Decembrie 2007

Cele mai decembriste urari!

Asteptat de multe luni bune, noul anotimp si-a facut intrarea in cel mai maiestos mod posibil, alintandu-ne cu ceva nameti inca de pe la mijlocul lunii noiembrie. Evident, cu incalzirea asta globalo-electorala in varianta Gore, in momentul in care scriu aceste randuri zapada exista doar dupa ceata ce-mi invaluie perimetrul olfactiv. Si probabil la ceva altitudine.

In ultima vreme s-au intamplat tot felul de evenimente, din care, despre doua concerte, am scris deja. Daca MOONSORROW a meritat atentie, KATATONIA mi-a dat de inteles ca muzica cea mai buna de ascultat este tot aia pe care o ascult in casti de ani buni, nealterata de ale gothismului trendos valente. Sunt in asteptarea noilor albume ale unor proiecte ce merita bagate in seama! Astfel, ARCANA a terminat de inregistrat si mixat un nou album, ICE AGES la fel… ORPHANED LAND sunt pe ultima suta de metri, OPETH se pregatesc de o noua bomba… deci vine un an interesant.

Ultimul playlist al anului este unul destul de modest, fara nimic semnificativ, in ciuda unor intentii salutare. Exceptii ar putea fi noul PRIMORDIAL, debutul celor de la VULTURE INDUSTRIES sau capitolul doi din trilogia VIRGIN BLACK. Mi-ar fi placut sa insist mai mult pe ultimele aparitii, dar nu are rost acum, cu cateva zile inainte de a veni Mos Craciun, incaltat cu bocanci Newrock, pletos din cale afara si cu o barba White Metal!

Am facut si cateva recenzii ale albumelor din playlist, insa nu va luati neaparat dupa cele scrise de mine, deoarece nu tot timpul maniera subiectiva personala poate fi cel mai corect ghid pentru voi. Insa, la nivel de aparitie si de bifare a noilor albume, merita aruncata o privire si peste acest folder.

Deoarece la ultimul concurs nu au fost foarte multe raspunsuri corecte, m-am decis, de data aceasta, sa formulez o intrebare mai formala, in speranta ca ursuzul munte Kogaionon va putea oferi cat mai multe CD-uri din tolba plina celor ce se vor grabi sa raspunda corect la noua provocare din folderul Concurs.
Sfarsitul de an m-a prins cu privirea intepenita pe un mix destul de straniu de DVD-uri, Baraka, DEAD CAND DANCE si ARCTURUS, dar si pe o auditie repetata pana la saturatie a piesei „Funeral Wedding”/KATATONIA si a albumului „Minas Morgul”/SUMMONING.

Cam zgarcit sfarsit de an cu informatiile Metalifere. Poate cel nou va aduce mai mult dinamism, mai multa culoare si mai multa profunzime acestei Scene Metal, ce continua sa se scufunde in mediocritate repetitiva de ani buni.

Sa aveti Sarbatori Frumoase si o trecere intre ani pe masura muzicii ce va caracterizeaza! Si nu numai…

Decembrie 2007.

Comenteaza