Decembrie 2009 (p1)

Eterne saluturi din tinutul kogaiononic!

Iata ca mult asteptatul sfasit de an s-a apropiat, iarna bate la usa, la fel si clasicile Sarbatori. Pe langa acestea, vine si evenimentul Dark Bombastic Evening, asteptat si interesant pentru foarte multi straini!

Sper ca pe ultima suta de metri sa devina atractiv si pentru cei ce locuiesc in Romania, sa justifice, macar in vreun sintetic fel, faptul ca totul se petrece la Bucuresti si nu la Budapesta sau Praga. Sa vedem ce-o iesi! Urmeaza si cateva ultime detalii despre trupele ce vor canta pe 12 decembrie la folderul Interviuri.

De recenzii n-am avut timp sa ma ocup acum… ceva mai incolo! Din punct de vedere al aparitiilor, nimic remarcant, in ciuda tam-tamurilor zgomotoase ale unor trupe celebre. De exemplu, KATATONIA… anuntat cu surle si trambite, laudat excesiv chiar de Mikael/OPETH, albumul nu ofera elementul surpriza sau acel Special care sa copleseasca urechea/mintea ascultatorului….
Pot sa dau si un alt exemplu: ORPHANED LAND… un material mai mult decat complex, cu insertii ca nicicand, de la Oriental si Tribal pana la Progressive Melodical, dar fara inspiratie rezonanta! Din Rusia vine si un nou album KAUAN, de data aceasta mult mai melodic si Atmospheric, un amestec de TENHI cu SIGUR ROS imbietor doar pe cateva pasaje unde pianul este folosit extraordinar… OMASPHERE debuteaza decent, o replica DEAD CAN DANCE de retinut pentru fanii acestor tipuri de sonoritati, TRIORE cu un material ce nu e nici Martial si nici Pop, un melanj pe care sper sa-l asimilati corect pe 12 decembrie la Bucuresti… CAITHNESS cu un nou album la fel de abstract si mult mai introvertit decat ceea ce facea muzicianul in DARK SANCTUARY… SWALLOW THE SUN cu un album Doom Death Metal foarte reusit dar care ar fi putut revolutiona Scena daca aparea acum 15 ani… DISCORDLESS cu un material de retinut, mai ales ca discutam de un stil Experimental deloc auzit de mine pana acum in Romania… si un nou DARK FORTRESS ce ne arata ca Black Metal-ul inca prezinta interes, mai agresiv si parca mai intunecat ca nicicand!

Si cu asta am terminat 2009! Urmeaza sa apara noi materiale anuntate ca fiind bestiale, sa vedem insa ce mai poate fi bestial astazi, intr-o perioada in care bestiale raman doar betiile/intalnirile impreuna cu prietenii… La multi ani si sa ne auzim/vedem mai putin deprimati in 2010!

1 Decembrie, 2009

Comenteaza