar o trupa din partea mirilor, heh! Sau daca o colectare de bani pentru o cauza sociala, pentru a face un bine cuiva, ar putea sa contureze un nou ritual DBE… mdea, scenarii la un pahar de vorba, parcate acum si lasate la pitrocit.
Revenind la KruNatura, cat de frumos s-au aliniat toate, inclusiv acest mesaj primit, care m-a convins pe loc sa decid data pentru 30-31 mai! Recunosc ca ponderea recomandarilor a fost focusata pe ultimele 2 weekenduri din luna mai, pentru ca atunci si la munte se presupune ca va fi mai cald. Desi suna pompos sa existe Iesirea in Natura de Ziua Muncii, cred ca sfarsitul primaverii este mult mai frumos de celebrat impreuna, in natura. Vom vedea peste cateva luni daca am facut o alegere inteleapta. Imi doresc sa cred ca asa va fi.

Cu acest nou concept, KruNatura, recunosc ca nu am facut alti pasi concreti in aceasta iarna, pentru ca mai este timp si vrem ca toate sa se aseze liber si linistit. In primul rand in mintile noastre, cei care am pus bazele acestei Iesiri in Natura, dar si sa ascultam pareri si sugestii de la cei ce sunt interesati sa vina. Tocmai de asta am creat si grupul FB KruNatura, unde se pot dezbate si dezvolat tot felul de idei. Am avut chiar prima postare in acest sens:

Grupul este deschis pt idei si sugestii privind organizarea Iesirii in Natura. Se merge pe ideea de colaborare si participativitate, de aceea orice gest este binevenit. Ar fi frumos ca fiecare sa aduca cate ceva… dar nu este obligatoriu… cum ar fi o prajitura cu ravas, o palinca, o salata de fructe, un desen, o hasura, o poveste, un basm, un con de brad, un obiect facut din sfoara, lemn, praf de stele… sau pur si simplu sa existe initiativa si dorinta de a veni la acea claca, care va avea loc inaintea Iesirii in Natura. Mai mult, oricine este liber sa posteze, in grup, orice doreste si sa adauge prieteni.

O sa vedem cum si in ce forma va evolua KruNatura, stim doar ca va fi un eveniment minimalist, unde nu numarul de persoane va conta, unde logistica si infrastructura locatiei va fi una foarte simpla, fara pretentii sau fumuri.
Cum la DBE au existat invitati despre care aflam una-alta prin interviuri atipice, am considerat ca si la KruNatura sa respectam traditia. Astfel ca Georgiana si Beni sunt invitatii speciali KruNatura, cu care vom vorbi imediat. Dar, pana la intrebarile mele, le-am cerut sa-mi trimita cate un CV atipic, ca sa aflam cu cine stam de vorba. Asadar, prima e Georgiana:

„In introducere as putea spune ca mi-am inceput calatoria in acest spatiu fizico-temporal pe meleagurile vrancene, cunoscute mai ales prin prisma cutremurelor si a lichidelor bahice, crescand printre vita de vie si  lanuri de porumb. Cu muzica buna am facut cunostiinta inca din copilarie  datorita mini-colectiei  tatalui meu de vinyluri si casete rock, iar de atunci sunt intr-o continua cautare de sonoritati mai  mult sau mai putin dark ce sunt intr-un fel o oglindire sau o extensie a propriilor trairi interioare.
Formarea mea profesionala este una mai rigida, in stiintele ingineresti, unde totul se ghideaza dupa legi precise, insa incerc sa nu mai planific orice moment si sa ma las cuprinsa de el, lucru pe care l-am invatat de la cel ce-mi este si va ramane mereu alaturi… asa (m-)am descoperit (intr-)un alt univers infrumusetat de muzica. Mi se pare incredibil ca am auzit si live in serile speciale organizate de Donisart si Kogaionon multe dintre formatiile care m-au fascinat si inca o mai fac (ORE, ISN, Arcana, Triarii, Forgotten Tomb, Saturnus, Parzival, Empyrium).  Plus, am descoperit si alte formatii ce nu le mai auzisem pana atunci si care m-au impresionat (Dark Buddha Rising, Oranssi Pazuzu, Vulture Industries, Job Karma, Year of No Light, Altar of Plagues).  Aceste seri vor ramane printre speciale deoarece au fost mai mult decat niste concerte.  Chiar si acum ma gandesc cu nostalgie la atmosfera DBE ce pentru cateva zile de-a lungul ultimilor 5 ani m-au facut sa ma simt ca „acasa”.  Acelasi lucru simt ca se va intampla si la KruNatura, sau poate chiar mai mult, deoarece va avea loc intr-o perioada cu o semnificatie aparte.

Realizand o mica introspectie, realizez ca in utima vreme s-a petrecut o schimbare puternica in mine, de la firea melancolica, contemplativa, care se manifesta ca un simplu observator, la cea mai activa si implicata, atenta si la ceilalti si dornica sa schimbe ceva in jurul sau, prin sustinerea unor cauze sociale, cat si a unor initiative de promovare a muzicii underground si a culturii.  Aceasta schimbare se datoreaza partial si traditiei DBE care a demonstrat ca se poate crea ceva atipic si frumos, care sa reuneasca suflete frumoase ce rezoneaza pe frecvente muzicale deosebite. Astfel, mi-am dat seama ca nimic nu este imposibil, ci cu putin efort, rabdare si pasiune se pot realiza lucruri foarte frumoase. Unul dintre acestea este si grupul The Organic Disharmonia Kollective, unde cateva persoane pasionate de muzici dark isi doresc sa reuneasca persoanele ce au ca punct comun interesul pentru muzica dark underground/experimental in zona industrial/neofolk/drone/noise si sa organizeze serate tematice cu auditii muzicale in aceste stiluri, proiectii video, vernisaje, poate si concerte pe viitor.  Ideea de baza a grupului este colaborarea, asadar oricine rezoneaza cu acestea este binevenit in ODKollective sa-si impartaseasca artistii preferati, sa participe cu sugestii si idei pentru realizarea unor intalniri muzicale si nu numai (ODK is what YOU create!).

Cam atat pentru moment… va las pe voi, cititorii acestor randuri, sa intrebati daca doriti sa aflati mai multe.”

Beni a venit cu o alta abordare, parca usor abstracta dar suficienta pentru a intelege cu cine stam de vorba:
„E un sentiment placut sa ne regasim pe site-ul Kogaionon cu ocazia acestui dialog initiat de Doru.  Pe Doru il cunosc de cand citeam si rasciteam fanzinele Kogaionon, printre putinele surse cu informatii legat de muzica underground metalica sau ambientala. Pana la urma, si aceasta conjuctura mi-a permis sa fiu partas la atatea incredibile proiecte muzicale, care pana la urma mi-au insotit existenta. 
Cu multi ani inainte, doar visam cum ar arata un concert ARCANA, ORE sau IN SLAUGHETR NATIVES, iar cand am avut ocazia sa ii vad, asta tot dupa ce aflasem despre ei din paginile aceluiasi fanzin, am realizat dedicatia kogaioniana pe care Doru o are fata de underground. 

Nu pot explica cum unii sunt atrasi de muzica aceasta, dupa cum nici nu pot intelege cum altii pot ramane indiferenti sau chiar refractari la ea.  Stiu doar ca inseamna, pentru mine,  o prelungire dintre cele mai sincere, chiar daca uneori facile, a literaturii sau muzicii clasice, in registrele de care sunt personal atras in mod special. Reuseste sa patrunda si sa faca sa vibreze corzi intime ale sufletului fiecaruia, astfel deschizandu-l si mentinandu-l pregatit si fascinat pentru alte experiente fie ele numai muzicale. De asta si ajungem apropiati si familiali, noi, care ne invartim in aceste zone de sensibilitate. Tot de asta si din mai multe (care raman pentru mine), ma invart (si raman) langa cea care este langa mine. 

Am fost mereu un cautator indarjit de proiecte muzicale, la inceput  cu sensibilitatea si sentimentalismul celui care paseste pe un taram fascinant si necunoscut, apoi cu lacomia si disperarea persoanei care a cunoscut déjà drogul, iar mai recent, odata cu maturarea inevitabila, incercand sa raman la distanta egala de toate aceste atitudini. Muzica porneste de la simbol si sugestie, cred, fiind precum in poezia Corespondente, a lui Baudelaire, un templu in care se vorbeste  uneori confuz, codificat, « in limbi », de aceea, nu are importanta relevanta eticheta muzicii, daca reuseste sa trezeasca in mine, ca sonata lui Vinteuil evocata de Proust, acel « dar de duh ».  Corespondentele care se regasesc intre Elend, Carcass, Samael, Brighter Death Now, Marduk, Lustmord,  Dissection, Nordvargr, Death In June,  Gae Bolg, Empyrium,  Abigor si Summoning…insumeaza un ideal estetic, pe care il urmaresc desigur ca pe o naluca, pentru ca paradoxal se destrama imediat ce apare altceva nou pentru a-l intregi. 
Sper sa fi avut parte de o lectura placuta si interesanta. Va salut iar pe toti!”

Mda, cuvinte alese, cuvinte frumoase, mai-mai ca mi-ar placea. Heh. Si totusi, cam seriosi in CV-urile voastre. De unde si pana unde dorinta de a va casatori? De cat timp sunteti prieteni (raspunde cine vrea, se poate si alternativ)
[Georgiana] „Aceasta decizie a venit oarecum firesc, ca o completare si o incununare a trairilor pe care le are unul pentru celalalt, dupa mai multi ani de zile de cand ne suntem alaturi. Chiar daca nu pun mare pret pe obiceiurile ce se practica in general la un astfel de eveniment si nici termenul „nunta” cu conotatiile actuale (lautari, furatul miresei etc) nu imi place deloc, imi surade ideea organizarii unei petreceri intr-un loc de poveste, unde sa sarbatorim pana dimineata impreuna cu cei dragi.”
[Beni] „Suntem de multa vreme impreuna, nu socotesc anii in general…Un curs firesc al vietii, pana la Marea Trecere, include si casatoria. Si dincolo de insemnatatea intima pe care o are pentru noi doi, un asemenea pas e si un mod de a intra in randurile unei lumi din ce in ce mai ignorate de existenta moderna, lumea traditionala. Sunt valori la care m-am raportat intotdeauna si care inca mai sunt sacre in familia romaneasca.” 

Cum v-ati cunoscut? Exista ceva momente speciale (hazlii, haioase…) pe care vi le amintiti si ati vrea sa le impartasiti aici?
[Georgiana] „Ne-am cunoscut prin intermediul pasiunii pentru muzica intunecata si inca de la inceput mi-am dat seama ca e o persoana minunata, dar nu foarte usor de descifrat, dar incet incet am patruns in acea lume si am fost fermecata si inca mai sunt! Au fost multe momente speciale traite impreuna… „Why you never became a dancer” (Whitehouse) imi readuce in minte figurile de dans atipice ale Beni (prietenii stiu despre ce vorbesc) pe care ni le arata pe la petreceri.”
[Beni] „Nu mi se intiparesc in minte momente anume, ci prelungiri de clipe care dureaza si dureaza… Ne-am vazut noi pe undeva, in mai multe locuri, si apropierea a venit in toate locurile, inca si astazi gasim sau scoatem la lumina parti ale sufletului uneori umbrite de viermuiala cotidianului. Momente speciale sunt si cand ma asteapta o prajitura deosebita langa un pahar de vin (la care ma reped imediat), iar despre amintiri haioase, asta depinde mult de ce te face sa razi, nu? Sa fiu onest, orice ma face sa rad (si lumea a fost creata, spun unii, din hohote de ras), si de aceea incerc sa par mereu serios: aprope mereu imi reuseste, dar si cand nu ma mai pot abţine…”

Care ar fi varsta potrivita pentru casatorie? Ce inseamna ideea de casatorie pentru voi? Cu ce credeti ca se va schimba relatia voastra dupa ce veti fi impreuna cu acte?
[Georgiana] „Nu cred ca exista o varsta anume pentru casatorie, pur si simplu o faci cand simti ca doresti sa iti petreci tot restul vietii cu alesul/aleasa. Dupa ce ne vom casatori cred ca o sa fiu nevoita sa ma ocup mai mult de treburile gospodaresti, pe care le-am cam pasat in detrimetul altor activitati mai re(creative)J). Va fi mai dificil sa ma obisnuiesc sa spun in loc de prietenul/iubitul meu sotul meu, sau sa-l aud spunandu-mi sotie.” 
[Beni] „Sigur varsta de casatorie trebuie potrivita cu epoca, iar acum in jur de 30 ani e numai bine. O asemenea relatie nu trebuie sa se schimbe, iar faptul ca se inscrie in acte e doar convenienţa necesara traiului in societate. Probabil cu exteriorul se schimba cumva raporturile, iar felul cum interpretam aceasta schimbare ne poate afecta.” 

Este adevarat ca barbatul trebuie sa fie mai mare (ca ani) ca sa echilibreze cumva experienta de viata dobandita de femeie? Se stie ca de mici copii fetele sunt cumva mai precoce, heh. Ma intereseaza ambele puncte de vedere.
[Georgiana] „Pentru mine nu a fost un criteriu cand ne-am imprietenit, desi e o diferenta de cativa ani intre noi, dar aproape imperceptibila datorita „nebuniei” frumoase pe care Beni si-a pastrat-o sau cultivat-o.” 
[Beni] „Cumva barbatul e partea dinamica din relatie, femeia fiind cea care il tine in frau si-i orienteaza directia, dupa cum dupa vale urmeaza un deal, asa fiind si firescul unei astfel de complementaritati. In cazul nostru, cum eu am capul de obicei in nori, ea reuseste sa aduca inapoi seninul (sigur, uneori apar si trasnete).”
Ma bucur ca multe trupe din cele aduse sub emblema DonisArt au fost sau au devenit interesante pentru voi. Ceva amintiri speciale de la aceste evenimente?
[Georgiana] „Multe amintiri frumoase mi se perinda prin fata ochilor cand ma gandesc la concertele DonisArt. Au fost ca un vis Arcana, ORE, ISN, Rome, Triarii, Saturnus, Forgotten Tomb si multe altele. Imi pare bine ca am avut ocazia sa intalnim si sa cunoastem o mare parte din artistii si oamenii din spatele acelor minunatii muzicale.”
[Beni] „Pentru mine amintirile amintesc ceva, adica iti formeaza mintea, ti-o intaresc sau ti-o distrug. Toate sunt speciale, banale sau indiferente. Toate reuniunile DBE si altele organizate de DonisArt au fost incantatoare, iar apropierea cu ceilalti din public sau cu membrii trupelor a creat un real sentiment de apartenenta la o comunitate.” 
Imi amintesc ca pe la ORE, parca, in miez de noapte, in Bucuresti, cu pahare de toate felurile la bord, ne-am aprins in discutii contradictorii muzicale… Sincer, nu tin minte mare lucru dar mi-a ramas pe retina ca erati impatimiti cand era vorba de muzica. Si asta mi-a placut mult si tot respectul meu pentru asta! Voi ce mai tineti minte de atunci?
[Georgiana & Beni] „Da… au fost niste discutii pe tema muzicii si a artelor conexe, nu mai stim exact ce si cum… a trecut ceva timp de atunci… Cu Frederik Bergstrom ne intretinusem si la primul concert ORE si descoperisem multe adevaruri comune (mai ales in Vin). Apoi, i-am cunoscut si pe ceilalti, persoane poetice, in special Tomas Pettersson. Au fost discutii pline de savoare si am ramas cu gustul unor vorbe si buchete alese.”
Desi ati fost la o gramada de evenimente DonisArt, nu cred sa fi vorbit noi prea mult, exceptand seara cu pricina. Asa de arogant sunt eu sau lucrurile nu s-au asezat in tihna pana acum? De regula vorbesc cu placere cu cei pe care ii recunosc la evenimente si le multumesc de fiecare data pentru prezenta si sustinere.
[Georgiana & Beni] „Probabil ca nu am gasit momentul potrivit, sau cum zici tu: nu s-au aliniat astrele. Noi ne-am dorit si am intentionat de cateva ori sa te felicitam si sa iti multumim ca ne-ai adus asemenea muzici aproape si sper sa faci asta si in continuare.”
Ia sa vedem daca ii stiti si voi pe cei care au fost la toate DBE-urile de pana acum. Sau pe cat mai multi din putinii care exista. Uite, incep eu cu primul pe care mi-l amintesc chiar acum: Klaus Todolo…


[Georgiana & Beni] „E bizar cum treci cateodata pe langa aceleasi persoane pe la mai toate concertele si nu ajungi sa le cunosti poate decat foarte putin. Dar speram ca acest lucru sa se schimbe la KruNatura si sa interactionam mai mult.”
Ar fi frumos sa ii vedem pe toti si la KruNatura. Eu ii astept pe acestia cu un pahar de palinca, din colectia mea personala. Sa vedem ce surprize imi vor mai trece prin cap. Voi cum va ganditi sa celebrati casatoria la KruNatura?
[Georgiana] „Cu multa voie buna, ce va fi indusa partial si de un vin vrancean foarte bun, binenteles pregatit de ai mei.”
Ati mai fost in nordul tarii? Ce credeti ca merita de vizitat?
[Georgiana] „Planuiam de mai multa vreme sa vizitam nordul tarii impreuna si iata ca s-a ivit ocazia J Cu siguranta sunt multe locuri frumoase de vizitat si de-abia astept.”
[Beni] „Am fost cand aveam 5 ani prin Bucovina. Taica-miu isi aduce mereu aminte de un vin dulceag din partile alea. Sper ca a ramas la fel.”
Am anuntat ca ne vom ocupa si de transport pentru cei ce vin din sudul tarii, ca punct de legatura fiind Bucuresti. Vom face unul sin din Cluj Napoca, in caz ca va exista cerere. Veniti si voi cu autocarul pe care il vom gasi de inchiriat? Daca da, sa iau si o rulota pentru bautura si mancare? Ca daca tot e nunta, nunta sa fie.

[Beni] „Venim, desigur. Cum se tinde mult catre vegetarianism, ca un fel de reactie ecologica, si idiosincretica cu unele genuri muzicale, in rulota respectiva nu e nevioe sa ocupam loc pretios cu mancare.” 
Veti dormi la cort sau mergeti pe mana noastra cu cazarile de prin zona? Este un camping la 1 km distanta de teren, modest dar superfain pentru cei fara fitze in cap si la preturi supercorecte. Parca 70 lei dubla (adica casuta), poate vom reusi sa scoatem si mai ieftin. Si mai este o casuta cu cateva camere chiar lipita de terenul KruNatura, vreo 8 camere, dar cu doar 2 bai, probabil vreo 30-40 lei patul. Iar conditii de 3 stele se gasesc la un hotel situat chiar la soseaua principala, in Campulung Est, la vreo 4 km departare. Plus o gramada de pensiuni si hoteluri in tot orasul. Dar vom veni mai multe date in curand.
[Georgiana] „Ar fi o premiera sa stam la cort, cel putin pentru mine… dar si varianta cu casuta suna bine.”
[Beni] „Nu prea am mers impreuna cu cortul, am mai fost eu cu prieteni heterosexuali. Acum, cu acest nou statut, poate facem o prima incercare, ca moarte n-are (statutul nou).”
Ce parere aveti despre trupele invitate? Pe cine v-ar fi placut sa mai fi vazut pe afis?
[Georgiana] „Imi pare foarte bine ca voi revedea Of The Wand and The Moon live, mai ales ca circula un zvon ca ar fi printre ultimele concerte. Dar sunt sigura ca si celelalte trupe vor fi o surpriza placuta.”
[Beni] „Am gresit de cateva ori criticand line-up-ul unor concerte. Se intampla sa fii surprins, chiar tulburat de descoperiri la care nu te asteptai deloc. Le-am ascultat si le apreciez mult, cu un plus pentru Nest, poate o varianta mai luminoasa, solara a altor trupe din Finlanda, care ar fi putut completa afisul: Halo Manash, I Corax… sau ce am vazut in Romania, Arktau Eos. La fel, as fi marit doza de palinca, daca veneau Stille Volk. (asa o triplez, ca e mai sanatos sa nu traiesti cu nostalgii).”
Veti urca si voi pana pe Rarau? Va fi o drumetie lunga, de cateva ore, dar placuta. La intoarcere cred ca vom lua autocarul, ca sa salvam timp.

[Georgiana] „Desigur! Eu am inceput sa ma antrenez pentru a capata rezistenta la un drum mai lung pe munte. Chiar de curand am facut un traseu mai usor prin Bucegi si vor mai urma!”
[Beni] „Neaparat. Am fost anul trecut prin Hasmas, la Piatra singuratica, parca are ceva afinitati de imagine, si in Trascau, unde, pe langa troscau era sa imi gasesc si moartea. Ne-a prins furtuna pe creasta, iar cand am ajuns jos a inceput sa ploua cu bolovani, trasnise fulgerul stancile.. .Cum raspund acum am ramas doar cu troscaul.”
Ce asteptari aveti de la KruNatura? Ce activitati v-ati bucura sa se insereze la aceasta Iesire in Natura?
[Georgiana & Beni] „O sa revedem oameni dragi, pe care atmosfera de acolo, parca ii face si mai frumosi. Mereu te intorci imbogatit cultural sau spiritual de la astfel de evenimente. Concursuri cu tematica muzicala sau jocuri colective, desi va fi mai greu sa vedem ce se poate juca in bocanci (fara sa sacrificam vreun jucator, ca doar nu suntem in Mexic)…”
Habar n-am cata lume va veni dar daca ne-am strange vreo 50-60 de persoane (fara artisti), ar fi chiar frumos. Poate reusim sa strangem un microbuz de la Bucuresti. Pentru voi conteaza numarul de persoane la un eveniment?

[Georgiana] „Recunosc ca in ultima vreme am optat pentru concerte cu public mai restrans, asta deoarece ma ajuta sa patrund mai bine in atmosfera creata de formatie. Stiu ca Beni isi doreste sa mergem la festivaluri mari precum Hellfest, desi nu ne place sa stam in aglomeratie sau sa auzim formatie dupa formatie ca la maraton. Dar cine stie, poate incercam o data… eventual poate ne mai impartasesc altii din experienta lor, sa ne fie mai usor sa luam o decizie.”
[Beni] „Se vor strange cat trebuie sa avem o atmosfera frumoasa, de asta sunt sigur. Unii or sa vada multi, altii mai putini, dupa suflet. Unii chiar or sa vada dublu.” 
Mai sunt cateva luni pana atunci, mai e timp. Spuneti-mi cate ceva despre acest ODK. Am tot vazut ca ati avut evenimente, dar nu m-am sincronizat niciodata pana acum cu ele. Care e istoria ODK concreta? Ce serate ati avut pana acum, ce interes a prezentat din partea celor prezenti?
[Georgiana & Beni] „Povestea a debutat pe la inceputul anului trecut, cand la initiativa unui drag prieten am fost cooptati impreuna cu alti prieteni sa colaboram pentru crearea unui spatiu in care persoanele pasionate de muzici dark underground/experimental si alte arte conexe sa comunice, sa-si impartaseasca ideile si interesele intr-un cadru placut. 

Nu am contabilizat pana acum numarul evenimentelor, insa au fost vreo cateva: Eclectic Music Session, Soiree Antique, XXI Trobar Taberna, The Rape of the Clock insotit de un vernisaj cu lucrari ale unor tineri foarte talentati, Dark September Market unde s-au facut schimburi de CD-uri, carti, accesorii vestimentare si altele, Echoes of Wroclaw – o editie in onoarea Wroclaw Industrial Festival din Polonia si ODK Anniversary Edition, la un an dupa ce a demarat acest proiect, editie acompaniata de concertele Alone In The Hollow Garden (Dan Serbanescu & visuals by Color Nurse) si Sasha L. Stoianovici (remixes NU&APA NEAGRA). 
Cu timpul s-a format un Kollectiv prezent la mai toate seratele ODK si asta ne bucura enorm. Speram ca acesta sa se mareasca cu timpul si sa reusim impreuna sa creem in continuare seri speciale. Cu aceasta ocazie, as vrea sa-i invitam pe toti cei care sunt interesati si au o viziune comuna sa ni se alature.” 

De unde aceasta denumire si de ce?
[Georgiana & Beni] „Am incercat sa reunim aspectele unui asemenea Kollective (aveam in gand TheeMaldororKollective, un act unic in underground) intr-o singura sintagma, si cum nu ne puneam usor de acord, venind fiecare cu personalitatea proprie, evident dizarmonia inteleasa pozitiv era aspectul general, care izvora insa dintr-un focar comun si, in acelasi timp, organic, cu posibilitati de evolutie, prin reactiile si ideile survenite, antrenand partile noastre diferite intr-o traire transpersonala, colaborativa, Kollectiva. »
Care sunt planurile de viitor ODK? Aveti ceva de anuntat aici, poate?
[Georgiana & Beni] „Pregatim niste intalniri pentru lunile ce urmeaza: o serata cu expozitie foto & visuals in martie, o intalnire cu muzica live la inceputul lunii aprilie, apoi ceva colaborari cu persoane implicate in scena underground. Mai multe detalii pe parcurs ce planurile se concretizeaza, asa ca intre timp puteti sa urmariti si sa ne contactati pe:

https://www.facebook.com/groups/ODKollective/
https://www.facebook.com/OrganicDisharmoniaKollective
odkollective@gmail.com »
Dragilor, hai sa ne oprim, ca am tot vorbit. Ramane sa mai povestim dupa ce va vad cu verighetele pe degete. Chiar asa, voi cum aveti inelarul? Mai mare ca aratatorul? Ca sa stim pe unde va situati, dupa cum ne spune testul asta:
http://viataverdeviu.ro/test-hormonal-de-10-secunde/
[Georgiana] „Prima data cand am vazut link-ul, am ridicat o spanceana si mi-am zis ca cine stie ce test mai e si acesta, de tipul: hai sa vedem daca va potriviti J) Dar am deschis link-ul si citind interpretarea rezultatelor am zis ca sigur eu am degetul inelar mai mare deoarece am o gandire mai logica, analitica, iar Beni invers, fiind pasionat de literatura, scris. Insa in urma testului am constatat ca degetele mele au aceeasi dimensiune… heh!”
[Beni] „Eu, de cand folosesc salutul lui Spock din Star Trek, mi-am egalizat degetele respective. (fara suparare, folosesc alt deget pentru teste, asta arata ca vad omul ca fiind o fiinta complexa, mai ales daca e un bastard vulcano-humanoid).”
Acum daca am stabilit-o si pe asta cu inelarul, nu a mai ramas decat sa va planificati venirea gemenilor sau tripletilor, cand o fi sa fie. Sunteti pregatiti si pentru asta?

[Beni] „Da, avem o pisica.” 
[Georgiana] „Nu stiu daca voi avea vreodata un raspuns ferm DA la intrebarea asta… but the future will tell.
Multumesc pentru dialog. Sa ne revedem sanatosi si cu chef de tot. Casa de piatra va doresc si fie ca muzica sa va tina uniti ca si pana acum! Muzica buna, desigur… adica dark, da? Imbratisari!
[Georgiana si Beni] „Doru, mereu o persoana care, desi de la distanta, ne primeste cu bratele deschise. Multumim si noi pentru invitatie si urari. ‚Keep on rooting, keep on hoping, keep on dreaming’ or ‚wake up…and smell the Carcass’.”

Asadar: vin vrancean, voie buna, pisici gemene aspirational, viitorul suna pe cat de dark, pe atat de interesant pentru cei doi. Sper sa va fi placut si voua aceasta discutie si la sfarsitul lunii mai sa aveti grija sa-i imbatati! Nu stiu daca veti reusi, dar merita de incercat. Chiar sunt oameni faini!
Februarie 2014

Comenteaza

Adresa de email nu va fi facuta publica.