Octombrie 2007

Tomnatice saluturi!

Iata ca, dupa o vara torida si obositoare, incep si frunzele foioaselor sa rugineasca! Chit ca nu a cazut inca bruma datatoare de sperante iernatice, e bine ca s-a mai racorit cat de cat! Iar pe munti a cazut deja primul rand de omat… subtire si volatil, ce-i drept, dar numai bun de hranit ochiul. A trecut si echinoctiul de toamna, ziua incepe sa piarda teren vizibil in favoarea noptii, incep sa se contureze palide urme de izolare, de introspectie egoista a sinelui, creste timpul arondat lecturii, vizitarii de site-uri si bloguri datatoare de senzatii virtuale apetisante si, de ce nu, alocare de clipe suplimentare ascultarii muzicii preferate. Fazele cu sfarsitul vacantelor/concediilor, inceputul scolii sau a serviciului nu are rost sa le mai amintesc, ca deja e istorie, respectiv prezent crunt pentru toti.

In acest climat tranzitoriu m-am gandit ca ar fi bine sa mai aduc in tolba cateva noutati Metalice si nu numai, mai degraba un ghid despre noi aparitii decat un dezvoltator de idei din bransa. Poate ca in urmatorul interval de timp veti avea parte si de cateva interviuri interesante, poate si cateva articole/recenzii de concerte, dar atat timp cat starea nu mi-a permis, am decis mai bine sa aleg aceasta clasica lunara (sau la doua luni) insiruire de albume din playlistul curent si ceva recenzii ce consider eu ca trebuiau amintite. Restul le puteti gasi pe site-urile specializate, mult mai implicate si interesate de detalii de tot felul.
Asadar, ce gasim in playlist? Cateva albume elegante, cum ar fi ultimele realizari: ULVER (foarte atmospheric si melancholic sound) ; TENHI (un boxset de trei CD-uri ce se potrivesc a fi ascultate in acest anotimp); cateva reeditari de albume ale unor trupe celebre, o continuare a muncii depuse de cei de la Peaceville dupa ce au luat dreptul de licenta de la Avantgarde Music, unele dintre albume obligatoriu de colectie (CARPATHIAN FOREST, KEEP OF KALESSIN, DARK SANCTUARY); un nou album NOVEMBRE (ceva mai incalcit, insa mult mai Metalic decat precedentul); un SEAR BLISS ajuns la apogeu; un comeback LIMBONIC ART prea furios si liniar pentru asteptarile mele; un concert inregistrat intr-o biserica al unei trupe ce aniverseaza zece ani de activitate, FLOWING TEARS; un complex si halucinant Experimental Black Metal, promovat de cei de la LE GRAND GUIGNOL; un LOITS destul de Epic dar la fel de Black ca si precedentele; un NARGAROTH mai simplu si mai intors la origini decat estimam; cateva realizari Black Metal interesante de la noul label al trupei NEGURA BUNGET, si anume : FARSOT, HELRUNAR si DRAUTRAN; un nou Post Black Metal Experimental creat de cei de la BLUT AUS NORD; o reeditare (sau lansare oficiala si in Europa) al unui album al trupei canadiene UNEXPECT, realizat anul trecut la The End, acum la Ascendance Records; un AVA INFERI mai palid decat debutul dar la fel de Gothic/Doom; un ENTHRONED ravasitor de agresiv si lucrat ; un ALASTOR ce nu aduce nimic nou scenei Raw Black Metal; un CARVED IN STONE mai putin inspirat insa foarte Folk si acustic; un SVARTSOT ce ne arata ca Viking Metal-ul este la moda; un SEROTONAL cu Darren White (ex-ANATHEMA) revenit in scena Metal; un Doom Metal adevarat ca pe vremuri, executat de norvegienii de la SYRAH; un nou Black Metal in stil vechi executat de un membru ANGANTYR, in proiectul VARDLOKKUR; un debut foarte melancolic propus de cei de la THE FORESHADOWING si un THE OLD DEAD TREE mai lucrat dar parca mai debusolat decat precedenta lucrare Doom/Death Metal. Inchei aceasta enumerare cu un album ce a aparut ceva mai demult, dar daca Crivat a insistat sa mi-l aduca personal acasa, venind pana in curtea mea cu al lui motor rockeresc, atunci a trebuit sa-i acord o atentie marita, mai ales ca debutul celor de la BUCOVINA suna foarte promitator.

Cam astea au fost de spus despre acest inceput de toamna. Cateva recenzii veti putea gasi din nou in folderul specific iar o noua intalnire se intrevede a fi spre sfarsitul anului, undeva pe la inceputul lunii decembrie. Nu uitati si de noua intrebare ce figureaza la Concurs, pentru ca puteti castiga usor doua CD-uri. Totul este sa stiti cate ceva despre ursuzul munte Metalic Kogaionon.
Pana la prima zapada consistenta, va doresc sa va lasati invaluiti de aromele creponate si muribunde ale frunzelor fosnitoare…

P.S.Gasiti doua noi interviuri (SHINING si ORE) facute pentru celebra revista americana de un bun prieten de-al meu, Stefan.

Octombrie, 2007.

Comenteaza