Inceput de primavara sau sfarsit de iarna?

A mai trecut o luna si iata ca ar trebui sa intram imediat in primavara calendaristica… ca aia reala ceva mai tarziu, dupa martisoare, babe, mosi, ziua femeii si zapada mieilor… pe 20 martie, cand va fi si echinoctiul mult asteptat de cei iubitori de soare si caldura decenta! Sau asa ar trebui sa se intample. Iarna asta a fost tare ciudata, cu doar 2 reprize de ger si zapada, in rest, seceta si stare de betie continua.

Nu prea am dispozitie sa scriu ca am atatea pe cap, de nu ma vad! Basca mi-am pierdut si actele, inclusiv cele de masina. Ca sa-mi scot un nou permis de conducere a trebuit sa fac anticamere si sa stau la cozi de alea insuportabile, unde doar tupeul te poate face sa-i ignori pe ceilalti. Chiar si asa, daca nu ai si pe cineva care sa te ghideze, nu faci altceva decat sa te enervezi fara rost. Dupa ce m-a pus doamna de la oftalmo sa citesc litere de diferite dimensiuni de la departare, la ORL m-a asezat doctorita chiar langa usa de pe hol, ea soptindu-mi de la departare nu stiu ce numere, sa vada daca aud. Ce sa aud, ca era un zumzet continuu de dupa usa aia… stiti cum stau romanii la coada, nu? Lipiti de usa si striviti intre ei, de parca asa ajung mai repede… Mda, am trecut si testul asta, toate bune, ajung la psiholog. Acolo, o domnisoara tinerica, dupa ce m-a intrebat daca sunt ok, asa, pe un ton serios si sobru (cam weird tanti aia, totusi), m-a pus sa spun imediat cuvantul avion, pe litere, dar invers. Mda, am fost felicitat pentru faptul ca am trecut testul si apoi m-am dus la boli interne, sa afle respectiva daca nu am vreo buba. Am scapat de toate astea, am ajuns la politie (sau ce naiba o fi sediul din Iulius Mall Suceava) si acolo am scris o cerere de mana dupa model, de mi-am obosit degetele. Eram atat de sictirit si satul de stat la cozi si de intrebari tampite, incat am inceput sa copii cuvant cu cuvant tot ce scrie pe cererea model, inclusiv numele si prenumele celui exemplificat acolo. In fine, concluzia este sa nu va pierdeti actele! As fi vrut sa ajung si la pasapoarte, dar o las pe alta data. Iti trebuie rabdare si tutun cu birocratia asta.

As fi vrut sa ajung la concertul lui Costin cu proiectul lui Bloodway, dar in situatia de acum mi-a fost practic imposibil. Sper sa fi fost un eveniment minimalist reusit.

Februarie a fost o luna interesanta, pentru ca am avut mai multe tinte pe care le-am atins. Nu ma apuc acum sa ma confesez dar plimbarile la Londra si Praga mi-au priit. Mai ales ca i-am vazut si pe cei de la Ulver pe scena, intr-un recital de cca o ora si jumatate, in care cei prezenti au fost ulverizati… Fain concert, merita de vazut. Plus faptul ca de data asta chiar mi-a placut Praga! Merita o evadare acolo, din cand in cand.  Am ramas cu momente meomorabile in minte, numai bune de povestit la batranete, cine-o mai ajunge atunci!

Am ramas surprins insa de numarul de oameni prezent la concert, care nu cred ca a depasit 100-150 de persoane. Mdea, cam satui si cehii de concerte. Imi spunea un prieten ca in Polonia norvegienii au cantat in fata la peste 700 de oameni. Polonia tot Polonia ramane, cu mult inaintea multora, din foarte multe puncte de vedere!

Am reusit sat trag linie si cu 2013, un an tare zbuciumat si plin de framantari. Lucrurile par a sa se fi asezat pe un culoar corect, in cele din urma. Anul acesta mi-am spus sa o iau mai usor, ca graba strica treaba. Plus faptul ca istoria mi-a dovedit ca daca nu fortez, mai toate se aseaza de la sine… sau cum ar fi normal. Habar n-am ce e normal, stiu insa ca vreau sa ma simt independent, in masura in care reusesc sa-mi admit ca se si poate astfel. De aceea, fara promisiuni, fara asteptari, anul 2014 ar putea sa fie un an linistit si mai impaciuitor.

Nu stiu daca m-a luat valul sau a venit timpul, dar proiectul online de care va tot amenintam in urma cu ceva vreme va fi lansat in cateva zile. Acum, chiar daca as vrea sa dau inapoi, nu mai am cum, heh. Am noroc ca sentimentul de participativitate domina in jurul MUZAHOLIC, ceea ce ma face sa cred ca intentia a fost corecta si drumul pe care vom incepe aceasta calatorie va fi unul bun si inspirat. Suntem foarte putini insa nu numarul conteaza, ci principiile pe care le-am agreat si care trebuie respectate neconditionat.  Nu vreau sa vorbesc mai mult acum, pentru ca pe 8 martie veti vedea ce incercam sa facem. Noi ne dorim sa devenim o alternativa online pentru cat mai multi, din diferite sfere de activitate, vom vedea daca vom si reusi asta. Tot pe componente minimaliste ne vom axa, insa “dependent de frumos” ne va fi calauza. S-ar putea ca in timp sa ni se alature si alte persoane, depinde cum si in ce forma. Am prefera sa ni se alature cei care nu au mai colaborat niciodata cu vreun site, publicatie, pentru ca MUZAHOLIC sa poate fi si o rampa de lansare. Am vazut ca sunt multi care scriu, povestesc, fotografiaza, picteaza, compun, etc si isi prezinta creatiile pe propriile bloguri sau prieteni buni de-ai lor se straduiesc sa-i promoveze. Am fi incantati ca platforma noastra sa poata deveni un catalizator pentru ei… Evident, nu numai pentru ei, ci si pentru altii care vor veni catre noi cu inima deschisa.

Oricum, timpul ne va arata unde vom ajunge. Nu ne propunem sa avem limitari de nici un fel dar nici sa devenim vreun site mainstream… Nici nu cred ca stim sa facem asta, heh. Mai mult, articolele noastre nu vor alerga dupa proximitati sau dupa subiecte facil de obtinut. Nici nu vrem sa ne complicam existenta mult prea mult, sa devenim exclusivisti sau sa dezvoltam enclave sau bisericute. Am pornit pe acest drum pentru ca am simtit ca putem sa facem ceva mai mult decat a sta in expectativa.

https://www.youtube.com/watch?v=KHnqo-bxnUc&feature=youtu.be

Exista deja o pagina pe Facebook:

https://www.facebook.com/Muzaholic.ro

Intrucat de-abia in acest weekend merg la KruNatura, nu am nici o noutate despre Iesirea In Natura. Sper sa revin cu stiri concrete in cateva zile, postate aici:

https://www.facebook.com/groups/krunatura/

Despre muzica, de data asta, foarte putin, pentru ca focusul este pe altceva acum. Fenrir mi-a recomandat o trupa despre care nu stiam pana acum, ARBOREA, un duet Psyhedelic Folk care suna demential.

EMPYRIUM ar trebui sa scoata albumul in aceasta primavara, dar vad ca nu vine nimeni cu nici un detaliu concret… inca.

Macar stim ca de Ziua Tineretului va aparea un nou album LANTLOS (http://www.youtube.com/watch?v=mFJSM3kvBQ4).

Tomas ne va anunta in curand un nou album ORDO ROSARIUS EQUILBRIO cu accent pe versuri… iar PARZIVAL va lansa in vara un nou album, de data aceasta cu influente si coruri indiene, heh (sa vad ce reactii vor avea fanii Martial-ului clasic).

HAMFERD a cam spart toate topurile Doom Metal cu albumul lor spectaculos. CECILIA EYES lanseaza un nou album in cateva zile iar directia lor muzicala este complet schimbata (aviz fanilor SLOWDIVE).

MESSENGER debuteaza cu un album superb de Progressive Rock, ce penduleaza intre Jethro Tull, Pink Floyd si Hexvessel.

DIRGE ne prezinta un album super interesant, la fel si SABBATH ASSEMBLY sau MARISSA NEDLER (https://soundcloud.com/marissanadler).

SANGRE DE MUERDAGO lanseaza un split, cu 2 piese care suna foarte fain, doar ca na, mult prea scurte… BENEATH THE WATCHFUL EYES si ARMS OF TRIPOLI vin cu 2 albume de Post-Rock/Shoegaze deosebite, insa ceea ce m-a fascinat este grupul londonez PET SLIMMERS OF THE YEAR, cu un amestec de Sludge, Post Metal si Post Rock extraordinar!

CYNIC nu m-au convins deloc, LAIBACH au dat-o iar pe Electro la greu (noroc cu vocile alea penetrante) iar despre Black Metal numai de bine, adica zeci de albume, care mai de care mai suparat, dar nimic care sa ma faca sa memorez. Ah, ba da, CULTSBLOOD suna al naibii de intunecat, un amestec de Black cu Doom Death Metal grav si bine executat. Si am ascultat si cele doua noi piese MAYHEM, mda… traforaj, bai tata! Nu se dezmint nordicii astia!

Si da, pe 10 martie va aparea un nou album SIVERT HOYEM, mult asteptat de fanii MADRUGADA si nu numai.

Mai multe detalii si alte stiri specifice, in curand ☺

Toate frumoase voua, ca dependenta de frumos ne infloreste viata!

 

27 februarie 2013

Comenteaza

Adresa de email nu va fi facuta publica.